Ισπανία

Υπάρχει και… ποδόσφαιρο στην Ισπανία

Ενώ η κατάσταση στην Ισπανία «μυρίζει» μπαρούτι, έχουμε την επανέναρξη της Primera Division σε ένα από τα πλέον απρόβλεπτα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών!

Καθημερινές είναι οι συγκρούσεις στην Καταλονία, με χιλιάδες πολίτες να τίθεται εναντίον της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ισπανίας να καταδικάσει 12 αυτονομιστές πολιτικούς.

Όλο αυτό αναμένεται να επηρεάσει και το ποδόσφαιρο της χώρας, το οποίο επιστρέφει σήμερα στη δράση μετά τη διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Ήδη το μεγάλο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής, μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης, φαίνεται πως επηρεάζεται και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως αντί για τις 26 Οκτωβρίου θα προγραμματιστεί στις 18 Δεκεμβρίου.

Ας περάσουμε τώρα στο πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου, καθώς υπάρχει και το ποδόσφαιρο στην Ισπανία και όλοι ελπίζουν να μην υπάρξει το παραμικρό παρατράγουδο το επόμενο διήμερο και να μην επηρεαστεί ένα από τα πλέον ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών στη χώρα.

Το πρόγραμμα ανοίγει με την έκπληξη της φετινής σεζόν, την Γρανάδα που υποδέχεται την Παρασκευή την Οσασούνα στο «Στάδιο Νουέβο Λος Κάρμενες» και να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα-θρίλερ από τη Ρεάλ στο Μπερναμπέου.

Το Σάββατο, τώρα, είναι το «βασικό» μενού του προγράμματος. Η Μπαρτσελόνα καλείται να διευρύνει το νικηφόρο σερί της, μετά τα «τρίποντα» με Βιγιαρεάλ, Χετάφε και Σεβίλλη. Οι γηπεδούχοι είναι μία ομάδα που δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες, έχοντας φτάσει τους 9 βαθμούς τη φετινή σεζόν και βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας. Η Έιμπαρ θα αγωνιστεί χωρίς τους Μπούργκος, Άνχελ, Εσκαλάντε και Ενρίχ, ενώ ο Ερνέστο Βαλβέρδε καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς να υπολογίζει τους Ουμτιτί, Φίρπο, Ντεμπελέ και Πέρες.

Δύσκολο ματς περιμένει την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία υποδέχεται στο «Μετροπολιτάνο» τη Βαλένθια. Οι «ροχινμπλάνκος» έχουν δύο ισοπαλίες στα τελευταία τους παιχνίδια και θέλουν να επιστρέψουν ξανά στις νίκες ενόψει και του αγώνα που ακολουθεί στο Champions League. Από την πλευρά τους, οι «νυχτερίδες» έχουν κάνει το «δύο στα δύο» με Μπιλμπάο και Αλαβές. Η ομάδα του Σιμεόνε θα παίξει χωρίς τους Σάβιτς, Βρισάλικο και Βιτόλο, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν χωρίς τους Γκαγιά, Πιτσίνι, Κοντογκμπιά, Σόλερ και Γκαμεϊρό.

Η πρωτοπόρος αυτή τη στιγμή Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Μαγιόρκα που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Οι «μερένχες» έχουν δείξει καλύτερο πρόσωπο στα τελευταία ματς στο πρωτάθλημα, όμως είναι σίγουρο πως χρειάζονται περισσότερη βελτίωση και αυτό δούλεψε με τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του ο Ζιντάν στο διάστημα της διακοπής. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι ελπίζουν η εντός έδρας νίκη επί της Εσπανιόλ να έχει συνέχεια, έστω και με μία ισοπαλία απέναντι στους Μαδριλένους. Μπαμπά και Ερνάντες θα λείψουν από το ματς για τη Μαγιόρκα, ενώ από τη Ρεάλ δε θα αγωνιστούν ο Νάτσο, ο Κρόος, ο Μόντριτς, ο Ασένσιο και ο Βάθκεθ.

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου

Γρανάδα-Οσασούνα (22:00)

Σάββατο 19 Οκτωβρίου

Έιμπαρ-Μπαρτσελόνα (14:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαλένθια (17:00)
Χετάφε-Λεγανές (19:30)
Μαγιόρκα-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Αλαβές-Θέλτα (13:00)
Σοσιεδάδ-Μπέτις (15:00)
Εσπανιόλ-Βιγιαρεάλ (17:00)
Μπιλμπάο-Βαγιαδολίδ (19:30)
Σεβίλλη-Λεβάντε (22:00)

Η επόμενη (10η) αγωνιστική

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου

Βιγιαρεάλ-Αλαβές (14:00)

Σάββατο 26 Οκτωβρίου

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης (14:00)
Λεγανές-Μαγιόρκα (17:00)
Βαγιαδολίδ-Έιμπαρ (19:30)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπιλμπάο (22:00)

Κυριακή 27 Οκτωβρίου

Θέλτα-Σοσιεδάδ (13:00)
Γρανάδα-Μπέτις (15:00)
Λεβάντε-Εσπανιόλ (17:00)
Σεβίλλη-Χετάφε (19:30)
Οσασούνα-Βαλένθια (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x