Αγγλία

Το ρεκόρ του Σόλσκιερ κόντρα στη Λίβερπουλ

Την Κυριακή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται τη Λίβερπουλ και το sportfm.gr σας παρουσιάζει το ρεκόρ του Σόλσκιερ κόντρα στους «κόκκινους», τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής.

Πρόκειται για το… ντέρμπι των «αιωνίων» του αγγλικού ποδοσφαίρου, το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ την Κυριακή θα «καθηλώσει» εκατομμύρια κόσμου. Βέβαια, οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικούς στόχους, αλλά αυτό το ντέρμπι δεν παύει ποτέ να «σαγηνεύει».

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έχει αντιμετωπίσει αρκετές φορές ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη Λίβερπουλ και μία μόνο ως προπονητής. Ως παίκτης σε έντεκα αγώνες έχει πέντε νίκες, πέντε ήττες και μία ισοπαλία, ενώ έχει σκοράρει τρεις φορές. Απόλυτη ισορροπία υπάρχει και σε επίπεδο πρωταθλήματος, έχοντας τέσσερις νίκες, τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία, σε σύνολο εννιά αγώνων.

Ως προπονητής ο Νορβηγός έχει αντιμετωπίσει μία φορά τη Λίβερπουλ, στις 22 Μαρτίου 2014. Τότε, καθόταν στον πάγκο της Κάρντιφ ως πρώτος προπονητής και είχε τη δύσκολη αποστολή να κρατήσει την ομάδα από την Ουαλία στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά στο τέλος δεν τα κατάφερε.

Στον εντός έδρας αγώνα με τη Λίβερπουλ, η ομάδα του Σόλσκιερ ηττήθηκε 6-3, με τον Λουίς Σουάρεζ να πετυχαίνει χατ-τρικ, σε μία χρονιά που η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ έχασε το πρωτάθλημα τις τελευταίες αγωνιστικές από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Επιμέλεια: Χρήστος Παπαζώης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x