Γερμανία

Τρία στα τρία για Βέρνερ και… Λειψία!

Με τον Τίμο Βέρνερ να σκοράρει για τρίτη σερί αγωνιστική, κάνοντας χατ τρικ μάλιστα, η Λειψία νίκησε 3-1 την Γκλάντμπαχ κι έφτασε τους εννιά βαθμούς στη φετινή Bundesliga, ούσα μόνη στην πρώτη θέση.

Την «σφραγίδα» του Βέρνερ φέρει η σημερινή επικράτηση της Λειψίας επί της Γκλάντμπαχ με 3-1, στο εναρκτήριο ματς της τρίτης αγωνιστικής της Bundesliga, με την οποία η νικήτρια έκανε το 3Χ3 ανεβαίνοντας στην κορυφή και ο Γερμανός επιθετικός, που σκόραρε στο 38ο, στο 47ο και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, έφτασε τα πέντε γκολ.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα ήταν αρκετά γρήγορος, με την κατοχή της μπάλας μοιρασμένη και τα «πουλάρια» να διατηρούν τον έλεγχο, όντας αυτά που είχαν και δύο-τρεις καλές φάσεις για να ανοίξουν το σκορ...

Με τους Πλεά και Εμπολό πρωταγωνιστές, αλλά κανέναν εξ αυτών να μην μπορεί να νικήσει τον Γκουλάσκι, στο 10’, στο 11’ και στο 25ο λεπτό παρά τις ωραίες συνεργασίες τους.

Οι «ταύροι» στον αντίποδα μπόρεσαν, από το… πουθενά και κόντρα στη ροή του αγώνα, να πάρουν το προβάδισμα, στο 38’ και την πρώτη τους παρουσία στα αντίπαλα καρέ... Όταν, ο Φόρσμπεργκ έβγαλε ωραία κάθετη στον Βέρνερ, εκείνος έβαλε σωστά το σώμα του, «εκθέτοντας» παράλληλα τον Γκίντερ και με πλασέ κάτω από τα πόδια του Ζόμερ, πέτυχε το 0-1!



Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα, η Λειψία σκόραρε και δεύτερη φορά, με το αριστοτεχνικό σουτ από θέση μέσα αριστερά του Καμπλ, που πήρε το «ριμπάουντ» από την επέμβαση του Ζόμερ στη… βολίδα του Ζάμπιτσερ, αλλά το γκολ ορθώς ακυρώθηκε αφού ο σκόρερ ήταν οφσάιντ.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σκοράρουν εκ νέου, αυτή τη φορά με το… καλημέρα και τον… συνήθη ύποπτο Βέρνερ να ξεκινάει μια προσπάθεια λίγο μπροστά από τη σέντρα, αφήνοντας πίσω του τον Ελβέντι και νικώντας τον Ζόμερ στο τετ α τετ, για το 0-2 στο 47’!



Η Λειψία έφτασε κοντά και σε τρίτο τέρμα, με τον Πούλσεν να γίνεται αποδέκτης της σέντρας του Βέρνερ από αριστερά, αλλά τον Γκουλάσκι να του λέει «όχι», στο κοντινή προβολή που έκανε ο πρώτος τέσσερα λεπτά μετά…

Παράλληλα, η Γκλάντμπαχ προσπάθησε να «επιστρέψει», αλλά είδε το οριζόντιο δοκάρι να της στερεί το 1-2, στο σουτ που έκανε από πλάγια δεξιά θέση ο Λάινερ και στο οποίο μεσολάβησε ο… ώμος του Όρμπαν, στο 58ο λεπτό.

Ενώ στη συνέχεια ήταν η σειρά της ομάδας του Γιούλιαν Νάγκελζμαν να «σπαταλήσει» δύο καλές ευκαιρίες, με τον Πούλσεν να μην μπορεί να κάνει την προβολή στο γέμισμα του Βέρνερ στο 64’ και τον Ζόμερ να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Ζάμπιτσερ, στην αμέσως επόμενη φάση…

Ο Εμπολό δεν μπόρεσε να μειώσει στο 67’, ο Μάρκο Ρόζε έριξε στο ματς τον Ράφαελ, κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του, εκείνος είχε μια καλή στιγμή στο 80ο λεπτό, ενώ ο Εμπολό σκόραρε τελικά με κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Μπένες στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Μάλιστα, ο σκόρερ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, ξανά με το κεφάλι, στέλνοντας τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία!



Κι αφού δεν έγινε το 2-2, έγινε το 1-3, με τον Βέρνερ να βγαίνει στο… ξέφωτο, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και να «καθαρίζει» οριστικά και αμετάκλητα το «διπλό» για την Λειψία, πετυχαίνοντας χατ τρικ, με την Γκλάντμπαχ να γνωρίζει την τέταρτη διαδοχική εντός έδρας ήττα από τη νυν αντίπαλό της.



Αναλυτικά, η 3η αγωνιστική:

Παρασκευή 30/8
Γκλάντμπαχ-Λειψία 1-3
(90'+1' Εμπολό - 38', 47', 90'+4' Bέρνερ)

Σάββατο 31/8
Σάλκε-Χέρτα Βερολίνου (16:30)
Φράιμπουργκ-Κολωνία
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Χόφενχαϊμ
Μπάγερν Μονάχου-Μάιντς
Βόλφσμπουργκ-Πάντερμπορν
Ουνιόν Βερολίνου-Μπορούσια Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή 1/9
Βέρντερ Βρέμης-Άουγκσμπουργκ (16:30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Φορτούνα Ντίσελντορφ (19:00)

Η επόμενη (4η) αγωνιστική:
Παρασκευή 13/9
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Βόλφσμπουργκ (21:30)

Σάββατο 14/9
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Μπάγερ Λεβερκούζεν (16:30)
Μάινς-Χέρτα Βερολίνου
Άουγκσμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Κολωνία-Γκλάντμπαχ
Ουνιόν Βερολίνου-Βέρντερ Βρέμης
Λειψία-Μπάγερν Μονάχου (19:30)

Κυριακή 15/9
Χόφενχαϊμ-Φράιμπουργκ (16:30)
Πάντερμπορν-Σάλκε (19:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x