Champions League

«Τράκαρε» στο πούλμαν του Μουρίνιο η Σεβίλλη!

Πήρε αυτό που ήθελε η Γιουνάιτεντ! Παρότι είχε παθητικό ρόλο στο ματς και χρειάστηκε τις μεγάλες επεμβάσεις του Ντε Χέα, έμεινε όρθια στην έδρα της Σεβίλλης και πήρε μικρό προβάδισμα πρόκρισης (0-0).

Μικρό προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League πήρε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Παίζοντας φουλ αμυντικά και έχοντας τον Ντε Χέα σε μεγάλο βράδυ, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έμεινε όρθια στην έδρα της Σεβίλλης (0-0) και έχει την ευκαιρία σε τρεις εβδομάδες στο «Ολντ Τράφορντ» να… τσεκάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση, με οποιαδήποτε νίκη!

Εξαιρετικοί οι γηπεδούχοι που έφτιαξαν 25 τελικές σε όλο το παιχνίδι αλλά δεν μπορούσαν με τίποτα να κουνήσουν… πλεκτό, με τους φιλοξενούμενους να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο, έχοντας διπλή ζώνη άμυνας.

Το ματς



Η Σεβίλλη έδειξε από το ξεκίνημα τις διαθέσεις της. Πήρε τα ηνία του αγώνα, πίεζε ψηλά τους αντιπάλους της και προσπαθούσε να τους αναγκάσει σε λάθη, κάτι που δεν συνέβη ιδιαίτερα. Οι παίκτες της Γιουνάιτεντ δεν έδειχναν διάθεση να πάρουν ρίσκα, έδιναν εύκολα κόρνερ στους γηπεδούχους (σσ. είχαν 10 στο πρώτο μέρος) και έπαιζαν συντηρητικά.

Η πρώτη φάση ήρθε στο 4’ με τον Μουριέλ να δοκιμάζει τα πόδια του από μακρινή απόσταση αλλά να μην βρίσκει στόχο, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Νάβας έστειλε με εξαιρετικό σουτ λίγο άουτ την μπάλα. Η καλύτερη και μοναδική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο μέρος ήρθε στο 25ο λεπτό αλλά ο αμαρκάριστος Λουκάκου δεν βρήκε στόχο μέσα από την περιοχή με το σουτ στην κίνηση που επιχείρησε πέρασε ψηλά άουτ.

Όσο περνούσαν τα λεπτά οι γηπεδούχοι ανέβαζαν την πίεσή τους, κέρδιζαν διαδοχικά κόρνερ και έφτιαχναν φάσεις. Αλλά η Γιουνάιτεντ άντεχε. Παρά τις τρεις καλές φάσεις που έφτιαξαν οι παίκτες του Μοντέλα στο τελευταίο τετράλεπτο του πρώτου μέρους, δεν κατάφεραν να… κουνήσουν τα δίχτυα καθώς ο Ντε Χέα με φοβερές επεμβάσεις σε κεφαλιές του Μουριέλ κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Σεβίλλη να έχει τον ολοκληρωτικό έλεγχο και την κατοχή, ψάχνοντας με υπομονή το γκολ. Με τους Μπανέγα και Ενζονζί να βοηθούν σημαντικά στην κυκλοφορία της μπάλας και τους Κορέα, Σαράμπια να δημιουργούν ρήγματα, οι γηπεδούχοι έψαχναν την μία καλή τελική για να σκοράρουν. Απείλησαν δις σε διάστημα δύο λεπτών (64’, 65’) αλλά ο Λενγκλέ έστειλε την μπάλα πάνω στον Ντε Χέα, ενώ ο Κορέα αμέσως μετά δεν σημάδεψε σωστά.

Η καλύτερη φάση, όμως, στο δεύτερο μέρος έγινε στο 73ο λεπτό όταν μετά τη σέντρα του Μουριέλ ο Σαράμπια έπιασε την κεφαλιά στο ύψος του δευτέρου δοκαριού και από την μικρή περιοχή αλλά δεν βρήκε εστία! Αυτή η ευκαιρία ήταν και η τελευταία στο ματς, με τον Μουρίνιο να βάζει στη συνέχεια φρέσκα πόδια στο ματς και την Γιουνάιτεντ να κρατάει χαλαρά το μηδέν μέχρι το τελευταία σφύριγμα του διαιτητή.



Σεβίλλη (Βιτσέντσο Μοντέλα): Ρίκο, Νάβας, Μερκάδο, Λενγκλέ, Εσκουδέρο, Ενζονζί, Μπανέγα (89’ Πιζάρο), Σαράμπια, Βάσκεθ, Κορέα, Μουριέλ (85’ Σάντρο Ραμίρες).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Λίντελοφ, Γιανγκ, ΜακΤομινάι, Μάτιτς, Ερέρα (17’ Πογκμπά), Μάτα (80’ Μαρσιάλ), Αλέξις (75’ Ράσφορντ), Λουκάκου.

Διαιτητής: Κλεμέντ Τουρπάν (Γαλλία)

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x