Γερμανία

Υπέβαλλε υποψηφιότητα για το Euro 2024 η Γερμανία

Κατέθεσε την υποψηφιότητά της για το Euro 2024 η γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στην UEFA, που περιλαμβάνει δέκα γήπεδα, τα οποία πληρούν όλες τις προδιαγραφές για να φιλοξενήσουν την διοργάνωση.

Υπέβαλλε με κάθε επισημότητα η γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (DFB), την υποψηφιότητά της, για την διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, για την διοργάνωση που θα διεξαχθεί το 2024. Ήδη υπάρχουν δέκα γήπεδα έτοιμα να φιλοξενήσουν το μεθεπόμενο Euro, στο ενδεχόμενο που η Γερμανία αναλάβει την εν λόγω διοργάνωση.

Ο «φάκελος» της DFΒ μεταξύ άλλων περιλαμβάνει, το Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου, την «Allianz Arena» του Μονάχου, το «Espirit Arena» του Ντίσελντορφ, την «Comerzbank Arena» της Φρανκφούρτης, το «Vloksparkstadion» του Αμβούργου, το «Rhein Energie Stadion» της Κολωνίας, την «Red Bull Arena» της Λειψίας, και την «Mercedes-Benz Arena» της Στουτγάρδης. Εκτός της υποψηφιότητας έμειναν το «Weserstadion» της Βρέμης, το «Borussia Park» του Μενχενγκλάντμπαχ, η «HID-Arena» του Ανοβέρου και το «Max Marlon Stadion» της Νυρεμβέργης.

Για τις τέσσερις πόλεις που έμειναν εκτός της υποψηφιότητας, η γερμανική Ομοσπονδία συνεργάστηκε με την ΜΚΟ Transparency International, όπως και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, ώστε να αποφευχθούν πιθανές δυσαρέσκειες από τους «χαμένους» ιθύνοντες των σταδίων, αλλά και να επιλεγούν με αξιοκρατικά κριτήρια τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν το Euro που θα γίνει σε επτά χρόνια από τώρα.

Η Γερμανία μαζί με την Τουρκία είναι οι μόνες μέχρι στιγμής ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες που έχουν καταθέσει υποψηφιότητα για την ανάληψη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, που θα γίνει το 2024, με την προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην UEFA να εκπνέει τον Απρίλιο του 2018.

Επιμέλεια: Γιώργος Κορολής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x