Κύπελλο Ελλάδας

Το πήρε πάνω του

Με δύο γκολ του Μπενίτες, ο ανανεωμένος Ολυμπιακός «καθάρισε» νωρίς τον Τύρναβο στο Αλκαζάρ και την υπόθεση-πρόκριση (0-3). Επιστροφή (με γκολ) για τον Μιλιβόγεβιτς, αλλά και τον Ολαϊτάν!

Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε δυσκολίες απέναντι στον Τύρναβο και καθαρίζοντας νωρίς το παιχνίδι, εξασφάλισε τη νίκη και σκορ πρόκρισης.

Ο Μπενίτες πήρε από το χέρι τους «ερυθρόλευκους» (που παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές στο «Αλκαζάρ») και με δικά του γκολ τους φέρνει -επί της ουσίας- στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε έπειτα από ωραία κομπίνα με σκόρερ τον Μιλιβόγεβιτς, που επανήλθε μετά τον τραυματισμό του.

Συγκινητική επιστροφή για τον Ολαϊτάν, 325 ημέρες μετά το τελευταίο του επίσημο ματς και την περιπέτεια με την υγεία του.

Την επόμενη εβδομάδα η ρεβάνς στο «Καραϊσκάκη».

inner

Το ματς:

Δύο είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνήθως ο Ολυμπιακός σε τέτοιου τύπου παιχνίδια: η έλλειψη χημείας και ρυθμού, παίζοντας με εντελώς νέα ενδεκάδα και παίκτες που δεν έχουν πατήσει ποτέ μαζί το χορτάρι στο ίδιο σχήμα. Και δεύτερον το πώς θα πετύχει το γρήγορο γκολ απέναντι σε πολυπρόσωπη άμυνα.

Σήμερα δεν χρειάστηκε να αγχωθεί ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο. Αυτό το οφείλει εν πολλοίς στον Μπενίτες. Ο Παραγουανός το πήρε πάνω του και με δύο τέρματα καθάρισε νωρίς το παιχνίδι για τους Πειραιώτες. Με προσωπική ενέργεια κι αφού εξέθεσε την άμυνα του Τυρνάβου, περνώντας τρεις παίκτες, τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 1-0.

Ο Πρίφτης δεν μπορούσε να κάνει πολλά για να τον σταματήσει. Παρομοίως και στη φάση που έγινε το 2-0. Έπειτα από ασίστ του Διαμαντάκου στον κενό χώρο (ξεκίνησε από οριακή θέση οφσάιντ) βγήκε φάτσα με το τέρμα και δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει στα δίχτυα.


inner

Αν επρόκειτο για παιχνίδι πρωταθλήματος, τότε το δεύτερο μέρος θα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Όχι όμως σε ματς Κυπέλλου, που το κάθε γκολ μετράει. Ο φιλότιμος Τύρναβος προσπάθησε να παρουσιάσει σημάδια αντίδρασης απέναντι στους Πειραιώτες και να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί και δικαιούτο το γκολ της τιμής, όμως του το στέρησε ο Μέγιερι στις δύο καλύτερες ευκαιρίες του, με τον Παπασάββα και τον Αλεξίου.

Ο Ολυμπιακός έφτασε με άνεση και χωρίς ζόρια στον στόχο του. Την ίδια στιγμή είχε δύο σημαντικές επιστροφές. Αυτή του Μιλιβόγεβιτς που συνδυάστηκε και με ένα υπέροχο γκολ (3-0), με διαγώνιο σουτ έπειτα από ωραία κομπίνα. Και αυτή του Ολαϊτάν που σκόρπισε χαμόγελα, περίπου 11 μήνες μετά την τελευταία του εμφάνιση και το αίσιο τέλος στην περιπέτεια με την υγεία του.

inner



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τύρναβος (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Πρίφτης, Στεργιανός, Καραμανλής, Κισκαμπάνης, Χαλούλος, Ντατίδης (46' Μιλουτίνοβιτς), Ιβανίδης, Γεωργίου, Παπασάββας, Ποκόνγκ, Ότα (46' Σολφερίνο).

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Μέγκιερι, Σαλίνο, Βούρος, Σιόβας, Γιαννούλης, Πελέ (63' Φορτούνης), Μπουχαλάκης, Γκαζαριάν (72' Μιλιβόγεβιτς), Ντουρμάζ, Μπενίτες (62' Ολαϊτάν), Διαμαντάκος.

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Πετρόπουλος (Αρκαδίας)
Γήπεδο: "Αλκαζάρ"

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x