Champions League

Τους έκανε «πλάκα» ο Μαρτίνς

Ο Μαρτίνς έκανε «πλάκα» και του αξίζουν πολλά μπράβο για την ετοιμότητα αλλά και τη μαχητικότητα που έβγαλαν οι παίκτες του Ολυμπιακού κόντρα στην Κράσνονταρ. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια θριαμβευτική νίκη επί της Κράσνονταρ με 4-0 και είναι πλέον μια «ανάσα» από την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν χωρά αμφιβολία πως το «κάδρο» της μεγάλης εμφάνισης των ερυθρόλευκων έχει πολλούς πρωταγωνιστές. Από την μία ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς και από την άλλη ο Βαλμπουενά.

Επίσης ο Ποντένσε και ο Γκιγιέρμε αλλά και ο Μπουχαλάκης με τον Σεμέδο. Από κοντά και ο Μεριά. Κανείς δεν υστέρησε κι αυτό επέτρεψε στους πειραιώτες να πάρουν μια τεράστια νίκη.

Ωστόσο θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στον προπονητή του Ολυμπιακού και στον τρόπο που διαχειρίστηκε το μεγάλο παιχνίδι. Τόσο σε ότι αφορά την προετοιμασία της ομάδας του όσο και στο κοουτσάρισμα.

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να ξεκινήσει κάποιος από την ανάλυση του τρόπου παιχνιδιού της Κράσνονταρ. Ο Μαρτίνς είχε «σκανάρει» και την παραμικρή λεπτομέρεια για τα πλεονεκτήματα της ρωσικής ομάδας.

Κι αυτό φάνηκε από την ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού στο χθεσινό παιχνίδι η οποία άγγιξε το τέλειο. Οι ερυθρόλευκοι μπλόκαραν τα ατού των φιλοξενούμενων στην δημιουργία.

Και από την στιγμή που το πέτυχαν κατάφεραν δύο πράγματα. Από την μία να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα και από την άλλη να περιορίσουν την «δράση» του Μπεργκ καθώς ο Σουηδός δεν τροφοδοτήθηκε.

Επίσης οφείλει να σταθεί κάποιος στην επιλογή του Μαρτίνς να «χτυπήσει» την αμυντική γραμμή της Κράσνονταρ στην πλευρά που είχε διακρίνει πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ από τα άκρα και κυρίως από τα δεξιά.

Ο προπονητής της πειραϊκής ομάδας «φόρτωσε» παίκτες στην συγκεκριμένη πλευρά και οι ερυθρόλευκοι έκαναν πάρτι. Με Ποντένσε και Ομάρ (ο οποίος ανέβαινε συνεχώς) αλλά και πολλές φορές τον Βαλμπουενά.

Και βέβαια στο τέλος έκανε και την αλλαγή που αποδείχθηκε «τελειωτικό χτύπημα» για την ρωσική ομάδα. Ο Μαρτίνς πέρασε το «βέλος» Ραντζέλοβιτς και έγινε το έλα να δεις.

Χρήζει επίσης ιδιαίτερης μνείας ο τρόπος με τον οποίο διέλυσε την Κράσνονταρ ο Ολυμπιακός με τις αντεπιθέσεις στο τελευταίο 15λεπτο του αγώνα, θαρρείς και ο Μαρτίνς περίμενε τους Ρώσους να ανέβουν μέτρα για να τους χτυπήσει στην κόντρα.

Με λίγα λόγια, ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε αυτό που πρέπει να κάνει κάθε προπονητής που σέβεται την δουλειά του και την ομάδα στην οποία εργάζεται. Ο Πορτογάλος ασχολήθηκε πολύ με την αντίπαλο του Ολυμπιακού.

Είδε παιχνίδια, τηλεφώνησε σε φίλους του στην Πορτογαλία που είδαν από κοντά το ματς με την Πόρτο. Ανέλυσε στους παίκτες του τα δυνατά και τα «τρωτά» σημεία της Κράσνονταρ και αν μη τι άλλο δικαιώθηκε με το αποτέλεσμα.

Ο Μαρτίνς έκανε «πλάκα» και του αξίζουν πολλά μπράβο για την ετοιμότητα αλλά και την μαχητικότητα που έβγαλαν οι παίκτες του Ολυμπιακού από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Γιατί για να βγάλει μια ομάδα το πνεύμα μαχητή που είχε ο Ολυμπιακός, σημαίνει πως ο προπονητής της είχε δουλέψει πολύ στην σωστή προετοιμασία του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x