Stoiximan Super League

Υπομνήματα ως την Πέμπτη – Τέλος του μήνα το πόρισμα της ΕΕΑ για τη σχέση ΠΑΟΚ-Ξάνθης

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία στην ΕΕΑ για τις καταγγελίες του Ολυμπιακού περί σχέσεως ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Υπομνήματα από τους εμπλεκόμενους ως την Πέμπτη, συνεδριάζει η επιτροπή εκ νέου στις 27/1.

Μετά από περίπου πέντε ώρες, ολοκληρώθηκε η διαδικασία στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, σχετικά με την καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την ιδιοκτησιακή σχέση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη.

Μέχρι την επόμενη Πέμπτη, οι εμπλεκόμενες πλευρές, δηλαδή ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η Ξάνθη, οι εταιρίες και τα φυσικά πρόσωπα, έχουν προθεσμία για να καταθέσουν σχετικά υπομνήματα, ενώ στις 27/1 θα υπάρξει νέα συνεδρίαση ώστε ως το τέλος του μήνα να ληφθεί η σχετική απόφαση.

Στη διαδικασία είχαν κληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι, αλλά δεν προσήλθαν στη διαδικασία. Σύμφωνα με τον εισηγητή και μέλος της ΕΕΑ, Ηλία Αρκούδη, "θέλαμε να έρθουν εδώ και φυσικά πρόσωπα, μέτοχοι κλπ. Δυστυχώς δεν ήρθαν. Ήρθαν μόνο οι δικηγόροι. Περιμέναμε τις κυπριακές εταιρίες, τον Καλπαζίδη, τον Πιαλόγλου και άλλους. Είχαν κληθεί όλοι και θα βοηθούσαν την αλήθεια αν έρχονταν".

Από την Ειρήνη Μαρούπα, εξάλλου, έγινε γνωστό πως οι εταιρίες DIMERA και BELTERRA αποχώρησαν γιατί οι δικηγόροι τους δεν είχαν ενημέρωση και θα δώσουν εξηγήσεις μέσω υπομνήματος.

Σύμφωνα με ενημέρωση που προέρχεται από τους δικηγόρους του Ολυμπιακού, ο νομικός εκπρόσωπος του Ιβάν Σαββίδη, κ. Δριλεράκης ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία ιδιοκτησιακή σχέση του Ιβάν με τον ΠΑΟΚ, αλλά του γιου του Νίκου Σαββίδη και της γυναίκας του, Κυριακής Σαββίδη, οι οποίοι απλά συμβουλεύονται τον Ιβάν.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, κατά τη διαδικασία αναφέρθηκε ότι ο Ιβάν Σαββίδης και ο Ιωάννης Καλπαζίδης έχουν κόψει τις επαφές και δεν έχουν καμία επικοινωνία.

Ειπώθηκε επίσης πως ο Πολυχρόνης Συγγελίδης έστειλε επιστολή στην RFA και την ρωτούσε αν έχει κάποια σχέση με την διοίκηση της ΠΑΕ Ξάνθη, και η απάντηση της RFA (με υπογραφή Ανισίνοφ) ήταν αρνητική.

Όταν τέθηκε δε, το θέμα του Ζίφκοβιτς που έπαιξε πέρσι στο Ξάνθη-ΠΑΟΚ ενώ είχε υπογράψει στον ΠΑΟΚ, από τον Ολυμπιακό υποστήριζαν ότι οι δικηγόροι του "δικεφάλου του Βορρά" έφεραν ως παράδειγμα τον Λεβαντόφσκι που έπαιξε στον τελικό Μπάγερν-Ντόρτμουντ ενώ είχε συμφωνήσει για την μεταγραφή του.

Τέλος, από τον ΠΑΟΚ διέρρεαν ότι ο Καλπαζίδης έχει τρίτου βαθμού συγγένεια με τον Ιβάν Σαββίδη, συνεπώς βάσει νόμου, θα μπορούσε να αγοράσει οποιαδήποτε ΠΑΕ όποτε θελει".

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x