Ελλάδα

«Τρέχει πιο γρήγορα και πιο σωστά η διαδικασία»

Πιο σωστά τρέχει η τωρινή υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο νομικός Κ. Ευαγγελάτος στον ΣΠΟΡ FM 94,6. «Οι μέτοχοι στους οποίους επιβλήθηκαν περ. όροι πρέπει να αποκοπούν».

Τα «φώτα» του γύρω από την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης έριξε μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 ο νομικός Κίμωνας Ευαγγελάτος, ο οποίος έχει εμπειρία από τη δικογραφία του 2011. Όπως ανέφερε οι ανακριτικές ενέργειες είναι πιο σωστές συγκριτικά με τότε και σχολίασε πως οι μέτοχοι στους οποίους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι θα πρέπει να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους.

Ακούστε τα όσα είπε στην εκπομπή του Γιώργου Χελάκη:



«Ο περιοριστικός όρος σχετικά με το ποδόσφαιρο έκανε την εμφάνιση του στην πρώτη δικογραφία των στημένων. Κάποιοι τότε αποφυλακίστηκαν με τον όρο αυτό. Είδαμε ότι απομακρύνθηκαν πραγματικά είτε έκαναν διοίκηση σε συλλόγους, είτε είχαν απλή ενασχόληση. Αυτή τη στιγμή επαναλαμβάνεται το ίδιο.

Θα πρέπει να αποκοπεί και από το μετοχικό καθεστώς μέχρι τη δίκη ο καθένας που θα του επιβληθούν περιοριστικοί όροι. Όποιος είναι μέτοχος ασχολείται θα πρέπει να μεταβιβάσει τις μετοχές του. Είναι διατάξεις που τώρα κάνουν την εμφάνιση και δεν μπορώ να πάρω θέση επ’ αυτού.

Θα πρέπει να όμως να μεταβιβαστούν και οι μετοχές. Σε όσους επιβλήθηκε το 2011 δεν ασχολήθηκαν ξανά με το ποδόσφαιρο. Η ποινή μη ενασχόλησης για ένα έτος ή για δύο έτη μεταβίβασαν τις μετοχές τους και στη συνέχεια τις πήραν πίσω κάποιοι. Μπορεί να δώσεις τις μετοχές και με έναν τίμημα να τις πάρεις πίσω εφόσον αθωωθείς
», ανέφερε αρχικά.

Όταν του ζητήθηκε να κάνει το σχόλιο του συγκρίνοντας τις δύο υποθέσεις τόνισε: «Δεν τρέχει μόνο πιο γρήγορα, αλλά και πιο σωστά. Έχω την εμπειρία να έχω εμπλακεί στην πρώτη δικογραφία (σ.σ. 2011). Γίνονται σωστές ανακριτικές ενέργειες τώρα. Δεν έχει σχέση ο τρόπος που αποδόθηκαν οι κατηγορίες το 2011 που δεν υπήρχαν βάσιμες κατηγορίες σε πολλές περιπτώσεις.

Συγκρίνοντας με τις διώξεις που ασκήθηκαν τότε. Επιβεβαιώθηκε και με την πρόταση ότι κακώς κρατήθηκαν αρκετοί από τους κατηγορουμένους. Μην δείτε και στο ακροατήριο να απαλλάσσονται οι περισσότεροι για εκείνη την υπόθεση. Δεν έγινε καμία αυτόφωρη διαδικασία τώρα, έγιναν πιο σωστές ενέργειες
».

Επιπλέον, μίλησε για το τι θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα:«Από εδώ και πέρα υπάρχουν στάδια. Από τη στιγμή που θα αποδοθούν οι κατηγορίες θα πάνε σε ένα εισαγγελικό λειτουργό και θα κρίνει ποιοι θα παραπεμφθούν σε δίκη και ποιοι όχι. Θα βγει ένα βούλευμα και θα λέει ποιοι θα παραπεμφθούν. Θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνει έφεση σε κάποιες περιπτώσεις. Σε ορίζοντα δύο ετών θα έχουμε αποφάσεις».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x