Stoiximan Super League

Τσόρι: «Πιο πολύ μοιάζει με τον Μίτσελ ο Σίλβα»

Έναν απολογισμό του πρώτου σταδίου προετοιμασίας στο Ζέεφελντ έκανε ο Αργεντινός «μαέστρος» σε συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την προετοιμασία του Ολυμπιακού.

Ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ είναι πλέον από τους πιο παλιούς στον Ολυμπιακό. Μπορεί να διανύει φέτος τον τρίτο του χρόνο στο λιμάνι, όμως, έχει "δεθεί" τόσο πολύ με την ομάδα του που μοιάζει να βρίσκεται για πολλά χρόνια στον Πειραιά. Ο Τσόρι μίλησε στους απεσταλμένους δημοσιογράφους για το πώς βίωσε την προετοιμασία στο Ζέεφελντ και κυρίως πώς βλέπει τον Μάρκο Σίλβα. Έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι δηλώσεις του.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Θα θέλαμε να μας καταθέσεις τις εντυπώσεις σου από τις πρώτες μέρες προετοιμασίας με τον νέο προπονητή. Τι εικόνα έχεις;

Είναι πολύ θετικές οι πρώτες εντυπώσεις, γιατί αυτές οι πρώτες μέρες είναι πάντα πολύ σημαντικές για να γνωρίσεις τους συμπαίκτες σου, να μάθεις το τεχνικό τιμ, αλλά και να ετοιμαστείς για την χρονιά. Είμαστε σε μία ομάδα που πρέπει πάντα να παλεύει και να κερδίζει. Αν και πέρασαν μόλις λίγες μέρες, δεν μπορούμε να έχουμε πολύ καλή εικόνα για την ομάδα, αλλά σίγουρα είξναι πολύ καλό που είμαστε όλοι εδώ και γνωριζόμαστε με τους νέους μας συμπαίκτες. Επίσης, γνωρίζουμε και τον νέο προπονητή. Είναι πολύ σημαντικό το πρώτο στάδιο προετοιμασίας.

Ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει ο καινούριος προπονητής σας αρέσει; Από τις πρώτες μέρες έχει βάλει την μπάλα στο πρόγραμμά του, όλες οι ασκήσεις γίνονται με μπάλα.

Ναι, δουλέψαμε πολύ με την μπάλα μέχρι τώρα. Όμως, πολλές φορές όταν βλέπεις ασκήσεις με την μπάλα δεν φαίνεται τόσο πολύ η φυσική κατάσταση που δουλεύουμε σε αυτές τις ασκήσεις, γιατί ο έξω κόσμος βλέπει μόνο την μπάλα. Όμως, υπάρχει κούραση και μεγάλη κόπωση. Χρειάζεται λίγο απ' όλα. Όχι μόνο μπάλα, αλλά και φυσική κατάσταση.

Πέρσι τα πήρες όλα. Εκτός από πρωτάθλημα και Κύπελλο, αναδείχθηκες καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος, ήσουν στην καλύτερη ενδεκάδα, MVP του τελικού του Κυπέλλου, το καλύτερο γκολ και έχουμε ξεχάσει μερικά ακόμη. Τι παραπάνω μπορεί να περιμένεις για τη νέα σεζόν;

Θέλω πρώτα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, γιατί χάρη σε αυτούς τα κατάφερα όλα αυτά. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο που μου έδωσε την ευκαιρία να τα καταφέρω. Σίγουρα το έχω απολαύσει, αλλά το ποδόσφαιρο είναι λίγο παράξενο. Δεν μπορείς να ζεις με το παρελθόν. Τα πράγματα τελειώνουν και πάρα πολύ γρήγορα. Σίγουρα πέρασα πολύ καλά με την οικογένειά μου και τους φίλους μου, όμως, θα πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Δύσκολα θα με δείτε να χαλαρώνω. Όπως είπα και πριν, έχω απολαύσει ήδη τα όσα έχουν γίνει με τον Ολυμπιακό, είμαι χαρούμενος με όλα αυτά που καταφέραμε, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι πρέπει να δουλέψω περισσότερο για να τα καταφέρουμε. Μόνο μέσα από τη δουλειά μπορείς να τα καταφέρεις. Κι όχι μόνο εγώ ατομικά. Θέλει και η ομάδα πολλή δουλειά για να τα καταφέρει και να πετύχει τους στόχους της.

Με το που ανανέωσες το συμβόλαιό σου με τον Ολυμπιακό σημαίνει ότι θα κλείσεις και την καριέρα σου στον Πειραιά; Έχει περάσει αυτό από το μυαλό σου;

Ακόμα δεν το ξέρω αυτό, γιατί όσο θα νιώθω ότι είμαι σε καλή φυσική κατάσταση, δεν θα σκέφτομαι να σταματήσω την μπάλα. Επίσης, εγώ δουλεύω και φροντίζω τον εαυτό μου ώστε να συνεχίσω να κάνω αυτό που μου αρέσει και που είναι η δουλειά μου μέσα στην ομάδα. Επίσης η ανανέωση του συμβολαίου μου να μείνω στον Ολυμπιακό άλλα δύο χρόνια, σημαίνει ότι και οι υπόλοιποι στον σύλλογο είναι ευχαριστημένοι μαζί μου. Οπότε και τα πάω καλά εδώ, και δουλεύω σωστά στον Ολυμπιακό. Ακόμα δεν έχει περάσει από το μυαλό μου η σκέψη να σταματήσω.

inner

Είχες άλλες προτάσεις; Ακουγόταν ότι σε ήθελε η Ρίβερ Πλέιτ.

Όχι. Αυτά για εμένα δεν έχουν σημασία. Το σημαντικό είναι ότι είμαι εδώ, ανανέωσα με τον Ολυμπιακό και δεν έχει καμία σημασία για το αν ήρθε κάποια πρόταση για να φύγω.

Είσαι από τους πιο παλιούς στην ομάδα πλέον. Έχεις πολύ καλή γνώση του πρωταθλήματος και των δεδομένων του ελληνικού πρωταθλήματος. Η αμφισβήτηση που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα από τους αντιπάλους του Ολυμπιακού, κατά πόσο σας ενοχλεί;

Αυτό είναι ένα πρόβλημα που το έχουν οι "απέξω". Εμάς δεν μας επηρεάζει, γιατί όταν μπαίνουμε στο γήπεδο, μπαίνουμε για να κερδίζουμε τους αγώνες. Θέλουμε πάντα πολύ μεγάλη προσπάθεια κι αν κάποιος αμφισβητεί αυτό, μάλλον δεν έχουν κάτι να λένε κια για αυτό ψάχνουν τέτοιες δικαιολογίες. Δείξαμε ποιοι είμαστε και στην Ευρώπη, όπου και κερδίσαμε πολλά παιχνίδια, και κερδίσαμε πολύ μεγάλες ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι δεν κάναμε σωστά τα πράγματα μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Εκεί σίγουρα είναι πιο δύσκολα τα παιχνίδια. Εμείς όμως αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε τη δουλειά μας και στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, γιατί πέρσι μας έλειπε ένα βήμα για να κάνουμε αυτό που θέλαμε και στην Ευρώπη. Αλλά πάντα κάνοντας πάντα σωστά τα πράγματα στην Ελλάδα για να συνεχίζουμε να παίζουμε στην Ευρώπη.

Μιας και είπες για Ευρώπη. Δύο χρόνια που είσαι στον Ολυμπιακό έχεις συνδυάσει την παρουσία σου με πολύ μεγάλες ευρωπαίκές νίκες. Πώς μπορεί να επαναληφθεί αυτό, να συνεχιστεί ή να ξεπεραστεί τη νέα περίοδο;

Μέσα από τη δουλειά. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Είναι μία διοργάνωση, το Τσάμπιονς Λιγκ, που δεν μπορείς να κάνεις λάθη. Δεν υπάρχουν περιθώρια. Και μάλλον αυτό έφταιγε όταν χάσαμε από την Μάντσεστερ. Οι μικρές λεπτομέρειες του ματς.

Αυτό σου έχει μείνει περισσότερο; Εκείνο το ματς στο Ολντ Τράφορντ; Η χαμένη εκείνη ευκαιρία;

Πόνεσε. Ειλικρινά πόνεσε. Αλλά και πάλι πιστεύω ότι παίξαμε έναν πολύ καλό αγώνα στην Αγγλία. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να είμαστε με το κεφάλι ψηλά μετά από εκείνη την ήττα γιατί πραγματικά κάναμε σωστά τα πράγματα.

Η Γιουβέντους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, η Ντνίπρο στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Τι είναι αυτό που χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να κάνει το παραπάνω βήμα στην Ευρώπη;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες σε αυτό το θέμα. Πάνω απ' όλα είναι η δουλειά, αλλά και πάλι το να δουλεύεις πολύ σκληρά, πάντα μπορεί να υπάρχει μία μικρή λεπτομέρεια που μπορεί να σε αφήσει εκτός. Όπως όταν δεν καταφέραμε να φέρουμε ισοπαλία με την Γιουβέντους. Αν φέρναμε ισοπαλία στο Τορίνο, θα είχαμε προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Πέρα από τη δουλειά υπάρχει και η τύχη σε αυτή τη διοργάνωση. Πρέπει να έχεις και τύχη μερικές φορές. Αλλά όπως είπα και πριν πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη γιατί στις μικρές λεπτομέρειες παίζονται πολλά πράγματα σε αυτή τη διοργάνωση.

Ποια είναι η αίσθηση σου για τον Μάρκο Σίλβα; Θα μας πεις επίσης και δύο λόγια για τον Μίτσελ και τον Περέιρα;

Δεν συγκρίνω ποτέ προπονητές και είναι δύσκολο να μιλάς για ανθρώπους που έχουν φύγει από την ομάδα. Σίγουρα και ο Μίτσελ και ο Περέιρα ήταν από διαφορετικές σχολές ποδοσφαίρου. Αυτό που βλέπουμε μέχρι τώρα είναι ότι ο Μάρκο Σίλβα μοιάζει πιο πολύ με την σχολή του Μίτσελ. Και μάλλον αυτό μας κάνει να είμαστε και πιο άνετοι. Ακόμα είναι νωρίς να μιλήσουμε για τον Μάρκο Σίλβα, αλλά όπως είδαμε στα φιλικά, είδαμε κάποια πράγματα και ιδέες που μοιάζουν με αυτό που θέλουμε. Είναι πολύ νωρίς...

Το ότι ο κόσμος θέλει να έχεις παραπάνω απαιτήσεις και ευθύνες σε αγχώνει καθόλου;

Δεν με αγχώνει γιατί είναι ένα ομαδικό άθλημα. Σίγουρα παίζω σε μία θέση όπου περνούν πολλές μπάλες εκεί. Για αυτό πρέπει να παίζω περισσότερο με την μπάλα στα πόδια. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η ευθύνη είναι πάντα αγχωτική. Είναι ομαδική δουλειά όπου όλοι συνεχίζουμε και στο τέλος είναι ένα παιχνίδι που παίζουμε όλοι οι ποδοσφαιριστές. Κι εγώ καταλαβαίνω πολύ καλά ποια είναι η υποχρέωσή μου και η ευθύνη μου μέσα στο γήπεδο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να έχω μεγαλύτερες ευθύνες, γιατί αν αυτό κάνει πιο άνετους τους συμπαίκτες μου, τότε ακόμα καλύτερα.

Πριν από λίγες μέρες στη θέση σου ήταν ο Φορτούνης. Είπε ότι για εκείνον ο Τσόρι είναι δάσκαλος. Θα ήθελες να το σχολιάσεις;

Είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης, είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής που έχει τρομερά προσόντα και με πολύ μέλλον μπροστά του. Είναι ένας πολύ καλός συμπαίκτης για εμένα.

Μπορείτε να συνυπάρξετε στην ενδεκάδα;

Η συνεργασία είναι πολύ καλή γιατί παίζεις με έναν ποδοσφαιριστή δίπλα σου που βλέπει πολύ καλά το ποδόσφαιρο, έχει ποιότητα και κάνει σίγουρα τα πράγματα πιο εύκολα για εσένα. Πάντα είναι μια χαρά όταν βλέπω ότι συμμετέχουμε στην ίδια ενδεκάδα, γιατί μπορούμε να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Να μην ακουστεί όμως αυτό ότι θέλω να φτιάξω εγώ την ενδεκάδα. Είναι απλώς μία απάντηση στην ερώτησή σας.

Ανανέωσες το συμβόλαιό σου μέσα σε λίγα λεπτά. Η σχέση σου με τον πρόεδρο, τον κ. Μαρινάκη, πώς είναι όλα αυτά τα χρόνια;

Είναι φυσιολογικό γιατί οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε μία πολύ καλή σχέση με τον πρόεδρο. Κι όχι μόνο εγώ, αλλά και οι συμπαίκτες μου. Για αυτό ανανέωσα τόσο γρήγορα. Εγώ ανανέωσα επειδή ο σύλλογος έκανε μία πολύ καλή προσπάθεια. Ήταν πολύ καλή η συμφωνία στην οποία φτάσαμε. Και ήταν πολύ καλή και για τις δύο πλευρές.

Το γκολ στον τελικό με την Ξάνθη ήταν το καλύτερο της καριέρας σου;

Από τα καλύτερα. Είχα βάλει και με την Ρίβερ Πλέιτ την πρώτη φορά που έπαιξα στο Κόπα Λιμπερταδόρες ένα παρόμοιο γκολ, αλλά είχα ξεκινήσει τότε από πιο πίσω.

Ποιο είναι το όνειρό σου που θα ήθελες να ζήσεις με τον Ολυμπιακό;

Πάντα το λέω ότι θα ήθελα να καταφέρω κάτι στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό. Σίγουρα η υποχρέωση της ομάδας είναι να πάρει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Ειδικά το πρωτάθλημα που σου δίνει την ευκαιρία να συμμετέχεις στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σίγουρα όμως και για εμένα, αλλά και για τους συμπαίκτες μου, θα ήταν ό,τι καλύτερο να κάνουμε ένα μεγαλύτερο βήμα στην Ευρώπη για να κάνουμε και χαρούμενο τον κόσμο μας.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το νταμπλ, πέτυχε τους στόχους του και έκανε καλή πορεία στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά δεν απέδωσε καλό ποδόσφαιρο. Πρώτα απ' όλα συμφωνείς κι αν ναι, το συζητάγατε στο ξενοδοχείο; Επίσης τι χρειάζεται για να φτάσει ο Ολυμπιακός να επιστρέψει στο ωραίο ποδόσφαιρο;

Εμείς πάντα συζητάμε μεταξύ μας και σίγουρα μπορεί να πει κάποιος ότι εμείς δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Εμείς όμως προσπαθούμε πάντα και τα δίνουμε όλα στο γήπεδο. Σίγουρα υπάρχει μία καλή επικοινωνία μεταξύ μας, οπότε συνεχίζουμε σε αυτόν τον δρόμο και προσπαθούμε με τον τρόπο μας να παίξουμε ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο. Αλλά το ποδόσφαιρο είναι έτσι. Πολλές φορές δεν αρέσει σε μερικούς που δεν συμφωνούσαν με τον τρόπο που παίζαμε. Από την άλλη όμως θα υπήρχαν και κάποιοι που θα συμφωνούσαν μαζί μας.

Προφανώς έχεις ενημερωθεί για όλες τις καταστάσεις στην Ελλάδα και παρόλα αυτά ο κόσμος αγοράζει εισιτήρια διαρκείας, στα οποία έγινε γενναία μείωση. Θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση σε εσάς ένα γεμάτο Καραϊσκάκη;

Είναι μία καλή κίνηση του προέδρου να κατεβάσει τις τιμές των διαρκείας και να πηγαίνει ο κόσμος στο γήπεδο. Από την άλλη όμως εμείς πρέπει να κάνουμε προσπάθεια και να κάνουμε ευχαριστημένους τους οπαδούς που έρχονται στο γήπεδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x