Η ΑΕΚ δεν ξεχνά (γιατί δεν είναι δυνατόν να συμβεί) τη μνήμη του Λουκά Μπάρλου.

Με ποστάρισμα στα social media, η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ αναφέρεται στην δυσάρεστη επέτειο από την απώλεια του «θείου Λουκά» αναφέροντας ότι ήταν ο πρόεδρος των έργων και των τίτλων, που οδήγησε τον σύλλογο και σε ευρωπαϊκές διακρίσεις, αλλά και ένας από τους μεγαλύτερους υπηρέτες της ιδέας της ΑΕΚ.

Το μήνυμα της ΑΕΚ

«Σαν σήμερα πριν 18 χρόνια έφυγε για πάντα από κοντά μας ο Λουκάς Μπάρλος. Ο «θείος Λουκάς», ένας από τους πιο μεγάλους υπηρέτες της ιδέας της ΑΕΚ, έκλεισε τα μάτια του στις 20 Οκτωβρίου του 1999. Ο «πρόεδρος των έργων και των τίτλων» ηγήθηκε του συλλόγου μας από το 1974 έως το 1981 και συνέδεσε το όνομά του με μια περίοδο τίτλων (Πρωταθλήματα 1978 και 1979, Κύπελλο 1978) ευρωπαϊκών διακρίσεων (ημιτελικά Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ 1977) αλλά και με την κατασκευή της θρυλικής «σκεπαστής» εξέδρας στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Η ΑΕΚ θα τον θυμάται αιώνια με αγάπη και ευγνωμοσύνη»Παράλληλα, φιλοξενείται αφιέρωμα στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ, υπενθυμίζοντας το σύνθημα: «ΑΕΚ, Μπάρλος, σύλλογος μεγάλος»!

Αναλυτικά
Δεκαοκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μέρα που η ΑΕΚ έχασε έναν από τους μεγαλύτερους ηγέτες της ιστορίας της. Ο «πρόεδρος των έργων και των τίτλων» Λουκάς Μπάρλος έφυγε από τη ζωή στις 20 Οκτωβρίου του 1999, στα 79 του χρόνια, έχοντας κερδίσει την αγάπη και την ευγνωμοσύνη των φίλων της ΑΕΚ, για όσα της πρόσφερε ως διοικητικός της ηγέτης από το 1974 έως και το 1981.

Στα χέρια του η ΑΕΚ άλλαξε επίπεδο και έζησε ίσως την πιο λαμπρή περίοδο της ιστορίας της, καθώς την οδήγησε στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ 1976-77, στο νταμπλ του 1978 και στο Πρωτάθλημα του 1979. Την ίδια εποχή, ήταν ο εμπνευστής των έργων επέκτασης στο παλιό γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας με την κατασκευή της διώροφης εξέδρας, της περίφημης «σκεπαστής».

Ο Λουκάς Μπάρλος ήταν γεννημένος το 1920 και ανήκε σε οικογένεια με καταγωγή από το Δίστομο Βοιωτίας και με μεγάλη παράδοση στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων βωξίτη στον Παρνασσό. Δεν είχε κάποια σχέση με την ΑΕΚ πριν ασχοληθεί μαζί της, όμως έγινε το μεγάλο πάθος της ζωής του και ξόδεψε εκατομμύρια για να φέρει στη Νέα Φιλαδέλφεια μεγάλα ονόματα.

Ο Μπάρλος ήταν ο πρώτος πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά τη σύστασή της το 1979. Έμεινε σε αυτή τη θέση για δύο χρόνια, οπότε και παραχώρησε τις μετοχές του στον επιχειρηματία Ανδρέα Ζαφειρόπουλο. Στα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του ήταν πάντα κοντά στην ΑΕΚ, η οποία απέτισε τον ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του ζητώντας από την ΟΥΕΦΑ να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και να φορέσουν οι παίκτες της μαύρα περιβραχιόνια στον αγώνα με την ΜΤΚ στη Βουδαπέστη, μία μέρα μετά τον θάνατό του στις 20 Οκτωβρίου 1999.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ