Γενικά

Βραβεύει τους κορυφαίους η FIFA, υποψήφιος και ο Λάζαρος

Η τελετή για τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της χρονιάς θα διεξαχθεί σήμερα στο Λονδίνο, με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να είναι υποψήφιος για το καλύτερο γκολ.

Μετά από μία χρονιά γεμάτη γκολ και θέαμα στην παγκόσμια σκηνή του ποδοσφαίρου ήρθε η ώρα να βραβευθούν οι αθλητές και προπονητές οι οποίοι ξεχώρισαν.

Σήμερα στο Λονδίνο θα διεξαχθεί το γκαλά της FIFA, η οποία θα απονείμει τα βραβεία για τον καλύτερο παίκτη της σεζόν, τον καλύτερο τερματοφύλακα και το Puskas Award, για το καλύτερο γκολ της χρονιάς όπου μεταξύ των υποψηφίων βρίσκεται και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Επίσης θα δοθεί και το βραβείο για τον καλύτερο προπονητή.

Μετά από ψηφοφορία βγήκε η τελική τριάδα των παικτών που θα διεκδικήσουν το βραβείο του καλύτερου παίκτη. Η λίστα περιλαμβάνει τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Λούκα Μόντριτς και Μοχάμεντ Σαλάχ.

Εκτός της τελικής τριάδας βρέθηκαν οι Κέβιν Ντε Μπρόινε, Αντουάν Γκριεζμάν, Εντέν Αζάρ, Χάρι Κέιν, Κιλιάν Εμπαπέ, Λιονέλ Μέσι και Ραφαέλ Βαράν.

Στην εκδήλωση επίσης θα δοθεί επίσης και το βραβείο για τον καλύτερο τερματοφύλακα της χρονιάς με τους υποψήφιους να είναι οι Τιμπό Κουρτουά, Ούγκο Γιορίς και Κάσπερ Σμάιχελ.

Όμως το ελληνικό ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στο Puskas Award για το καλύτερο γκολ της χρονιάς, με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να είναι υποψήφιος με το γκολ που σημείωσε κόντρα στον Ολυμπιακό.

Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες είναι οι εξής:

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (ΑΕΚ – Ολυμπιακός)

Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ)

Ντένις Τσερίσεφ (Ρωσία – Κροατία)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης – Γιουβέντους)

Γκιόργκιαν ντε Αρασκαέτα (Κρουζέιρο – Αμέρικα)

Ράιλι ΜακΓκρί (Νιουκάστλ Τζέτς – Μελβούρνη)

Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή – Νιγηρία)

Μπεντζμίν Παβάρ (Γαλλία – Αργεντινή)

Ρικάρντο Κουαρέσμα (Πορτογαλία – Ιράν)

Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ – Έβερτον)

Ως προς το βραβείο για τον καλύτερο προπονητή της χρονιάς οι Ζινεντίν Ζιντάν, Ντιντιέ Ντεσάν και Ζλάτκο Ντάλιτς βρίσκονται στην διεκδίκησή του.

Επίσης θα επιλεχθεί και η κορυφαία ενδεκάδα της προηγούμενης σεζόν, ενώ η επιλογή της θα γίνει μεταξύ 55 ποδοσφαιριστών που προτάθηκαν από την FIFA.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπάφης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x