Ελλάδα

Το... τρικ του Σάντος για να πείσει τους παίκτες της ΑΕΚ να κάνουν πρωινή προπόνηση!

Μια από τις πρώτες εμπειρίες που είχε σχετικά με την ελληνική νοοτροπία των ποδοσφαιριστών μοιράστηκε -με ξεκαρδιστικό τρόπο- ο Φερνάντο Σάντος.

Τον τρόπο που κατάφερε να «ενσωματωθεί» στην ελληνική νοοτροπία των ποδοσφαιριστών εξήγησε με μια ξεκαρδιστική ιστορία από την πρώτη του θητεία στην ΑΕΚ ο Φερνάντο Σάντος.

«Όταν ανέλαβα την Εθνική, είχα το πλεονέκτημα ότι γνώριζα τους παίκτες πολύ καλά για χρόνια. Κατάλαβα πολύ γρήγορα ποιος είναι ο έλληνας ποδοσφαιριστής, ποια είναι η κουλτούρα του. Πάντα διηγούμαι την ίδια ιστορία. Όταν είχα έρθει στην Ελλάδα πρώτη φορά για την ΑΕΚ έβαλα την πρώτη προπόνηση στις 8:00 το πρωί. Για μένα ήταν αυτό το φυσιολογικό. Τότε ήρθε ο Δέλλας, ο Νικολαΐδης και μου είπαν δεν γίνεται προπόνηση στις 8:00.

Ρώτησα γιατί και μου απάντησαν ότι έχει πάρα πολύ κίνηση εκείνη την ώρα για να πάνε μέχρι τους Θρακομακεδόνες.

Άλλαξα την ώρα και την έβαλα στις 7:00. Τότε ήρθαν όλοι και μου είπαν "δεν πειράζει, μίστερ, ας το αφήσουμε στις 8:00, θα τα καταφέρουμε. Ήταν πολύ καλή ιδέα η πρωινή προπόνηση γιατί έτσι δεν ερχόταν και κανένας δημοσιογράφος.

Οι Έλληνες παίκτες έχουν ιδιαίτερη νοοτροπία. Κατάλαβα ότι πρέπει να τους εξηγείς τι θέλεις να κάνεις και γιατί να το κάνεις. Πρέπει να κάνεις τους παίκτες σου να καταλάβουν πώς από το ελληνικό επίπεδο μπορούν να πάνε στο διεθνές. Δεν είναι εύκολο
», είπε ο Πορτογάλος προπονητής στο πλαίσιο εκδήλωσης για το φιλικό παιχνίδι των Legends 2004 κόντρα στην Πορτογαλία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x