Ιταλία

Υπουργός αθλητισμού Ιταλίας: «Πολύ αισιόδοξα τα σενάρια για έναρξη τον Μάιο»

Ο Βιντσέντζο Σπαντάφορα σε συνέντευξη που παραχώρησε στη RAI επεσήμανε μάλιστα ότι ακόμη και αυτό να συμβεί τους επόμενους μήνες είναι πολύ πιθανό τα ματς να διεξάγονται χωρίς οπαδούς.

Διαχώρισε τη θέση του από όλους όσοι υποστηρίζουν στην Ιταλία ότι το πρωτάθλημα θα μπορέσει να ξεκινήσει και πάλι τον Μάιο ο υπουργός αθλητισμού της χώρας.

Ο Βιντσέντζο Σπαντάφορα σε συνέντευξη που παραχώρησε στη RAI με αφορμή σύσκεψη που είχε χθες το απόγευμα ανέφερε ότι είναι πολύ αισιόδοξες οι προβλέψεις για έναρξη του πρωταθλήματος στις αρχές του Μάη και επεσήμανε μάλιστα ότι ακόμη και αυτό να συμβεί τους επόμενους μήνες είναι πολύ πιθανό τα ματς να διεξάγονται χωρίς οπαδούς.

«Λυπάμαι να το πω και να το ανακοινώνω εδώ, αλλά οι αισιόδοξες προβλέψεις που μας ώθησαν να σκεφτούμε ότι θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα και όλες τις άλλες αθλητικές δραστηριότητες νομίζω ότι ήταν λίγο υπερβολικές. Για τις 3 Μαΐου είναι αμφίβολο αν υπήρχε η δυνατότητα να ξεκινήσουμε, θα αποφασίσουμε να το κάνουμε πίσω από κλειστές πόρτες. Μέχρι σήμερα έχω κάποιες αμφιβολίες σχετικά με τις δηλώσεις ότι θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Οι ίδιοι οι επιστήμονες δεν έχουν καμία βεβαιότητα σχετικά με την εξέλιξη. Πρέπει να προσαρμοζόμαστε στις συνεχώς μεταβαλλόμενες αποφάσεις», ανέφερε ο Σπανταφόρα και συνέχισε:

«Η τελική απόφαση θα είναι της ομοσπονδίας, αλλά είναι μάλλον απίθανο να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, πιθανώς εάν συμβεί αυτό θα γίνει χωρίς φιλάθλους. Θα εξαρτηθεί επίσης από όλα τα άλλα πρωταθλήματα. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου πήρε λίγο περισσότερο χρόνο για να καταλάβει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που αντιμετωπίζαμε. Τώρα θα προχωρήσει με προσοχή για να αποφύγει ορισμένα σενάρια», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x