Champions League

Τριάρα η Νάπολι, στο «Άνφιλντ» για την πρόκριση

Η Νάπολι νίκησε 3-1 τον Ερυθρό Αστέρα στο «Σαν Πάολο» και θα παίξει την πρόκριση στους «16» του Champions League την τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ».

Πριν τη διεξαγωγή της 5ης αγωνιστικής, η Νάπολι ήξερε ότι για να εξασφαλίσει από σήμερα την πρόκριση στους «16» του Champions League από τον Γ’ όμιλο, θα έπρεπε η ίδια να κερδίσει τον Ερυθρό Αστέρα και την ίδια ώρα η Παρί Σεν Ζερμέν να μην νικήσει τη Λίβερπουλ. Το πρώτο έγινε, καθώς οι «παρτενοπέι» επιβλήθηκαν 3-1 στο «Σαν Πάολο», όχι όμως και το δεύτερο, καθώς οι Παριζιάνοι πήραν και αυτοί το τρίποντο με σκορ 2-1.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η πρόκριση παραμένει «ανοιχτή» και όλα θα κριθούν στην αυλαία. Η Νάπολι, που έφτασε τους 9 βαθμούς παίζει με τη Λίβερπουλ, η οποία έμεινε στους 6, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν που έφτασε τους 8, ταξιδεύει στο Βελιγράδι για να αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα. Οι Σέρβοι έμειναν στους 4 βαθμούς και έχασαν κάθε ελπίδας πρόκρισης, ωστόσο, μαθηματικά παραμένουν ακόμη στο παιχνίδι της τρίτης θέσης.

Το ματς:

Η Νάπολι μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και θέλησε να δείξει στον Ερυθρό Αστέρα «ποιος είναι το αφεντικό». Μόλις στο 11ο λεπτό, μετά από κόρνερ του Μέρτενς και κεφαλιά-πάσα του Μακσίμοβιτς, ο Χάμσικ με κοντινή προβολή έκανε το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ινσίνιε απέτυχε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, που είχε πάρει τα ηνία του αγώνα και πίεζε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.

Στο 28’ ήταν η σειρά του Κουλιμπαλί να απειλήσει, αλλά ο Μπόρχαν αντέδρασε σωστά. Όμως, πέντε λεπτά αργότερα, σε μια υποδειγματική εκδήλωση επίθεσης, ο Ρουίς έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Μέρτενς με σουτ στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να γίνει έτσι απλά το 2-0. Οι «παρτενοπέι» συνέχιζαν να πιέζουν και στο 39’ ο Καγεχόν έχασε τεράστια ευκαιρία να τριπλασιάσει τα τέρματά τους, όπως συνέβη και στο 42’ με τον Μέρτενς, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

Ίδιο σκηνικό και στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τη Νάπολι να είναι καταιγιστική και να πετυχαίνει και τρίτο γκολ στο 52’ με τον Μέρτενς, που έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και «κεραυνοβόλησε» τον τερματοφύλακα του Ερυθρού Αστέρα. Στο 57’, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν το σκορ με συνεργασία δύο πρώην παικτών του Ολυμπιακού. Ο Μάριν έκανε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Μπεν, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έκανε το 3-1.

Μετά το γκολ, οι Σέρβοι πήραν τα πάνω τους και στο 69’ είχαν μια καλή στιγμή για να μειώσουν περισσότερο με τον Γιόβανσιτς. Το ματς είχε «τρελό» ρυθμό και στο 78’ ήταν η σειρά του Μπεν να χάσει άλλη μια ευκαιρία για το 3-2. Δύο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά της Νάπολι να απειλήσει με τον Ρουίς, ενώ στο 85’ και στο 86’ ο Ερυθρός Αστέρας έχασε άλλες δύο ευκαιρίες με Μπεν και Γιόβελιτς, οι οποίοι δεν κατάφεραν να βρουν στόχο. Το 3-1 έμεινε μέχρι το τέλος και βάσει της εικόνας των δύο ομάδων, ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα.



Βαθμολογία (5 αγώνες)

1. Νάπολι 9 (7-4)
2. Παρί Σεν Ζερμέν 8 (13-8)
3. Λίβερπουλ 6 (8-7)
4. Ερυθρός Αστέρας 4 (4-13)

Επόμενη (6η) αγωνιστική

Τρίτη 11/12 (22:00)
Λίβερπουλ-Νάπολι
Ερυθρός Αστέρας-Παρί Σεν Ζερμέν

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x