Europa League

Το προφίλ της Άρσεναλ

Η Άρσεναλ για μία ακόμη φορά θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.

Η Άρσεναλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και του Ντίνου Μαυροπάνου θα βρεθεί για μια ακόμη φορά στον δρόμο του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.

Οι «κανονιέρηδες» διανύουν την πιο προβληματική σεζόν της σύγχρονης ιστορίας τους, καθώς βρίσκονται στην ένατη θέση του αγγλικού πρωταθλήματος με 22 βαθμούς, επτά λιγότερους από την τέταρτη Τσέλσι και 27 από την πρώτη Λίβερπουλ. Αυτό ίσως όμως είναι κακό για τον Ολυμπιακό, καθώς η Άρσεναλ θα δώσει βαρύτητα στο Europa League, που μοιάζει ως η πιο εφικτή δίοδος προς την επιστροφή στο Champions League. Μάλιστα αποκλείστηκε και στον τέταρτο γύρο του Λιγκ Καπ από την Λίβερπουλ στα πέναλτι.

Η ομάδα του Λονδίνου πρόσφατα απέλυσε τον Ουνάι Έμερι, με τον Φρέντι Λιούνγκμπεργκ να τον διαδέχεται ως υπηρεσιακός και τον Μίκελ Αρτέτα, συνεργάτη του Πεπ Γκουαρντιόλα στην Μάντσεστερ Σίτι, να φέρεται ως εκ των φαβορί για να αποτελέσει μόνιμη λύση.

Πέρσι η Άρσεναλ έμεινε για μια ακόμη χρονιά εκτός τετράδας στην Premier League, ενώ απέτυχε να κερδίσει εισιτήριο για το Champions League μέσω του Europa League, καθώς ηττήθηκε στον τελικό από την Τσέλσι.

Φέτος στους ομίλους του Europa League άρχισε εντυπωσιακά, με νίκες απέναντι σε Άιντραχτ (0-3), Σταντάρ Λιέγης (4-0) και Γκιμαράες (3-2), αλλά στη συνέχεια τα έκανε θάλασσα και λίγο έλειψε να αποκλειστεί, καθώς ήρθε ισόπαλη με τους Πορτογάλους (1-1) και έχασε από τους Γερμανούς στο Λονδίνο (1-2), ενώ επέστρεψε από το 2-0 στο Βέλγιο την τελευταία αγωνιστική (2-2).

Η Άρσεναλ ιδρύθηκε το 1886, έχει χρώματα το κόκκινο και το άσπρο, ενώ έδρα της είναι το «Emirates» (60.700 θεατών). Έχει κατακτήσει 13 πρωταθλήματα, ισάριθμα Κύπελλα, 2 Λιγκ Καπ και 15 Community Shield στο Νησί, ενώ το 1994 κατέκτησε το Κυπελλούχων.

Στο ρόστερ της, πέραν των δύο Ελλήνων υπάρχουν αρκετά μεγάλα ονόματα. Ο Γερμανός Μπερντ Λένο είναι ο αναντικατάστατος τερματοφύλακας, στα μετόπισθεν πέραν του Σωκράτη και του Μαυροπάνου υπάρχουν ως επιλογές οι Νταβίντ Λουίς, Μουστάφι, Τσέιμπερς και Χόλντινγκ, ενώ στα άκρα της άμυνας χρησιμοποιούνται οι Μπεγερίν, Τίρνεϊ Μέιτλαντ-Νάιλς και Κολάσινατς. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής υπάρχουν οι Γκεντουζί, Τζάκα και Τορέιρα, ενώ επιτελικό ρόλο έχει ο πεσμένος Εζίλ, με τους νεαρούς Σακά, Γουίλοκ, Σμιθ-Ρόου και Ράις Νέλσον να βρίσκουν συχνά-πυκνά θέση. Η επίθεση της ομάδας έχει το περισσότερο ταλέντο, με τους Λακαζέτ και Ομπαμεγιάνγκ να δεσπόζουν, τον Πεπέ να προσπαθεί να δικαιώσει την αγορά του για 79 εκατ. ευρώ από τη Λιλ και τον νεαρό Μαρτινέλι να παίρνει ευκαιρίες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x