Γερμανία

«Τρίποντο» για τη Ντόρτμουντ παρά το… 1/3

Η Μπορούσια σκόραρε τρεις φορές, με το γκολ του Ρόις στο 58’ να είναι το μοναδικό που μέτρησε, αλλά… αρκετό για να της δώσει τη νίκη με 1-0 απέναντι στην πρωτοπόρο Γκλάντμπαχ και να πλησιάσει στο -1!

Πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε η Μπορούσια Ντόρμουντ, που επικράτησε στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της Bundesliga με 1-0 της πρώτης Γκλάντμπαχ, υποχρεώνοντας την στην πρώτη της ήττα μετά από τέσσερις σερί νίκες, αλλά και μειώνοντας τη διαφορά τους στον πόντο!

Στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι δεν είχε γκολ μέχρι την ανάπαυλα, είχε όμως αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν... Οι Βεστφαλοί έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ, στο 12’, όταν από εξαιρετική πάσα του Ρόις ο Μπραντ σούταρε από πλάγια θέση αριστερά μέσα στην περιοχή, με τον Ζόμερ να πέφτει και να διώχνει!

Στο 26ο λεπτό, τα «πουλάρια» έφτασαν κοντά στο 0-1, με τον Λάινερ να βρίσκεται στο δεύτερο δοκάρι αλλά τον Μπίρκι να μην του επιτρέπει να σκοράρει, αποκρούοντας εντυπωσιακά.

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ρόις είδε το σουτ του από το ύψος του πέναλτι να μπλοκάρεται από την άμυνα της Γκλάντμπαχ, με τη φάση να ξεκινάει από ασταθή απόκρουση του Ζόμερ.

Ενώ στο 29ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι, όταν ο Εμπολό βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας κι έπεσε κάτω από το πόδι του Μπίρκι, αλλά τα ριπλέι έδειξαν ότι ο γκολκίπερ της Ντόρτμουντ δεν τον ανέτρεψε…

Ο Χούμελς πήδηξε ψηλότερα από όλους, μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 32’, αναγκάζοντας τον Ζόμερ να… απογειωθεί, για να διώξει με το ένα χέρι και ακολούθως τη βοήθεια του δοκαριού του.

Αντιθέτως, ο Αζάρ ήταν εκείνος που κατάφερε να νικήσει τον Ζόμερ, πετυχαίνοντας το… πολυπόθητο γκολ για τους γηπεδούχους στο επόμενο λεπτό απέναντι στην πρώην ομάδα του! Γκολ, όμως, που δεν μέτρησε με τη χρήση VAR, ορθώς, καθώς ο Ρόις ήταν για… χιλιοστά οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Η τελευταία αξιόλογη φάση καταγράφηκε στο 41ο λεπτό, με τον Εμπολό να βγαίνει ξανά τετ α τετ με τον Μπίρκι, αυτή την φορά από λάθος γύρισμα του Ακανζί, τον δεύτερο να διώχνει πρώτα τη μπάλα και μετά να βρίσκει τον αντίπαλό του. Χωρίς όμως να υπάρχει παράβαση.

Στην επανάληψη, η Μπορούσια μπήκε δυνατά και είδε τον Μπραντ να απειλεί στο 50’, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, μετά ο ίδιος παίκτης υποδείχθηκε οφσάιντ κι ενώ θα μπορούσε να απειλήσει την εστία της Γκλάντμπαχ…

Τελικά, λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, οι «κιτρινόμαυροι» άνοιξαν το σκορ, μετά την ωραία κάθετη του Αζάρ για τον προπορευόμενο Ρόις ο οποίος με πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ζόμερ, νικώντας τον στο τετ α τετ, για το 1-0!

Ο Μπίρκι τραυματίστηκε στο 68’, αντικαταστάθηκε από τον Χιτς τρία λεπτά αργότερα και στην πρώτη κιόλας φάση μετά την επανέναρξη του ματς, η ομάδα του Μάρκο Ρόζε έφτασε… μια ανάσα από την ισοφάριση.

Με τον Τουράμ να γεμίζει από αριστερά για τον επερχόμενο Χέρμαν, ο οποίος έχοντας την εστία… πιάτο είδε τον Χούμελς να του βάζει το τάκλιν από πίσω, σε σουτ με κατεύθυνση το δεξί δοκάρι, διώχνοντας για χιλιοστά σε κόρνερ!

Με το μομέντουμ υπέρ της, η Γκλάντμπαχ εξακολούθησε να παίρνει ρίσκα και απείλησε εκ νέου για το 1-1, στο 76ο λεπτό, αλλά το βολέ του Κράμερ πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Χιτς...

Η Ντόρτμουντ συνέχισε να οπισθοχωρεί, είδε ένα ακόμα γκολ, αυτή τη φορά από τον Μπραντ στο 84’, να ακυρώνεται -καθώς ο Ρόις ήταν μπροστά από τον Ζόμερ- αλλά δεν το πλήρωσε τελικά.

Καθώς, η μεν επικίνδυνη προσπάθεια του Ζακάρια στο 86’ σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά της αριστερής πλευράς της εστίας του Χιτς. Ενώ ο τερματοφύλακας της ομάδας του Λουτσιέν Φαβρ απέκρουσε ενστικτωδώς την προβολή του Νόιχαους, μετά το λάθος γύρισμα του Βίτσελ στο 89ο λεπτό, διατηρώντας το 1-0!

Αναλυτικά, η 8η αγωνιστική:
Παρασκευή 18/10
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπάγερ Λεβερκούζεν 3-0
(4’, 16’ πέν. Πασιένσια, 80’ Ντοστ)

Σάββατο 19/10
Λειψία-Βόλφσμπουργκ 1-1
(54’ Βέρνερ - 86’ Βέγκχορστ)

Βέρντερ Βρέμης-Χέρτα Βερολίνου 1-1
(7’ Σάρτζεντ - 70’ Λουκεμπάκιο)

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Μάιντς 1-0
(82’ Χένινγκς)

Άουγκσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 2-2
(1’ Ρίχτερ, 90’+2’ Φινμπόγκασον – 14’ Λεβαντόβσκι, 49’ Γκνάμπρι)

Ουνιόν Βερολίνου-Φράιμπουργκ 2-0
(1’ Μπίλτερ, 84’ Ίνγκβαρτσεν)

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ 1-0
(58’ Ρόις)

Κυριακή 20/10
Κολωνία-Πάντερμπορν (16:30)
Χόφενχαϊμ-Σάλκε (19:00)

Η επόμενη (9η) αγωνιστική:
Παρασκευή 25/10
Μάιντς-Κολωνία (21:30)

Σάββατο 26/10
Μπάγερν Μονάχου-Ουνιόν Βερολίνου (16:30)
Χέρτα Βερολίνου-Χόφενχαϊμ
Φράιμπουργκ-Λειψία
Σάλκε-Μπορούσια Ντόρτμουντ
Πάντερμπορν-Φορτούνα Ντίσελντορφ
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Βέρντερ Βρέμης (19:30)

Κυριακή 27/10
Βόλφσμπουργκ-Άουγκσμπουργκ (16:30)
Γκλάντμπαχ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (19:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x