Γενικά

«Το Ποδόσφαιρο Γυναικών δεν είναι άθλημα, είναι η ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή!»

Στις 16 με 17 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το πρώτο Διεθνές Συνέδριο Ποδοσφαίρου Γυναικών, στην Αθήνα.

Το πρώτο Διεθνές Συνέδριο Ποδοσφαίρου Γυναικών είναι γεγονός και θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2019, με την ονομασία «Athens Women’s Football Summit (AthensWFS) και παράλληλα θα αποτελέσει ένα Παγκόσμιο ετήσιο Forum για το Ποδόσφαιρο Γυναικών.

Την Τρίτη (23/7), πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, όπου συνομίλησαν με τα media οι Partners της διεθνούς εταιρίας IBF-Intelligent Business Forces, η οποία διοργανώνει το συνέδριο και συγκεκριμένα οι κ.κ. Μάριος Χρήστος Σφαντός και Αγησίλαος Τουμαζάτος.

Ο στόχος αυτής της συνέντευξης ήταν να τονιστεί το αίσθημα της αγάπης για το ποδόσφαιρο και πρωτίστως για το γυναικείο Ποδόσφαιρο, το οποίο ειδικά στην Ελλάδα είναι αρκετά υποβιβασμένο και δεν αντιμετωπίζεται σαν ένα «φυσιολογικό» άθλημα, όπως όλα τα άλλα.

inner

Βασικοί σκοποί του Συνεδρίου είναι μεταξύ άλλων ή προβολή και η ενημέρωση των οικογενειών σε σχέση με τα οφέλη που προσφέρει το Ποδόσφαιρο Γυναικών στα νέα κορίτσια, η προσέλκυση επενδύσεων για την ανάπτυξη του στην Ελλάδα και την Κύπρο, ή υποστήριξη στις αθλήτριες/παίκτριες να ακολουθήσουν επαγγελματική και διεθνή καριέρα.

inner

Συγκεκριμένα ο κ. Σφαντός ανέφερε:

«Αποτελεί το πιο σημαντικό κίνημα μέσα στο ποδόσφαιρο, το οποίο φέρνει ισότητα, δικαιοσύνη και χαρά. Μας δίνεται η ευκαιρία για να δημιουργήσουμε Παγκόσμιο.

Είναι απαραίτητο να δοθεί η κατάλληλη προβολή στο Γυναίκειο Ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα υπάρχει τεράστιο ταλέντο, το οποίο όμως δεν αξιοποιείται επαρκώς και οι κοπέλες χάνουν την ευκαιρία. Σαν Ελλάδα χάνουμε σημαντικές επιτυχίες μέσα από το συγκεκριμένο άθλημα».


Ενώ ο κ.Τουμαζάτος πρόσθεσε: «Προχωράμε βήμα-βήμα. Τα media είναι πολύ σημαντικά στην προβολή, στην προσπάθειά μας. Στο εξωτερικό υπάρχει μεγαλύτερη προβολή και συνεπώς περισσότερος ενθουσιασμός. Πρέπει να περάσει αυτό και στην χώρα μας. Να φτιαχτεί ένας μηχανισμός, όπου μέσω αυτού θα δοθούν επαγγελματικές ευκαιρίες. Προσπαθούμε να φέρουμε την καινοτομία».

Υπογραμμίσθηκε ακόμη ότι το Ποδόσφαιρο Γυναικών αποτελεί ήδη προτεραιότητα της FIFA και της UEFA, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις διεθνών παραγόντων είναι ζήτημα χρόνου η υποχρεωτική θεσμοθέτησή του για όλες τις Ποδοσφαιρικές Ομάδες.

Παγκόσμιοι θρύλοι του Ποδοσφαίρου όπως η Carolina Morace, ο Gilberto Silva και ο διεθνούς φήμης προπονητής James Galanis έχουν ήδη ανακοινώσει την συμμετοχή τους στο Συνέδριο, ενώ θα προσκληθούν σε αυτό η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και όλες οι Ποδοσφαιρικές Ομάδες σε Ελλάδα και Κύπρο αλλά και διεθνείς Ποδοσφαιρικές Ομάδες.

Ο κ. Σφοντάς αποκάλυψε πως αρκετές παίκτριες έχουν αντιμετωπίσει προκαταλήψεις από την οικογένειά τους και την κοινωνία:

«Το Ποδόσφαιρο στις γυναίκες προσφέρει αυτοπεποίθηση, χαρά, επιμονή και πειθαρχία. Οι γονείς πρέπει να δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά τους και να ακούν τις επιθυμίες τους».

Ενώ συνέχισε: «Το Γυναικείο Ποδόσφαιρο έξω από την Ελλάδα, θεωρείται από τα μεγαλύτερα θεάματα. Η χώρα μας γέννησε τον αθλητισμό και δυστυχώς είναι πολύ πίσω σε αυτό το κομμάτι».


Επιμέλεια: Αναστασία Βοσνάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x