Στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή "Επίθεση από τα μπακ" με τον Σωτήρη Ταμπάκο φιλοξενήθηκε ο Κώστας Τσάνας.

Ο άμεσος συνεργάτης του Μίκαελ Σκίμπε μίλησε για τα αποτελέσματα της κλήρωσης του Nations League, στο οποίο η Εθνική μας ομάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις Ουγγαρία, Εσθονία και Φινλανδία, αλλά και τους παίκτες στους οποίους πρέπει να στηριχθεί το μέλλον του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κλήρωση στο Nations League:
«Δεν μπορείς να λες ότι μία κλήρωση είναι ικανοποιητική βλέποντας το πρόσφατο παρελθόν μας. Αν δούμε τις ομάδες που αποτελούν την τρίτη λίγκα, υπάρχουν ομάδες που τις έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές φορές και τις ξέρουμε αρκετά καλά».

Για τη νέα αυτή διοργάνωση:
«Δίνεται η ευκαιρία σε ομάδες να προκριθούν στα τελικά του Euro. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες σε κάθε κατηγορία θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για την τελική φάση. Άρα η ομάδα που θα κατακτήσει το Nations League θα προκριθεί απευθείας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2020. Τα παιχνίδια θα είναι πολύ πιο δυνατά για ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο ranking. Οι τέσσερις νικητές των γκρουπ από τις κατηγορίες B, C και D θα ανέβουν κατηγορία. Αυτό δημιουργεί ανταγωνισμό και δίνει ένα κίνητρο σε όλες τις εθνικές ομάδες. Οι καινούριες τάσεις στο ποδόσφαιρο, μας δείχνουν πως όλα τα παιχνίδια είναι πλέον κλειστά και δύσκολα θα δούμε πολύ καλό θέαμα. Η τακτική συμπεριφορά, πλέον, δείχνει πως οι περισσότερες ομάδες πρώτα προσπαθούν να καταστρέψουν και μετά να δημιουργήσουν».

Για τα φιλικά με Αίγυπτο και Ελβετία:
«Είναι δύο φιλικά κόντρα σε δύο πολύ καλές ομάδες. Εξίσου δυνατό είναι και το παιχνίδι με την εθνική ομάδα της Αιγύπτου. Παρακολουθούμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε και όσους παίκτες ο κ. Σκίμπε θεωρεί πως έχουν τις προϋποθέσεις να κληθούν. Από την τελευταία αναμέτρηση με την Κροατία έχει αλλάξει η αγωνιστική κατάσταση αρκετών ποδοσφαιριστών. Είναι τέτοια τα διαστήματα των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, που πολλά μπορούν να αλλάξουν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι στην Εθνική έρχονται παίκτες με διαφορετικό χρόνο συμμετοχής και επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας».

Για το αν θα συνεχίσει η Εθνική να βασίζεται σε έναν βασικό κορμό:
«Η λογική λέει πως θα εξακολουθήσει να υφίσταται ένας βασικός κορμός. Όλα τα παιδιά που βρέθηκαν στην Εθνική έδειξαν πως το κάνουν με μεγάλη όρεξη και διάθεση, κάτι που το αντιλαμβάνεται και ο κόσμος. Όπως έχουμε δει στο παρελθόν, δεν μπορείς να ξέρεις αν ένας παίκτης που είναι σε καλή κατάσταση τώρα, θα εξακολουθεί να είναι και τους επόμενους μήνες. Γι' αυτό και επιθυμία του Μίκαελ Σκίμπε είναι να στηρίζεται σε έναν βασικό κορμό. Η Εθνική ομάδα έχει ανάγκη από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές, όμως πρέπει και αυτοί οι παίκτες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους».

Για τον Νίκο Καρέλη:
«Μιλήσαμε με τον Νίκο και είναι πολύ καλά μετά την τελευταία περιπέτεια που είχε με την υγεία του. Είναι ένας παίκτης που έχει δείξει πως αξιοποίησε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν και όταν είναι σε καλή κατάσταση θα βρίσκεται στις επιλογές του Μίκαελ Σκίμπε».

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ