Champions League

Το προφίλ της Ρόζενμποργκ

Αυτή είναι η μια εκ των δυο υποψήφιων αντιπάλων της ΑΕΚ στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League.

Δυναμικά έχει αρχίσει τη φετινή αγωνιστική περίοδο η Ρόζενμποργκ, καθώς στο πρωτάθλημα Νορβηγίας, το οποίο είναι σε εξέλιξη, βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από την Μπράν έχοντας 11 νίκες, 3 ισοπαλίες και τρεις ήττες σε 16 αγωνιστικές.

Η ομάδα του Κερ Ινμπεργιστέν, ο οποίος βρίσκεται στο σύλλογο από το 2014, έχει ενεργητικό 26 γκολ υπέρ και 11 γκολ κατά.

Την περσινή χρονιά η Ρόζερμποργκ έκανε επίδειξη δύναμης στην Νορβηγία κάνοντας το νταμπλ, παίρνοντας το πρωτάθλημα εύκολα με διαφορά 12 βαθμών και κατακτώντας και το Κύπελλο με νίκη στον τελικό επί της Σάρπσμποργκ. Χάρη σε αυτήν την εξαιρετική χρονιά η Ρόζενμποργκ συμμετέχει στα προκριματικά του φετινού Champions League.

Μάλιστα αυτό το νταμπλ ήταν το 8ο στην ιστορία της, ενώ το πρωτάθλημα που κατέκτησε πέρυσι ήταν το πρώτο μετά από πέντε χρόνια, το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα.

Για να βρεθεί στον 2ο προκριματικό γύρο απέκλεισε την σουηδική Νόρκεπινγκ νικώντας τη στο Lerkendal Stadium με 3-1, αλλά χάνοντας στην Σουηδία με 1-0.

Αρχηγός της ομάδας ο Δανός Μάικ Γένσεν, ο οποίος είναι στον σύλλογο από το 2013 και αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή. Μεγάλο αστέρι της ομάδας ο Νίκλας Μπέντνερ, ο οποίος έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Άρσεναλ, ενώ σε εξαιρετική κατάσταση είναι ο 23χρονος Μπίργκερ Μίλινγκ, ο οποίος έχει μοιράσει ήδη έξι ασίστ στο φετινό πρωτάθλημα.

Επιμέλεια: Θοδωρής Γεωργαντής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x