Stoiximan Super League

Το χρονικό της επιστροφής και ο… Μπαρμπόσα

Ο Ράφικ Τζεμπούρ ανήκει από χθες βράδυ και πάλι στην ΑΕΚ. Διαβάστε το χρονικό και τις λεπτομέρειες της συμφωνίας. Ποια τα κομμάτια που μένουν για το παζλ του ρόστερ και ο… άλλος Μπαρμπόσα.

Η μεγάλη επιστροφή του Ράφικ Τζεμπούρ είναι από χθες βράδυ γεγονός. Ο «τρομοκράτης» συμφώνησε με την ΑΕΚ, στην οποία επιστρέφει μετά το 2011 αποφασισμένος, όπως είπε, να ολοκληρώσει τη δουλειά που τότε είχε αφήσει στη μέση.

Πώς όμως φτάσαμε στο deal; Ο Ράφικ Τζεμπούρ είχε συζητήσει από πέρσι το καλοκαίρι την επιστροφή του στην ΑΕΚ, ωστόσο παρά την από τότε δεδομένη επιθυμία των δύο πλευρών να ξανασυνεργαστούν, δεν είχε βρεθεί η χρυσή τομή. Φέτος, ωστόσο, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν υπήρξαν σαφή εκατέρωθεν μηνύματα που έδειχναν πως η φλόγα παραμένει «ζωντανή» ανάμεσα στις δύο πλευρές. Με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του 31χρονου άσου με τον ΑΠΟΕΛ ο δρόμος άνοιξε.

Το πρώτο μεγάλο βήμα για τη μεγάλη επιστροφή στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Λίγες ώρες πριν το εορταστικό δείπνο της ΑΕΚ στα Σπάτα, ο Ράφικ Τζεμπούρ είχε την καθοριστική επαφή με τον ίδιο τον Δημήτρη Μελισσανίδη, κατά πληροφορίες στο σκάφος του «τίγρη». Τις μέρες που μεσολάβησαν μέχρι χθες διευθετήθηκαν αρκετά ζητήματα, αλλά το θέμα έκλεισε οριστικά χθες το μεσημέρι. Ο «τρομοκράτης» έφτασε με πτήση από το Ντουμπάι στην Αθήνα, εκεί τον συνάντησε ο αδερφός του και μαζί πήγαν να συναντήσουν τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Στο ραντεβού συζήτησαν σε άριστο κλίμα για όλους τους όρους της συμφωνίας.

Η ΑΕΚ κατάφερε να «περάσει» το δικό της και να δώσει στον παίκτη συμβόλαιο για 1+1 χρόνια, ενώ ο Τζεμπούρ ζήτησε μια σειρά από πριμ, από ατομικές διακρίσεις (πρώτος σκόρερ), μέχρι επίτευξη στόχων της ομάδας (κατάκτηση τίτλων, έξοδο στο Champions League κλπ.), που αν τα πετύχει όλα μπορεί να φτάσει μέχρι τις 700.000 ευρώ το χρόνο. Ο Αλγερινός φορ «έφτιαξε» τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ λέγοντας πως έχει έρθει για το πρωτάθλημα, εξ ου και το γεγονός ότι ο δεύτερος χρόνος του συμβολαίου του ενεργοποιείται αυτόματα με κατάκτηση του πρωταθλήματος (ή εφόσον το επιθυμεί η ΑΕΚ).

Οι εκκρεμότητες και ο Μπαρμπόσα

Η ΑΕΚ, πλέον, έχει ολοκληρώσει πέντε μεταγραφές, τους Σιμόες, Γκάλο, Βασιλαντωνόπουλο, Βάργκας και Τζεμπούρ, αλλά απομένουν ακόμη αρκετά κομμάτια για να συμπληρωθεί το παζλ. Αναζητείται ακόμη ένας τερματοφύλακας που θα πλαισιώσει τον Ανέστη και πιθανώς τον Βούρα, ένας αριστερός μπακ, ένας στόπερ χωρίς να αποκλείεται και δεύτερη προσθήκη, δύο προσθήκες μεσοεπιθετικών, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να αποκτηθεί ένας ακόμη φορ, αλλά και να προστεθεί ο Ανδρεόπουλος στη λίστα των μεσοαμυντικών.

inner

Στη λίστα της ΑΕΚ για τη θέση του τερματοφύλακα είναι, σύμφωνα με τη SportDay ο Μαριάνο Μπαρμπόσα. Πρόκειται για τον 31χρονο Αργεντινό (με ιταλικό διαβατήριο) γκολκίπερ που έμεινε ελεύθερος από τη Σεβίλλη, ενώ είχε συνεργαστεί με τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς στη Λας Πάλμας (170 εμφανίσεις σε μια τετραετία). Φέτος είχε δύο συμμετοχές με την ομάδα της Ανδαλουσίας, ενώ παλαιότερα έχει περάσει από Βιγιαρεάλ, Ουέλβα, Μπάνφιλντ, Εστουδιάντες, Ρίβερ Πλέιτ και Άτλας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x