Europa League

Το θέμα είναι να σε «πάει» και η μπάλα

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για να τα παίξει «όλα για όλα» απέναντι στην Μίλαν, όπως είπαν στην συνέντευξη Τύπου ο Πέδρο Μαρτίνς και ο Ντάνιελ Ποντένσε. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για να τα παίξει «όλα για όλα» απέναντι στην Μίλαν, όπως είπαν στην συνέντευξη Τύπου ο Πέδρο Μαρτίνς και ο Ντάνιελ Ποντένσε. Οι δύο Πορτογάλοι χρησιμοποίησαν τα ίδια ακριβώς λόγια για να περιγράψουν το κλίμα στον Ολυμπιακό, λίγες ώρες πριν από το μεγάλο παιχνίδι απέναντι στους ροσονέρι.

Κι αυτό που «βγαίνει» είναι μια συσπείρωση της ομάδας στο Ρέντη ενόψει της πολύ μεγάλης αναμέτρησης με τους Ιταλούς. Είναι αποφασισμένοι οι παίκτες να τα δώσουν όλα κι αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουν οι ερυθρόλευκοι. Αυτό άλλωστε έχουν κάνει σε όλα τα παιχνίδια τους από την έναρξη της σεζόν το καλοκαίρι, με εξαίρεση τον αγώνα κόντρα στον ΟΦΗ, εκεί που όντως ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός.

Στα άλλα παιχνίδια οι ερυθρόλευκοι έχουν δείξει σωστή νοοτροπία ανεξάρτητα από το αν το αποτέλεσμα ήταν θετικό για τους πειραιώτες. Γιατί δεν μπορεί να πει κάποιος το παραμικρό για την προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να ηττήθηκαν αλλά είχαν κάνει πολύ καλή εμφάνιση κυριαρχώντας από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Η μπάλα όμως πήγε «κόντρα» στον Ολυμπιακό σ’ εκείνο το παιχνίδι, όπως και σε άλλες αναμετρήσεις. Κι εδώ ακριβώς υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό ενόψει του αγώνα με την ιταλική ομάδα.

Είναι σίγουρο ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού θα δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν για να πετύχουν τον μεγάλο στόχο τους. Την πρόκριση δηλαδή στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ αφήνοντας εκτός της Μίλαν. Κι αν το πετύχουν θα μιλάμε προφανώς για ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα.

Το θέμα είναι, ειδικά σε τέτοια παιχνίδια, να σε «πάει» και η μπάλα. Η ρέντα είναι μεγάλη υπόθεση σε τέτοια ματς και θα είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό να μην του πάει «κόντρα» η μπάλα και σ’ αυτό το παιχνίδι. Όταν σ’ ένα παιχνίδι κρίνεται μια πρόκριση χρειάζεται και η ρέντα, θέλεις να σε «πάει» η μπάλα σε μια – δυο φάσεις που μπορεί να είναι καθοριστικές για την εξέλιξη του αγώνα.

Σε ότι αφορά τώρα την ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού είναι δεδομένο πως οι ερυθρόλευκοι έχουν προετοιμαστεί για «μάχη» και είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι πιστεύουν στις δυνατότητες της ομάδας. Κι αυτό προκύπτει από την γενικότερη εικόνα που έχει βγάλει η ομάδα του λιμανιού, γιατί κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι ερυθρόλευκοι αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο και δημιουργούν φάσεις.

Κι όσο για τον Πέδρο Μαρτίνς είχαμε πει από χθες στο sport fm.gr πόσο πολύ πιστεύει στην πρόκριση και το επανέλαβε πολλές φορές στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Έχει εμπιστοσύνη ο Πορτογάλος στην ομάδα του κι αυτό μετράει για την ψυχολογία των ερυθρόλευκων στο αυριανό παιχνίδι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x