Europa League

Χάλασε το πάρτι του Βενγκέρ ο Γκριεζμάν!

Ξεκαθάρισμα στη Μαδρίτη! Η Άρσεναλ στο τελευταίο εντός έδρας ευρωπαϊκό του Βενγκέρ, έβαλε στα σχοινιά την Ατλέτικο που έπαιζε με 10 από το 10’, αλλά ο Γκριεζμάν έβαλε την υπογραφή του στο 82’ (1-1).

Η μοίρα της Άρσεναλ σε ένα 90λεπτο και μάλιστα στο τελευταίο εντός έδρας ευρωπαϊκό ματς του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο των «κανονιέρηδων».

Οι Λονδρέζοι ξεκίνησαν με καταιγιστικό ρυθμό το ματς κόντρα στην Ατλέτικο, είδε παράλληλα τους «ροχιμπλάνκος» να μένουν με 10 παίκτες από το 10' λόγω αποβολής του Βρσάλικο και χωρίς Σιμεόνε στον πάγκο από το 13', ωστόσο και πάλι δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη στον πρώτο ημιτελικό με τους Μαδριλένους.

Η ομάδα του Αλσατού προηγήθηκε στο 61' με κεφαλιά του Λακαζέτ από σέντρα του Γουίλσιρ, παρ' όλα αυτά ο Κοσιελνί έκανε το θαύμα του. Ο Γάλλος στο 82' έχασε τη μονομαχία από τον Γκριεζμάν, ο τελευταίος πέρασε και τον Οσπίνα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1, δίνοντας προβάδισμα, έστω και μικρό, στην Ατλέτικο για την πρόκρισή της στον τελικό του Europa League.

Στα περίεργα του ματς, ο Αρσέν Βενγκέρ δεν πραγματοποίησε ούτε μία αλλαγή...

Το ματς

Άλλο ματς είχε στο μυαλό του ο Ντιέγκο Σιμεόνε και προέκυψε τελείως διαφορετικό. Μόλις στο 2’ ο Βρσάλικο είδε την πρώτη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Γουίλσιρ, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 10’ έκανε νέο φάουλ στον Λακαζέτ, με τον Γάλλο ρέφερι Τουρπάν να του δείχνει σωστά δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Βέβαια, μέχρι να έρθει αυτή η διαφοροποίηση στις αριθμητικές ισορροπίες, η Άρσεναλ είχε προλάβει να δημιουργήσει δύο κλασικές ευκαιρίες, καθώς ο Λακαζέτ στο 6’ σημάδεψε το δοκάρι έπειτα από πάσα του Γουέλμπεκ και στο 7’ νικήθηκε από τον Όμπλακ. Μάλιστα, σαν να μην έφταναν όλα αυτά για την Ατλέτικο, στο 13’ είδε και τον Ντιέγκο Σιμεόνε να αποβάλλεται, αφού έβρισε τον Γάλλο ρέφερι.

Η πίεση των «κανονιέρηδων» αυξήθηκε, αλλά ο Όμπλακ στο 21’ νίκησε και τον Γουέλμπεκ, κρατώντας όρθια την ομάδα του στις δύσκολες στιγμές που περνούσε από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού. Κόντρα στη ροή του αγώνα, μάλιστα, οι Μαδριλένοι λίγο έλειψε να ανοίξουν εκείνοι του σκορ, όταν ο Τόμας πήρε όλες τις κόντρες, η μπάλα έφτασε στον Γκριεζμάν που έκανε το σουτ, αλλά απέκρουσε ο Όσπινα.

Το δεύτερο μέρος, όπως ήταν αναμενόμενο, αποτέλεσε ένα μονότερμα από πλευράς Άρσεναλ προς την εστία του Όμπλακ με στόχο να πετύχει το γκολ που θα έδινε προβάδισμα στους γηπεδούχους εν όψει της ρεβάνς, αλλά ξεκάθαρες ευκαιρίες δεν έβγαιναν.

Η λύτρωση όμως ήρθε...

Ο Λακαζέτ τελικά αποδείχθηκε... ωραίος και όχι μοιραίος, καθώς στο 61' από σέντρα του Γουίλσιρ, νίκησε τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, θεωρώντας πολλοί ότι το υπόλοιπο του ματς θα ήταν απλά μια διαδικασία για το αν η Άρσεναλ θα βάλει δεύτερο γκολ.

Αλλά με την άμυνα της Άρσεναλ δεν μπορεί κανένας και ποτέ να είναι σίγουρος, κάτι που αποδείχθηκε στο 82'. Από μπαλιά Σάβιτς από το χώρο της άμυνάς του, ο Κοσιελνί έχασε τη μονομαχία με τον Γκριεζμάν, στη συνέχεια έχασε και το βηματισμό του, με αποτέλεσμα ο συμπατριώτης του επιθετικός της Ατλέτικο να νικά με διπλή προσπάθεια τον Οσπίνα για το 1-1, που ήταν και το τελικό σκορ.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Οσπίνα, Μπεγερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Τσάκα, Ράμσεϊ, Γουίλσιρ, Οζίλ, Γουέλμπεκ, Λακαζέτ.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλακ, Βρσάλικο, Χιμένες, Γοδίν, Λούκας Ερνάντεζ, Παρτέι, Σαούλ, Κόκε, Κορέα (75' Σάβιτς), Γκριεζμάν (85' Τόρες), Γκαμεϊρό (65' Γκάμπι).

Το Live της αναμέτρησης από το sportfm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x