Europa League

Το προφίλ της Ντιναμό Μπρεστ

Η Κυπελλούχος Λευκορωσίας, Ντιναμό Μπρεστ θα βρεθεί στο δρόμο του Ατρόμητου στο β’ προκριματικό γύρο του Europa, με την ομάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο, αφού πρόεδρός της είναι ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Όχι απλά το ευρωπαϊκό του κοστούμι, αλλά ό,τι καλύτερο υπάρχει στην γκαρνταρόμπα του πρέπει να φορέσει ο Ατρόμητος στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League. Ο λόγος δεν είναι απλά ότι θα βρεθεί απέναντί του η Κυπελλούχος Λευκορωσίας, Ντιναμό Μπρεστ (στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει πιο βαριά ονόματα), αλλά θα κληθεί να αποκλείσει την ομάδα στην οποία πρόεδρος είναι ίσως ο κορυφαίος παίκτης που έχει ποτέ ο πλανήτης.

Ο λόγος για τον Ντιέγκο Μαραντόνα, που τον περασμένο Μάιο υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.




Σε ό,τι αφορά την ομάδα, τερμάτισε την περσινή σεζόν στην 4η θέση του πρωταθλήματος, αλλά βρέθηκε στο δεύτερο προκριματικό του Europa League, λόγω της κατάκτησης του Κυπέλλου κόντρα στο μεγάλο όνομα της χώρας, την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ με 3-2. Μάλιστα, είχε βρεθεί δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά κατάφερε να επιστρέψει και με γκολ στο 75’ και το 88’ να γυρίσει το παιχνίδι και να κατακτήσει τον τίτλο.

Προπονητής της ομάδας από τον Μάιο με τη μορφή του υπηρεσιακού, είναι ο αθλητικός διευθυντής, Σεργκέι Κόβαλτσουκ, ο οποίος ήταν αυτός που οδήγησε την ομάδα και την κατάκτηση τόσο του Κυπέλλου, όσο και του Super Cup, επίσης κόντρα στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και αναμένεται με το που αναλάβει τα καθήκοντά του ο Ντιέγκο Μαραντόνα να ανακοινωθεί νέος, μόνιμος αυτή τη φορά, προπονητής.

Στο φετινό πρωτάθλημα δεν... συναρπάζει με την παρουσία της. Είναι ακριβώς στη μέση της βαθμολογίας, δηλαδή στην 8η θέση, έχοντας 16 βαθμούς (3 νίκες, 7 ισοπαλίες και 2 ήττες), με 15 γκολ υπέρ και άλλα τόσα κατά και φυσικά δεν υπάρχει θέμα διεκδίκησης του πρωταθλήματος, αφού η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ είναι 1η με 31 βαθμούς.

Στο ρόστερ της βρίσκεται ο Γιάννης Κάργας που είχε περάσει από τον Πλατανιά Χανίων, αλλά αποχώρησε το περσινό καλοκαίρι στο γενικότερο μαζικό κύμα φυγής που αποφάσισαν οι Κρητικοί. Μεγάλο αστέρι του συνόλου είναι ο Αρτέμ Μιλέφσκι, που έχει 50 συμμετοχές με την εθνική Ουκρανίας, ενώ με την ομάδα της Μπρεστ έχει 24 εμφανίσεις και 7 γκολ.

Έδρα της Ντιναμό που ιδρύθηκε το 1960, είναι το «GOSK Bretskiy» που χωράει κάτι παραπάνω από 10.000 φιλάθλους και μάλιστα έχουν τη φήμη των πλέον σκληροπυρηνικών της χώρας, με την προσέλευσή τους στα εντός έδρας να προσεγγίζει το 100%.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x