Stoiximan Super League

Του λείπει η ψυχολογία και το γκολ

Ο Απόλλων καλείται να διεκδικήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν και για να συμβεί αυτό πρέπει να βρεθεί μια λύση ώστε να αλλάξει η ψυχολογία των παικτών αλλά και το πρόβλημα στο γκολ.

Να αφήσουν πίσω τους την ήττα από την Κέρκυρα και να συγκεντρωθούν στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος, διεκδικώντας όσες πιθανότητες τους αναλογούν για την παραμονή στην κατηγορία, καλούνται άπαντες στον Απόλλωνα Σμύρνης!

Όσα έχουν γίνει μέχρι και την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος πρέπει να μείνουν στο παρελθόν και όλοι πρέπει να γίνουν μια… γροθιά. Καιρός για γκρίνια και απογοήτευση δεν υπάρχει. Άπαντες, πρέπει να καταλάβουν πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και ακόμη μπορούν να σώσουν την παρτίδα. Παίκτες, τεχνικό τιμ, διοίκηση και οπαδοί να γίνουν όλοι ένα για να επιτευχθεί ο στόχος.

Φυσικά, τα πράγματα είναι δύσκολα. Αλλά όχι ακατόρθωτα. Εάν στην Ελαφρά Ταξιαρχία καταφέρουν να λύσουν τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν, θα αυξήσουν κατά πολύ τις πιθανότητές τους. Πρέπει να αντιστραφεί η κακή ψυχολογία που έχουν οι ποδοσφαιριστές και να καταφέρουν, επιτέλους, να βρουν το εύκολο γκολ στα ματς που έρχονται ώστε να τα πάρουν!

Το ψυχολογικό πρόβλημα στον Απόλλωνα είναι εμφανέστατο, όπως και το άγχος που έχουν οι ποδοσφαιριστές όταν μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Φαίνεται από το πώς τελειώνουν τις φάσεις, από τις αντιδράσεις τους μέσα στο γήπεδο αλλά και από το γεγονός πως όταν δέχονται γκολ, η απόδοσή τους πέφτει κατακόρυφα. Οι «κυανόλευκοι» καλούνται να γυρίσουν τον… μοχλό, να αντιστρέψουν την ψυχολογία τους και να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν στις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές.

Από την άλλη μεριά, το πρόβλημα στο γκολ παραμένει. Στον δεύτερο γύρο η Ελαφρά Ταξιαρχία έχει φτιάξει 51 τελικές και έχει σκοράρει μόλις 3 φορές. Δηλαδή 1 τέρμα ανά 17 τελικές προσπάθειες, ένα ποσοστό απογοητευτικό. Με την έλευση του Στόουκς πολύ πιθανό να αλλάξουν τα πράγματα στο επιθετικό κομμάτι. Φάνηκε και από το ματς με την Κέρκυρα, στο οποίο ο Απόλλων έφτιαξε φάσεις και έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει τις ευκαιρίες του σε γκολ, σε ένα παιχνίδι που αν μη τι άλλο τον αδικεί η ήττα.

Στον Απόλλωνα καλούνται να κάνουν μια νέα αρχή από το ματς με την Ξάνθη! Εφόσον η Ελαφρά Ταξιαρχία καταφέρει να πάρει το τρίποντο ή τουλάχιστον να μην χάσει, θα αρχίσει να βλέπει ξανά τη συνέχεια του πρωταθλήματος με άλλο μάτι. Και ο Απόλλων μπορεί να τα καταφέρει στη φετινή σεζόν, παρά την ήττα από την Κέρκυρα. Γιατί έχει καλύτερο ρόστερ από πολλούς αντιπάλους της, αρκεί να το συνειδητοποιήσουν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας και να παίξουν αυτό που ξέρουν στις εναπομείνασες αγωνιστικές.

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x