Βέλγιο

Τρομερή Μπριζ και αναβολή στέψης στο Βέλγιο!

Η Μπριζ πήρε (3-2) το ντέρμπι με την πρωτοπόρο Γκενκ, μείωσε την διαφορά στους 3 βαθμούς κι έδωσε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα Βελγίου.

Μέχρι το 53ο λεπτό της αναμέτρησης Μπριζ-Γκενκ οι φιλοξενούμενοι έπαιρναν το αποτέλεσμα που ήθελαν προκειμένου να κατακτήσουν από σήμερα το πρωτάθλημα Βελγίου.

Έχοντας ανοίξει στο σκορ από το 4’ με τον Ντεβέστ, ήξεραν ότι το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να διαφυλάξουν τη νίκη που θα τους έφερνε στο +9 από τους γηπεδούχους, διαφορά αδύνατο να καλυφθεί στις τελευταίες δύο αγωνιστικές των πλέι οφ.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Χανς Βάνακεν ισοφάρισε και μέσα στα επόμενα 15 λεπτά οι συμπαίκτες του βρήκαν δίχτυα άλλες δύο φορές (63’ Οπεντα, 68’ Ντιατα), δίνοντας ουσιαστικά τη νίκη στην Μπριζ, αφού το μόνο που κατάφεραν να κάνουν οι αντίπαλοί της ήταν να μειώσει με τον Γκάνο στο 87’ στο τελικό 3-2.

Ακόμη κι έτσι η Γκενκ παραμένει το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο καθώς παραμένει στην πρώτη θέση με διαφορά τριών βαθμών από την Μπριζ και για να αισθάνεται σίγουρη χρειάζεται να συγκεντρώσει 4 πόντους στα δύο ματς που απομένουν.

Η βαθμολογία μετά από 8 αγώνες στα πλέι οφ

Γκενκ 50
Μπριζ 47
Αντβέρπ 39
Σταντάρ Λιέγης 36
Άντερλεχτ 31
Γάνδη 29

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 10/5
Σταντάρ Λιέγης- Γάνδη 2-3

Κυριακή 12/5
Αντβέρπ-Άντερλεχτ 1-1

Κλαμπ Μπριζ-Γκενκ 3-2

Η επόμενη αγωνιστική (9η):
Άντερλεχτ-Γκενκ
Αντβέρπ-Γάνδη
Σταντάρ Λιέγης-Μπριζ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x