Γενικά

Τριάρα η Πλζεν, υπό το βλέμμα Μαρτίνς

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League νίκησε 3-1 τη Σίγκμα Όλομουτς στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Τσεχίας.

Πρεμιέρα με το δεξί στο πρωτάθλημα Τσεχίας έκανε η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League. Υπό το βλέμμα του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος ταξίδεψε για να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση με τη Σίγκμα Όλομουτς, η Βικτόρια Πλζεν νίκησε με σκορ 3-1 και μάλιστα με ανατροπή, παίρνοντας τους τρεις πρώτους της βαθμούς.

Η ομάδα του Πάβελ Βρμπα ήταν καθολικά ανώτερη από την αντίπαλό της και έχασε ένα… τσουβάλι ευκαιρίες για να φτάσει σε μια ακόμη πιο εύκολη επικράτηση. Μολονότι ήταν παιχνίδι πρεμιέρας, έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο επιθετικό κομμάτι, έχοντας ως κινητήριο μοχλό τον Τσέρμακ, ενώ και αμυντικά δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την αντίπαλό της με εξαίρεση τη φάση που πέναλτι, με το οποίο άνοιξε το σκορ και άλλες δύο ευκαιρίες στο φινάλε.

Οι δύο ακραίοι Καγιάμπα (40’), Κόπιτς (72’) και ο Κόβαρικ (90+4’), που είχε περάσει ως αλλαγή στο 88’ ήταν αυτοί που πέτυχαν τα τρία γκολ, τα οποία τους… σέρβιρε ισάριθμες φορές ο επιτελικός και «δαιμόνιος» Τσέρμακ, ενώ μοιραίος μπορεί να χαρακτηριστεί ο επιθετικός της ομάδας, Κρμέντσικ, ο οποίος απώλεσε τέσσερις πολύ σημαντικές ευκαιρίες για να διευρύνει ακόμη περισσότερο το σκορ.

Το ματς:

Η Βικτόρια Πλζεν παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1 και στο πρώτο ημίχρονο ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο και τις περισσότερες ευκαιρίες στον αγώνα. Παρ’ όλα αυτά, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 34’ από πέναλτι του Πλσεκ, ο οποίος ανατράπηκε πάνω στη γραμμή από τον Χέιντα και χρειάστηκε το VAR για να καταλογιστεί η παράβαση. Μάλιστα, ο παίκτης των γηπεδούχων τραυματίστηκε στη συγκεκριμένη φάση και έγινε αλλαγή.

Έξι λεπτά αργότερα, η ομάδα του Πάβελ Βρμπα έφερε το ματς στα ίσια με γκολ του Καγιάμπα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Τσέρμακ. Πάντως, το 1-1 του πρώτου 45αλέπτου την αδικεί, αφού ο βασικός επιθετικός, Κρμέντσικ έχασε δύο γκολ από αυτά που δεν χάνονται, ενώ και ο Τσέρμακ είχε άλλη μια καλή ευκαιρία για να σκοράρει.

Ο Κρμέντσικ ήταν… μοιραίος και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, χάνοντας άλλες δύο ευκαιρίες στο 54’ και στο 56’. Έξι λεπτά αργότερα τον… μιμήθηκε ο Καγιάμπα, ενώ ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Λιμπέρσκι στο 65’. Η Βικτόρια Πλζεν πίεζε πολύ, αναγκάζοντας την αντίπαλό της να έχει καθαρά παθητικό ρόλο, ωστόσο, δεν μπορούσε να πετύχει το δεύτερο γκολ.

Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε να μείνει η Σίγκμα Όλομουτς με παίκτη λιγότερο. Στο 70’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Γιούνις και δύο λεπτά αργότερα, ο Κόπιτς, μετά τη δεύτερη ασίστ του Τσέρμακ, έκανε το 2-1 για την Πλζεν. Τα τελευταία λεπτά ήταν… δραματικά, αφού οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες στο 88’ και στο 93’ για να «κλέψουν» τον βαθμό της ισοπαλίας και αντ’ αυτού δέχθηκαν και τρίτο γκολ στο 94’ από τον Κόβαρικ, που πήρε άλλη μια ασίστ από τον Τσέρμακ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Έτσι έπαιξε η Βικτόρια Πλζεν: Χρούσκα - Ρέζνικ, Χέιντα (35’ Πέρνιτσα), Μπράμπετς, Λιμπέρσκι - Χροσόφσκι, Κάλβαχ - Καγιάμπα, Τσέρμακ, Κόπιτς (88’ Κόβαρικ) - Κρμέντσικ (78’ Χόρι).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x