Γενικά

Υποβιβασμός για Τσαπεκοένσε μία μέρα πριν τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το τραγικό δυστύχημα

Λίγες ώρες πριν τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη «μαύρη» επέτειο του βραζιλιάνικου κλαμπ, οριστικοποιήθηκε και μαθηματικά ο υποβιβασμός του στη δεύτερη κατηγορία.

Μόλις μία μέρα πριν τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 71 άτομα -μεταξύ των οποίων και σχεδόν ολόκληρη η αποστολή της Τσαπεκοένσε-, η βραζιλιάνικη ομάδα γνώρισε τον υποβιβασμό από τα μεγάλα «σαλόνια» της χώρας της.

Βέβαια, λίγο-πολύ άπαντες στις τάξεις της θεωρούσαν σχεδόν δεδομένη την εν λόγω εξέλιξη, εξαιτίας της τραγικής χρονιάς που διανύει το κλαμπ. Αυτή επιβεβαιώθηκε και μαθηματικά, ύστερα από τη χθεσινή εντός έδρας ήττα (1-0) από την Μποταφόγκο. Έτσι, έμεινε στην 19η θέση και στο -9 από τη 16η Σεαρά.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το βραζιλιάνικο σωματείο εγκαταλείπει τη μεγάλη κατηγορία από το 2014 που πραγματοποίησε το «ντεμπούτο» του σε αυτή. Ωστόσο, όπως φάνηκε και από το μήνυμα του κλαμπ στο Twitter θα γίνει προσπάθεια για άμεση επιστροφή.

«Τέλος αγώνα. Πλέον, δεν υπάρχουν μαθηματικές πιθανότητες παραμονής στην Serie A. Παρά τη δύσκολη στιγμή, δεν θα τα παρατήσουμε. Η υπερηφάνεια της "Τσάπε" παραμένει παρά τον υποβιβασμό. Με τη δουλειά και τη δύναμη των οπαδών μας θα επιστρέψουμε σύντομα», υποστήριξε χαρακτηριστικά μέσω της ανάρτησής της η Τσαπεκοένσε.

Επιμέλεια: Μανώλης Μουσουράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x