Αν δεν υπήρχε ο Χένρι Τσάρλς Μπουκόσφκι ένας από τους πιο ανατρεπτικούς και αμφιλεγόμενους συγγραφείς του 20ου αιώνα, ο Μαουρίτσιο Σάρι θα ήταν ένας απλός τραπεζικός υπάλληλος και το ποδόσφαιρο δεν θα γνώριζε ποτέ την τακτική διάνοια του, ενώ η Σίτι του Πεπ ίσως παρέμενε ακόμη αήττητη στην κούρσα του τίτλου....

Όμως χάρη σε αυτόν τον ενός αντισυμβατικό άνθρωπο που παράτησε τα πάντα στη ζωή του για να κυνηγήσει το όνειρο του και ζει π για να μας διαψεύδει συνεχώς το πρωτάθλημα απέκτησε ενδιαφέρον. Η ζωή του μπορεί να αποτελέσει «best seller» και να διδάσκεται ως παράδειγμα δύναμης και θέλησης στα πανεπιστήμια.

Πίσω στην τελευταία χρόνια του 20ου αιώνα, το 1999 ο Ιταλός προπονητής παίρνει μια μεγάλη απόφαση , από αυτές που λίγοι θα είχαν τα κότσια να πάρουν. «Πως στο διάολο μπορεί να διασκεδάζει ένας άνθρωπος που ξυπνάει καθημερινά στις 6.30, πηγαίνει σε ένα γραφείο, που εκ των πραγμάτων παράγει πολλά λεφτά για κάποιον άλλον και πρέπει να είναι ευγνώμων σε αυτόν που του δίνει δουλειά;» Αυτά τα λόγια του Αμερικάνου συγγραφέα Μπουκόφσκι επηρέασαν τον Σάρι. Έριξε μια τελευταία ζαριά και έφερε εξάρες! Παρατώντας την σιγουριά μιας καλοπληρωμένης, πρωινής εργασίας επικεντρώθηκε στην προπονητική, η οποία ήταν και η μόνη δουλειά που θα μπορούσε να κάνει χωρίς να πληρώνεται, όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Η πορεία του δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα αλλά αυτός ήταν αποφασισμένος να φτάσει ως το τέλος προκειμένου να δικαιώσει τον ίδιο του τον εαυτό και τις επιλογές που πήρε. Για πολλά χρονιά έκανε το αγροτικό του σε χαμηλότερες κατηγορίες της Ιταλίας, αδυνατώντας να προσελκύσει το βλέμμα κάποιου μεγάλου κλαμπ του Καμπιονάτο. Δεν τα παράτησε όμως, συνέχισε να δουλεύει αδιάκοπα καθώς πίστευε βαθιά μέσα του. Επιτέλους! Έκανε πλέον αυτό που πραγματικά ήθελε και αγαπούσε!

Διαβάστε εδώ περισσότερα

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ