Koriopolis

Ώρα μηδέν για το Koriopolis: Ανακοινώνονται οι τελεσίδικες αποφάσεις!

Το πρωί της Παρασκευής (18/1), το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα ανακοινώσει ποιοι θα κηρυχθούν τελεσίδικα ένοχοι και τι ποινές θα τους επιβληθούν για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων του 2011!

Έπειτα από ακροαματική διαδικασία που διήρκησε ένα εξάμηνο (από τον περασμένο Ιούλιο), η ώρα για να μάθουμε τις αποφάσεις σε δεύτερο βαθμό για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων του 2011, γνωστό και ως Koriopolis, έφτασε!

Το πρωί της Παρασκευής (18/1), το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα ανακοινώσει ποιοι θα κριθούν ένοχοι και τι ποινές θα τους επιβληθούν, καθώς και ποιοι θα αθωωθούν.

Θυμίζουμε ότι η εισαγγελέας της έδρας, Ευδοκία Πούλου, έχει προτείνει να κηρυχθούν ένοχοι οι 25 από τους 26 εναπομείναντες κατηγορούμενους που είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό (οι υπόλοιποι που κατηγορούνταν μόνο για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα έχουν απαλλαχθεί).

Ειδικότερα, η πρόταση ενοχής αφορά τους:

-Αχιλλέα Μπέο (δωροδοκία και δωροληψία κατ’ εξακολούθηση στους αγώνες Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-1, Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου 2-1).

-Γιώργο Τσακογιάννη (δωροδοκία και δωροληψία κατ’ εξακολούθηση σε τέσσερις αγώνες της Ηλιούπολης, διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος κατ’ εξακολούθηση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης και οπλοκατοχή).

-Γιάννη Κομπότη (δωροδοκία στο Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4)

-Γιώργο Μποροβήλο και Δημήτρη Μπάκο (δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση από κοινού στους αγώνες Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-1, Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου 2-1 και απόπειρα δωροδοκίας στο Αστέρας Τρίπολης-Καβάλα).

-Βασίλη Καρακούλια, Ανδρέα Δημόπουλο, Δημήτρη Ζαβαντία, Βασίλη Γεωρτσιάκο, Θανάση Ντότση, Μιχάλη Νικολόπουλο, Νίκο Παντέλη, Γιώργο Πουλόπουλο, Πέτρο Ρουτζιέρη, Χαράλαμπο Τάμπαση, Στάθη Προβατίδη, Γιάννη Ναυρινιάδη, Παύλο Δήμου, Μάκη Σιδηρόπουλο, Μιχάλη Τζιβελέκη, Μαρία Βυθοπούλου, Γιώργο Τσεκερίδη, Γιώργο Διγώνη, Γιώργο Γαλαίο και Βασίλη Αδαμάκη, κατά περίπτωση για τα αδικήματα της δωροδοκίας, της δωροληψίας, της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος και της νομιμοποίησης εσόδων.

Απαλλακτική πρόταση λόγω αμφιβολιών υπάρχει για τον Νίκο Χάλκο (πρώην πρόεδρο Ηλιούπολης).

Όπως προείπαμε, έχουν απαλλαχθεί όσοι είχαν μόνο την κατηγορία της συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα, όπως οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κώστας Μενδρινός, Άγγελος Τραυλός, Γιάννης Παπαδόπουλος κ.α.

Άρης Ασβεστάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x