Γενικά

Το νέο Nations League

Αλλαγές στο επόμενο Nations league ανακοίνωσε την Τρίτη η UEFA στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής της Επιτροπής για τις νέες διοργανώσεις και τα γήπεδα των επόμενων τελικών.

Αλλάζει το Nations league 2020-2021, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η UEFA, γνωστοποιώντας τις συμμετοχές στις τέσσερις Λίγκες, ενώ στις 3/3 2020 θα διεξαχθεί στο Άμστερνταμ η κλήρωση της επομένης διοργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε Λίγκα συμμετέχουν 16 εθνικές ομάδες, ενώ στη λίγκα D συμμετέχουν επτά. Οι εθνικές ομάδες κατανέμονται σε κάθε Λίγκα με βάση τη συνολική τους κατάταξη μετά την εναρκτήρια διοργάνωση. Οι αγώνες θα αυξηθούν από 138 σε 162.

LEAGUE A
Εδώ ανήκουν οι Πορτογαλία, Ολλανδία, Αγγλία, Ελβετία, Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Ουκρανία, Σουηδία, Κροατία, Πολωνία, Γερμανία, Ισλανδία.

Οι ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ των τεσσάρων ομάδων. Οι νικητές των τεσσάρων ομίλων θα περάσουν στους τελικούς του Nations League που θα γίνουν τον Ιούνιο του 2021. Ως διοργανώτρια χώρα θα επιλεγεί μία από τις τέσσερις που θα προκριθούν στα τελικά. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην τελευταία θέση των ομίλων τους θα υποβιβαστούν στη Λίγκα B.

LEAGUE B
Εδώ ανήκουν οι Ρωσία, Αυστρία, Ουαλία, Τσεχία, Σκωτία, Νορβηγία, Σερβία, Φινλανδία, Σλοβακία, Τουρκία, Ιρλανδία, Βόρειος Ιρλανδία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Ουγγαρία, Ρουμανία. Οι ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ των τεσσάρων. Οι νικητές των ομίλων θα ανέβουν στην πρώτη κατηγορία. Αυτές που θα είναι τελευταίες θα υποβιβαστούν στην τρίτη κατηγορία.

LEAGUE C
Σε αυτή τη λίγκα συμμετέχει και η Ελλάδα, όπως κα οι Αλβανία, Μαυροβούνιο, Γεωργία, Βόρεια Μακεδονία, Κόσοβο, Λευκορωσία, Κύπρος, Εσθονία, Σλοβενία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Μολδαβία.

Θα υπάρχουν, επίσης, τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων. Οι νικητές κερδίζουν την άνοδο, ενώ δύο υποβιβάζονται στην τέταρτη κατηγορία. Αυτές οι δύο ομάδες θα προκύψουν μέσω πλέι οφ (εντός - εκτός) ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες που θα τερματίσουν τελευταίες.

LEAGUE D
Εδώ συμμετέχουν Γιβραλτάρ, Νήσοι Φερόε, Λετονία, Λιχτενστάιν, Ανδόρα, Μάλτα και Σαν Μαρίνο. Αυτές οι εθνικές ομάδες θα συγκροτηθούν σε έναν όμιλο των τεσσάρων και σε έναν ακόμη των τριών.


Το καλεντάρι του NATIONS LEAGUE 2020-21:

Κλήρωση: 3 Μαρτίου 2020 (Άμστερνταμ)
1η αγωνιστική: 3-5 Σεπτεμβρίου 2020
2η αγωνιστική: 6-8 Σεπτεμβρίου 2020
3η αγωνιστική: 8-10 Σεπτεμβρίου 2020
4η αγωνιστική: 11-13 Οκτωβρίου 2020
5η αγωνιστική: 12-14 Νοεμβρίου 2020
6η αγωνιστική: 15-17 Νοεμβρίου 2020
Κλήρωση τελικών: Αναμένεται η ημερομηνία
Τελικοί: 2-6 Ιουνίου 2021

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x