Europa League

Το προφίλ της Αντβέρπ

Εάν ο Ολυμπιακός δεν καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Πλζεν, θα αντιμετωπίσει την βελγική Αντβέρπ, την οποία κοουτσάρει ο Λάζλο Μπόλονι και έχεις ως παίκτες τους Γιαταμπαρέ, Μποκανί.

Την Αντβέρπ θα αντιμετωπίσει ο ηττημένος του ζευγαριού του Ολυμπιακού με την Βικτόρια Πλζεν!

Μια βελγική ομάδα που έχει έντονο το... ελληνικό στοιχείο καθώς υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν «ερυθρόλευκο» χρώμα αλλά και ο προπονητής που έχει εργαστεί στην χώρα μας!

Συγκεκριμένα, στην Αντβέρπ αγωνίζεται ο Σαμπού Γιαταμπαρέ που έχει φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού αλλά και ο Ντιεμερσί Μποκανί που είχε... κοπεί στα ιατρικά από τους Πειραιώτες. Στον πάγκο του συλλόγου κάθεται ο γνώριμός μας, Λάζλο Μπόλονι, που είχε κοουτσάρει τον ΠΑΟΚ!

Πρόκειται για μία από τις ιστορικότερες ομάδες του Βελγίου καθώς μετράει 139 χρόνια ίδρυσης (σσ. 1880) και αγωνίζεται στο δημοτικό γήπεδο της πόλης, το οποίο έχει χωρητικότητα 16.144 θέσεις. Έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα Βελγίου και δύο Κύπελλα, ενώ τη σεζόν 1992-93 έφτασε μέχρι τον τελικό του UEFA Cup όταν και ηττήθηκε με 3-1 από την Πάρμα!

inner

Την περασμένη σεζόν τερμάτισε στην 6η θέση του πρωταθλήματος και μπήκε στα πλέι οφ από τα οποία και κέρδισε την συμμετοχή της στα προκριματικά του Europa League. Είναι μια ομάδα που παίζει φουλ επιθετικά και έχει ρυθμό στα παιχνίδια της, ενώ σε έξι ημέρες ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα καθώς αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα την Έουπεν εκτός έδρας!

Έχει κάποια μεγάλα επιθετικά... όπλα όπως ο Μποκανί, ο Μπολινγκί, ο Μπαμπί, ο Ροντρίγκες και ο Γιαταμπαρέ. Αξίζει να προσέξει κανείς, επίσης, τους Ντε Σαρ, Ντε Λε, Κούπμαν αλλά και τους Μπουτά, Γιάκλεραντ και Ασρλάναγκιτς.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως οι άνθρωποι της ομάδας έχουν αναπτύξει σχέσεις με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την οποία δανείζονται κάθε χρόνο αρκετούς ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές. Αυτό συνέβαινε κυρίως τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως μέχρι το 2013! Συμμετέχει επίσης στον οργανισμό «Club of Pioneers», τα μέλη του οποίου βρίσκουν και προσπαθούν να φτιάξουν τις σχέσεις μεταξύ των ιστορικότερων ομάδων του κόσμου όπως η Σέφιλντ, η Κοπεγχάγη, η Σεν Γκάλεν, η Αντβέρπ και άλλες.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x