Super League 2

Τους πήρε… σβάρνα η ΑΕΚ

Μπορεί ο αντίπαλος να μην ήταν μεγάλης δυναμικής, όμως η ΑΕΚ έδειξε καλά στοιχεία. Η «Ένωση» νίκησε άνετα 5-0 την ΑΕ Διμηνίου στα Χάνια. Άνοιξε λογαριασμό ο Μπαρμπόσα, γκολάρες από Ντακόλ και Αραβίδη.

Θετικό ήταν το δείγμα της ΑΕΚ στο πρώτο της φιλικό στα Χάνια Πηλίου. Η «Ένωση», κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, με την ΑΕ Διμηνίου έβγαλε στοιχεία που δουλεύει ο Τραϊανός Δέλλας στις προπονήσεις και επικράτησε με σκορ 5-0.

Δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα η «Ένωση», που πρέσαρε ψηλά σχεδόν σε ολόκληρη την διάρκεια του ματς. Το σκορ άνοιξε με κεφαλιά ο Σβάρνας στο 20’, ο Μπρέσεβιτς έκανε το 2-0 στο 27', ενώ το αποτέλεσμα του ημιχρόνου διαμόρφωσε ο Μπαρμπόσα στο 29', που άνοιξε λογαριασμό με τα κιτρινόμαυρα. Στο δεύτερο 45λεπτο την σκυτάλη πήραν οι Ντακόλ (73') και Αραβίδης (84'), που σημείωσαν πανέμορφα τέρματα με σουτ έξω από την περιοχή.

Επόμενο φιλικό για την ΑΕΚ, αυτό με αντίπαλο τη Νίκη Βόλου την Κυριακή στο Πανθεσσαλικό (19:00)

Το ματς:



Ιδιαίτερα ζωηροί ήταν οι παίκτες της ΑΕΚ από τα πρώτα λεπτά του ματς. Η τριάδα, των Μάνταλου, Κορδέρο και Ανάκογλου στον άξονα δημιούργησε πολλά προβλήματα στην ΑΕ Διμηνίου. Οι επιθέσεις της «Ένωσης», τόσο από τον άξονα, όσο και από τα άκρα «άνοιξαν» την αντίπαλη άμυνα, που δεν μπόρεσε να αντέξει την πίεση. Στο 20’ ο Σβάρνας, άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, ενώ λίγο αργότερα Μπρέσεβιτς έκανε το 2-0. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έριξαν τον ρυθμό και κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο γκολ με τον ιδιαίτερα δραστήριο Μπαρμπόσα στο 29ο λεπτό. Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΕΚ, παρότι είχε ξεκάθαρα επιθετικούς προσανατολισμούς δεν απειλήθηκε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο του ματς, όπου ολοκληρώθηκε με τους παίκτες του Δέλλα να δημιουργούν φάσεις και γι’ άλλα γκολ.

Σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο, η νέα ενδεκάδα της «Ένωσης» χρειάστηκε περισσότερο χρόνο για να βρει τα πατήματά της στο γήπεδο. Οι περισσότερες προσπάθειες των «κιτρινόμαυρων» προέρχονταν από την δεξιά πλευρά. Η αδυναμία να περάσει η μπάλα στην περιοχή της ΑΕ Διμηνίου, ανάγκασε τους παίκτες του Δέλλα να δοκιμάσουν αρκετά σουτ. Σε ένα από αυτά ο Ντακόλ στο 73ο λεπτό έστειλε την μπάλα στο παράθυρο του Κοντογιάννη, που δεν μπορούσε να αντιδράσει. Η ΑΕΚ ζωήρεψε και πάλι μετά το τέρμα του Βραζιλιάνου, κινήθηκε ορθολογικά στις γρήγορες επιθέσεις που επιχείρησε και μία από αυτές «τελείωσε» υποδειγματικά ο Αραβίδης στο 84’, με σουτ έξω από την περιοχή. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και η «Ένωση» έφτασε εύκολα στο 5-0, στο πρώτο της φιλικό για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.


Οι συνθέσεις:



ΑΕ Διμηνίου (Κώστας Στεργίου): Κοντογιάννης (76' Τόμπρας), Τσαντόπουλος, Αποστολίδης, Ταμπακόπουλος, Τανάγιας, Μαυρίδης, Αξιώτης (50’ Αναστασίου), Φαρασόπουλος, Κανδήλας (54’ Τσουκάλης), Φιλαντζικιώτης, Ανατολής.

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας):

Α’ Ημίχρονο: Βούρας, Γεωργέας, Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Σβάρνας, Κορδέρο, Ανάκογλου, Μάνταλος, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα, Μπρέσεβιτς (32’ Τσεβάς)

Β’ Ημίχρονο: Π. Ντούνης, Μπακάκης, Γροντής, Λαμπρόπουλος, Σαρρής, Ρόβας, Φαγιέ, Ζόριτς, Ντούνης, Αραβίδης, Ντακόλ.

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x