Champions League

Το προφίλ της Βίντι

Η ιστορική Βιντεότον, που μετονομάστηκε πρόσφατα σε Βίντι, είναι το τελευταίο εμπόδιο της ΑΕΚ πριν τους ομίλους.

Ένα εμπόδιο, σίγουρα όχι υψηλότερο από αυτό της Σέλτικ που ήδη ξεπεράστηκε, απέμεινε να χωρίζει την ΑΕΚ από τους ομίλους του Champions League.

Η Βιντεότον ή Βίντι, όπως ονομάζεται πλέον, ιδρύθηκε το 1941, έχει χρώματα το μπλε και το κόκκινο και η έδρα τους είναι προσωρινά το «Πάντσο Στάντιουμ» (3.800 θεατών), όπου φιλοξενείται η ακαδημία «Φέρεντς Πούσκας», καθώς το νέο γήπεδο του συλλόγου είναι υπό κατασκευή.

Έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Ουγγαρίας, ενώ το 1985 έφτασε μέχρι τον τελικό του UEFA. Προπονητής της ομάδας είναι ο Σέρβος Μάρκο Νίκολιτς και στο ρόστερ της ξεχωρίζουν οι έμπειροι διεθνείς αμυντικοί Γιούχαζ και Τάμας, ο μέσος Χούζτι, ο Σέρβος φορ Μάρκο Σέποβιτς που πέρασε για λίγο από τον Ολυμπιακό, αλλά και ο συμπατριώτης του επιθετικός Ντάνκο Λάζοβιτς που προ τετραετίας είχε απασχολήσει την ΑΕΚ.

Στον πρώτο γύρο απέκλεισε με 2-1 εντός και 1-1 εκτός της Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο, στον δεύτερο τη Λουντογκόρετς από τη Βουλγαρία με 1-0 εντός και 0-0 εκτός. Στον τρίτο γύρο ξεπέρασε το εμπόδιο της Μάλμε με 1-1 στη Σουηδία και 0-0 χθες βράδυ εντός έδρας.

Στο τρέχον πρωτάθλημα μετρά μια νίκη και δύο ισοπαλίες σε τρεις αγώνες όντας πέμπτη αλλά με ένα ματς λιγότερο από Φερεντσβάρος και Χόνβεντ που έχουν το απόλυτο.

inner
inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x