Γερμανία

Χαμός για σωτηρία και Ευρώπη στην Bundesliga

Η προτελευταία αγωνιστική θα κρίνει πολλά.

Η Μπάγερν έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα εδώ και καιρό, Σάλκε και Ντόρτμουντ έχουν σχεδόν καπαρώσει τη θέση στο Champions League, η Κολωνία έχει ήδη υποβιβαστεί, αλλά οι εκκρεμότητες είναι πολλές στις δύο τελευταίες αγωνιστικές στην Bundesliga.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις μάχες για την Ευρώπη και τη σωτηρία. Η τέταρτη (52β.) Χόφενχαϊμ δοκιμάζεται στη Στουτγκάρδη, ενώ η πέμπτη (51β.) Λεβερκούζεν στη Βρέμη από τη Βέρντερ στη διεκδίκηση του τελευταίου εισιτηρίου για το Champions League. Σε αυτό θεωρητικά ελπίζει και η έκτη Λειψία (47β.) που υποδέχεται τη Βόλφσμπουργκ, αλλά περισσότερο κοιτάζει πίσω της καθώς απειλείται από Άιντραχτ (46β.), Στουτγκάρδη (45β.), Γκλάντμπαχ (44β.), ακόμη και τη Χέρτα (43β.). Υπενθυμίζεται πως στο Europa League θα παίξουν τρεις ομάδες, η Κυπελλούχος (Άιντραχτ-Μπάγερν ο τελικός) και ο πέμπτος με τον έκτο (ή και τον έβδομο αν η ομάδα της Φρανκφούρτης κατακτήσει το Κύπελλο και τερματίσει στην εξάδα).

Στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, το Αμβούργο που μέχρι πρότινος θεωρείτο τελειωμένο ξαφνικά ελπίζει. Η προτελευταία ομάδα (28β.) του Κυριάκου Παπαδόπουλου παίζει στη Φρανκφούρτη με την Άιντραχτ κυνηγώντας να πιάσει την 16η θέση που οδηγεί σε μπαράζ ανόδου/παραμονής με την τρίτη ομάδα της δεύτερης κατηγορίας. Εκεί βρίσκεται η Βόλφσμπουργκ (30β.) που αναμετράται εκτός έδρας με τη Λειψία. Θεωρητικά κινδυνεύουν και η Φράιμπουργκ με τη Μάιντς (33β.).

Αναλυτικά η 33η αγωνιστική

Σάββατο 5/5 (16:30)
Ντόρτμουντ-Μάιντς
Λειψία-Βόλφσμπουργκ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Αμβούργο
Κολωνία-Μπάγερν Μονάχου
Βέρντερ Βρέμης-Λεβερκούζεν
Γκλάντμπαχ-Φράιμπουργκ
Άουγκσμπουργκ-Σάλκε
Ανόβερο-Χέρτα Βερολίνου
Στουτγκάρδη-Χόφενχαϊμ

Η επόμενη (34η) αγωνιστική

Σάββατο 12/5 (16:30)
Μπάγερν Μονάχου-Στουτγκάρδη
Χόφενχαϊμ-Ντόρτμουντ
Χέρτα Βερολίνου-Λειψία
Φράιμπουργκ-Άουγκσμπουργκ
Σάλκε-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Λεβερκούζεν-Ανόβερο
Αμβούργο-Γκλάντμπαχ
Μάιντς-Βέρντερ Βρέμης
Βόλφσμπουργκ-Κολωνία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x