Stoiximan Super League

Το «ποντίκι» που έμοιαζε «λιοντάρι»

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για την προσφορά του Λεάντρο Σαλίνο στον Ολυμπιακό και την αποχώρησή του από τους ερυθρόλευκους.

Ενδεχομένως για τους περισσότερους να παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον η άφιξη του νέου. Κατανοητό. Ωστόσο ορισμένες φορές οφείλει κάποιος να στρέφει το βλέμμα και στις “σελίδες που διαβάστηκαν”.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Να ρίχνει καμιά ματιά και σ' αυτούς που δεν είχαν τη λάμψη, ούτε λόγω θέσης, ούτε λόγο ονόματος, ούτε καν λόγω παρουσιαστικού. Ο Λεάντρο Σαλίνο αποτελεί παρελθόν για τον Ολυμπιακό και είναι σε αναζήτηση ομάδας για να συνεχίσει την καριέρα του.

Μπορεί σε δέκα ή δεκαπέντε χρόνια το όνομα του Βραζιλιάνου να έχει πιάσει “σκόνη” στα βιβλία της “ερυθρόλευκης” ιστορίας γιατί δεν ήταν ο πρωταγωνιστής. Ήταν όμως από τους “ηθοποιούς” που η παρουσία τους κρίνεται απαραίτητη στο “σανίδι”, όταν η παράσταση γεμίζει λυρισμό, για να προσδώσει με την μικρή κοψιά του, την ψυχική υπέρβαση και να τονώσει το “εγώ” του μέσα απ' την προσπάθεια των πολλών.

Όταν ο Ζαρντίμ πρότεινε στη διοίκηση του Ολυμπιακού τον Βραζιλιάνο της Μπράγκα, που έμενε ελεύθερος, η αλήθεια είναι πως όλοι αντιμετώπισαν με δυσπιστία την επιλογή του Πορτογάλου τεχνικού. Ο Ζαρντίμ επέμεινε και μάλιστα εμφανίζοντας σίγουρος για την επιλογή του. “Δεν υπάρχει περίπτωση να μη δικαιωθώ γι' αυτή τη μεταγραφή” έλεγε και ματάλεγε ο πρώην προπονητής των “ερυθρόλευκων”.

Αν δικαιώθηκε; Μα επί τούτου δε χρειάζεται μεγάλη κουβέντα κι ανάλυση. Μεγαλύτερη δικαίωση δεν μπορούσε να υπάρξει για τον Πορτογάλο τεχνικό.
“Μπροστάρης” σε όλα τα μεγάλα ματς

Το βασικό χαρακτηριστικό του Λεάντρο Σαλίνο ήταν η μαχητικότητα του και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως υπήρξε μεγάλο και σημαντικό ματς για τον Ολυμπιακό και ο Βραζιλιάνος να υστερήσει. Όλοι στου Ρέντη (πλην του Μίτσελ ο οποίος ήθελε να τον διώξει, προφανώς για να πάρει στον Ολυμπιακό τον Μιγκέλ Τόρες) είχαν να λένε τα καλύτερα για τον λατινοαμερικάνο μπακ. Δεν υπήρξε μεγάλο παιχνίδι (στην Ελλάδα ή ευρωπαϊκό) που ο Σαλίνο να μην τα δώσει όλα για την ομάδα του, που να μην είναι στην πρώτη σειρά διακριθέντων.

Δεν είναι τυχαία η παρομοίωση που έκανε πριν από δύο χρόνια μέλος του τεχνικού επιτελείου των πρωταθλητών Ελλάδος για τον παίκτη, με την οποία συμφώνησε απόλυτα Έλληνας ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών. “Αν είχαν όλοι την ψυχή του Σαλίνο θα ήμασταν καλύτεροι 50%. Που τη βρίσκει τέτοια ψυχή το “ποντίκι”. Λες κι έχει καρδιά λιονταριού”. Αυτός είναι με λίγα λόγια ο 31χρονος ακραίος μπακ, που αγωνίστηκε και στα δύο άκρα της άμυνας αλλά και ως αμυντικός μέσος όταν ξέμεινε η ομάδα του από κόφτες, στην πρεμιέρα του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Μπάγερν. Αυτός είναι ο Σαλίνο που δεν έβγαλε “μιλιά” όταν κοιτούσε τα ματς από τον πάγκο, για να παίξει ο Μπονγκ και λίγο ο Τόρες. Αυτός είναι ο Σαλίνο που δεν είπε λέξη όταν ο Μίτσελ του έκανε “καψώνια” για να τον διώξει απ' τον Ολυμπιακό.

Ο 31χρονος αμυντικός ψάχνει ομάδα για να παίξει την επόμενη σεζόν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Βραζιλία. Το σίγουρο είναι πως τα “φώτα” πρέπει να πέφτουν και στους παίκτες που δεν είναι σταρ γιατί πολύ απλά, ποδοσφαιριστές σαν τον Σαλίνο αποτελούν πρότυπο επαγγελματία. Τρία χρόνια μετά τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο Ζαρντίμ δε δικαιώθηκε...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x