Europa League

Το προφίλ των δύο αντιπάλων του ΠΑΣ Γιάννινα

Τον νικητή του ζευγαριού Οντς - Μάριεχαμν θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο ΠΑΣ Γιάννινα και το sportfm.gr σας παρουσιάζει το προφίλ των δύο πιθανών αντιπάλων του «Άγιαξ της Ηπείρου».

Τον νικητή του ζευγαριού της Οντς (Νορβηγία) με την Μάριεχαμν (Φινλανδία) θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο ΠΑΣ Γιάννινα στον δεύτερο γύρο των προκριματικών του Europa League.

Οι Γιαννιώτες θα γνωρίζουν οριστικά τον αντίπαλό τους, το βράδυ της 7ης Ιουλίου όταν και θα έχει ολοκληρωθεί και το δεύτερο ματς μεταξύ των Οντς και Μάριεχαμν. Το πρώτο παιχνίδι έχει οριστεί για τις 30 Ιουνίου.

Αρχικά, ο ΠΑΣ θα κληθεί να ταξιδέψει στη Σκανδιναβία στις 14 Ιουλίου για τον πρώτο του αγώνα και στις 21 του ίδιο μήνα θα φιλοξενήσει την αντίπαλό του στους Ζωσιμάδες.

Οντς BΚ, η παλαιότερη ομάδα της Νορβηγίας

Η Οντς BK ιδρύθηκε το 1885 στο Σκίεν της Νορβηγίας και περιελάμβανε τμήμα γυμναστικής, στίβου και σκι. Εννιά χρόνια αργότερα, στις 31 Μαρτίου του 1894, ιδρύθηκε και η ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία είναι η παλαιότερη στη Νορβηγία που συνεχίζει να υφίσταται. Το όνομά της προέρχεται από το μυθιστόρημα «Seierssverdet» του Βίκτορ Ρίντμπεργκ, ο κύριος χαρακτήρας του οποίου ονομαζόταν Όρβαρ Οντ.

Αγωνίζεται στη «Skagerak Arena», χωρητικότητας 12.000 θεατών και έχει κατακτήσει στην ιστορία της δύο πρωταθλήματα (1950-51, 1956-57) και δώδεκα κύπελλα (1903, 1904, 1905, 1906, 1913, 1915, 1919, 1922, 1924, 1926, 1931, 2000), όντας πρώτη στη σχετική λίστα.

Είναι δεύτερη στη βαθμολογική κατάταξη της Tippeligaen (πέντε πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Ρόσενμποργκ), ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον τέταρτο γύρο από την Τρόμσο. Προπονητής της είναι ο 49χρονος Νορβγηγός Νταγκ-Έιλεβ Ακερχάουγκεν Φαγκέρμο.

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που μετέχει στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση: Το 2001-02 έμεινε εκτός στον πρώτο προκριματικό γύρο από τη Χέλσινγκμποργκς, το 2004-05 πέρασε την Έκρανας αλλά αποκλείστηκε στη συνέχεια από τη Φέγιενορντ, ενώ πέρυσι απέκλεισε Σέριφ Τίρασπολ, Σάμροκ Ρόβερς και Έλφσμποργκ, φτάνοντας μέχρι τα play off όπου έμεινε εκτός με συνολικό σκορ 11-5!

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες: Σόντρε Ρόσμπαχ, Βίλιαρ Μίχρα

Αμυντικοί: Έσπεν Ρουντ, Βέγκαρντ Μπέργκαν, Τόμας Γκρόγκαρντ, Φρέντρικ Σεμπ Μπέργκε, Ζόακιμ Βάγκε Νίλσεν, Στέφεν Χάγκεν (αρχηγός), Λαρς Κρίστιαν Έρικσεν

Μέσοι: Άρντιαν Γκάσι, Όλβερ Μπεργκ, Ζόνε Σάμουελσεν, Ραφίκ Ζεκχνίνι, Φρέντρικ Νορντκβέλε, Σίγουρντ Χάουσο Χόγκεν, Έρικ Κιτολάνο, Ζακάρια Μεσούντι, Φρέντρικ Όλντρουπ Γιένσεν, Ερίκ Έικενγκ

Επιθετικοί: Όλε Γιόργκεν Χάλβορσεν, Ένρικ Κίελσρουντ Γιόχανσεν, Ολιβιέρ Όκεαν, Μπέντλεϊ

Μάριενχαμν, η... λιγότερο έμπειρη

Το ποδοσφαιρικό τμήμα της IFK Μάριενχαμν ιδρύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1930, στην ομώνυμη περιοχή της Φινλανδίας. Αγωνίζεται στο μόλις 4.000 θέσεων «Wiklof Holding Arena», ενώ τα ηνία της τεχνικής της ηγεσίας έχουν οι Πίτερ Λούντμπεργκ και Κάρι Βίρτανεν.

Τα τελευταία δέκα χρόνια αγωνίζεται σταθερά στην πρώτη κατηγορία, φέτος ισοβαθμεί με την Χελσίνγκιν Γιαλκαπαλοκλούμπι στη 1η θέση της βαθμολογίας, ενώ η μοναδική της ευρωπαϊκή εμπειρία χρονολογείται από τη σεζόν 2013-2014 όταν και αποκλείστηκε από την Ίντερ Μπακού στον πρώτο προκριματικό γύρο του Europa League (1-1 εκτός, 0-2 εντός).

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες: Βάλτερ Βιτάλα, Γιόχαν Σούντμαν, Μαρκ Νόρντκβιστ, Κρεγκ Γουάιτ

Αμυντικοί: Άλμπιν Γκράνλουντ, Κρίστιαν Κοϊόλα, Τόμι Βιρτάνεν, Τζάνι Λούσκι (αρχηγός), Μπόμπι Φρίμπεργκ ντα Κρουζ, Πίτερ Χέμινγκ

Μέσοι: Φίλιπ Σπάρνταλ Μαντίλα, Ζόσεφ Ιμπραχίμ, Γκάμπριελ Πέτροβιτς, Άμορ Εκάλιε, Ρόμπιν Σιντ, Τόμας Μάκινεν, Άντονι Ντάφα, Ντιέγκο Ασίς, Ζόελ Μάτσον

Επιθετικοί: Ντέβερ Όργκιλ, Μπριάν Σπαν, Αλεσκέι Κανγκασκόλκα, Ρέζγκαρ Αμάνι

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x