Stoiximan Super League

Το «πάρε-δώσε» της τελευταίας στιγμής στην Ελλάδα

Με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να κάνουν σημαντικά deal την τελευταία στιγμή, ολοκληρώθηκε το «πάρε – δώσε» της μεταγραφικής περιόδου στην Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνοι που κέρδισαν τις εντυπώσεις στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, με τους «ερυθρόλευκους» να ενισχύονται σημαντικά έστω και στο παρά πέντε και τους «πράσινους» να κλείνουν σημαντικές «τρύπες» στο ρόστερ, παρουσιάζοντας ίσως το πιο ισχυρό σύνολο της εποχής του Γιάννη Αλαφούζου.

Πάμε να δούμε πως έκλεισε το μεταγραφικό παζάρι των ομάδων της Super League.

Ολυμπιακός

Έστω και την τελευταία στιγμή, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ενισχύσει σημαντικά το ρόστερ του, αποκτώντας ποδοσφαιριστές που φάνηκε πως του έλειπαν, κερδίζοντας επί της ουσίας τις εντυπώσεις την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Το «μπαμ» έγινε με την απόκτηση του Όσκαρ Καρντόσο που σίγουρα με την εμπειρία του μπορεί να βοηθήσει τους πρωταθλητές Ελλάδος σε Ευρώπη και εγχώριες διοργανώσεις.

Πριν τον ερχομό του Καρντόσο, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν φροντίσει να ενισχυθούν σημαντικά σε όλες τις γραμμές. Σίγουρα ο διεθνής Τογκολέζος Αλεξί Ρομάο που είχε γεμάτες χρονιές με την Μαρσέιγ μπορεί να βοηθήσει, ενώ το παζλ της τελευταίας στιγμής συμπληρώνουν ο Πασιένσια και ο Βιάνα που ήταν προσωπική επιλογή του Πάουλο Μπέντο.

Παναθηναϊκός

Το πληρέστερο ρόστερ της εποχής του Γιάννη Αλαφούζου παρουσιάζει φέτος ο Παναθηναϊκός, με τους «πράσινους» να έχουν αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στα ευρωπαϊκά ματς με ΑΪΚ και Μπρόντμπι.

Μπορεί η ομάδα να ενισχύθηκε σημαντικά από την αρχή κιόλας της μεταγραφικής περιόδου, αλλά ακόμα και την τελευταία στιγμή οι έδειξαν κινητικότητα, αφού δεν θέλησαν σε καμία περίπτωση να αφήσουν κενά στο ρόστερ.

Επί της ουσίας ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε και στη θέση που είχε ανάγκη, με τον Σαμπά να είναι ο «εκλεκτός» για το κέντρο της άμυνας, αφού η εμπειρία του και η ικανότητα του μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν το φετινό ρόστερ με την απόκτηση των Εμποκού και Κουλιμπαλί, ενώ αποχαιρέτησαν την τελευταία μέρα ο Κλωναρίδης που πήγε στη Λανς, αλλά και ο Αμπέντ που έκλεισε στην Ντιζόν.

ΠΑΟΚ

Στον ΠΑΟΚ το βάρος έπεφτε στην απόκτηση επιθετικού, αλλά ο παίκτης που ήθελαν στον «δικέφαλο του Βορρά» δεν ήρθε και πλέον η προσοχή στρέφεται στους ελεύθερους ποδοσφαιριστές, με τον κανονισμό να λέει ότι θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει την ελευθέρας τους μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Ωστόσο, ο «δικέφαλος του Βορρά» ενισχύθηκε και την τελευταία μέρα, με την απόκτηση του Σενεγαλέζου Τιάμ, που αποκτήθηκε από τη Γιουβέντους με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο.

Όσον αφορά τους παίκτες που ήταν να φύγουν, ο Σκόνδρας τελικά θα παραμείνει στην ομάδα αφού χάλασε ο δανεισμός του στον Πλατανιά, ενώ στην ομάδα, αν και δεν υπολογίζεται να μείνει και ο Τζιόλης.

ΑΕΚ

Στην «Ένωση» είχαν φροντίσει να ολοκληρώσουν νωρίτερα τον σχεδιασμό, οπότε δεν υπήρχε κινητικότητα την τελευταία μέρα των μεταγραφών.

Επί της ουσίας, το ρόστερ της ΑΕΚ κλείδωσε με τις προσθήκες των Λέσκοτ και Χριστοδουλόπουλου, που ανεβάζουν επίπεδο τους «κιτρινόμαυρους».

Στην ομάδα έμεινε και ο Ζόριτς που δεν υπολογίζεται, παρόλο που μπορεί να φέρει πρόταση από ομάδα χώρας που δεν κλείνουν οι μεταγραφές, όπως η Ρωσία ή η Τουρκία.

Οι υπόλοιποι

Στο φινάλε τις μεταγραφικής περιόδου, ο Παναιτωλικό απέκτησε τον Εμάνουελ Λεντέσμα, που πέρσι αγωνιζόταν στην Μπρέντφορντ, ενώ ο Ηρακλής ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιώργου Μπλέτσα.

Αλλαγές είχαμε και στη Βέροια, που την τελευταία μέρα εξασφάλισε τον δανεισμό του Αντόνις από τον ΠΑΟΚ και του Βασιλαντονόπουλου από την ΑΕΚ και μένουν μόνο οι ανακοινώσεις από την ομάδα της Ημαθίας.

Όσον αφορά τους αποχωρήσαντες, αυτοί είναι ο Αμπντούν, Άλμπα, Μπερτσούσι, Ξόμπλιος, Φόρτες, Παπαγεωργίου και Γιαννόπουλος.

Όσον αφορά στον Ατρόμητο, ο Μάρτιν Τόνσο φαίνεται να είναι στο δρόμο για την Ελλάδα, με τον παίκτη να «τιμά» το προσύμφωνο που είχε υπογράψει. Ο παίκτης που «έκλεισε» χθες έρχεται ως ελεύθερος, οπότε δεν υπάρχει πίεση χρόνου.

Μία ανάσα από τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο Ζάιρο, που θα αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού από τον ΠΑΟΚ. Μόνο οι ανακοινώσεις απομένουν για τον Βραζιλιάνο άσο.

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανομανώλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x