Αγγλία

Το τηλεφώνημα που... έστειλε τον Καντονά στη Γιουνάιτεντ (vid)

Ο «βασιλιάς Έρικ» έγινε κι επίσημα μέλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την 26η Νοέμβρη του 1992, προκαλώντας αναπάντεχη εξέλιξη στην ιστορία των «κόκκινων διαβόλων».

Την 23η Νοεμβρίου, πριν από 25 χρόνια, ο εκτελεστικός διευθυντής της Λιντς, Μπιλ Φόδερμπαϊ, τηλεφώνησε στον τότε πρόεδρο της Γιουνάιτεντ, Μάρτιν Έντουαρντς για να μάθει τα δεδομένα γύρω από την περίπτωση του Ντένις Έργουϊν.

Ο Έντουαρντς, τότε, βρήκε την ευκαιρία και ζήτησε κι εκείνος να μάθει για τον Ερίκ Καντονά! Μάλιστα, λέγεται πως τη στιγμή της συνομιλίας των δύο ανδρών στο γραφείο μαζί με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα των «κόκκινων διαβόλων» βρισκόταν και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ακούγοντας τα πάντα, ωστόσο, έχει διαψευστεί από τον Έντουαρντς.

Την 26η Νοεμβρίου, ο «βασιλιάς Έρικ» έγινε με κάθε επισημότητα μέλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 1 εκατ.λιρών που έλαβαν τα «παγώνια» για να τον παραχωρήσουν και η ιστορία έγραψε πως ο Γάλλος θρύλος αγωνίστηκε σε 185 ματς με την κόκκινη φανέλα, πέτυχε 82 γκολ, κατέκτησε έξι τίτλους και μπήκε στο πάνθεον των σπουδαίων παικτών που πέρασαν από τον σύλλογο.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x