Stoiximan Super League

Χιμένεθ: «Είμαστε στενοχωρημένοι που δεν ευοδώθηκαν οι προσπάθειες μας»

Στην απογοήτευση που επικρατεί στον Αστέρα μετά την ήττα από την ΑΕΚ, λόγω της προσπάθειας των παικτών του αναφέρθηκε ο Μπόρχα Χιμένεθ, ύστερα από τη λήξη της αναμέτρησης την Τρίπολη.

Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πως δεν ήταν η εμφάνιση παρόμοια με της πρεμιέρας και στάθηκε στις δυσκολίες που κρύβει ένα ματς με την «Ένωση», πως δεν υπήρχε άγχος, απλά έψαχναν τα πατήματά τους στο γήπεδο, πως είναι νωρίς για συμπεράσματα για την ομάδα, πως θα χρειαστεί δουλειά και βελτίωση στη διακοπή για τις εθνικές ομάδες, αναφέρθηκε στον Χουαρέγκι και στην προσπάθεια να παίξει στην «πλάτη» της άμυνας της ΑΕΚ, την οποία χαρακτήρισε ταλαντούχα ομάδα.

Αναλυτικά: «Είμαστε στεναχωρημένοι από το τέλος του αγώνα, γιατί κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, προκείμενου να πάρουμε τουλάχιστον έναν βαθμό. Είναι αλήθεια ότι δεν είχαμε το επίπεδο που είχαμε στο προηγούμενο παιχνίδι. Γνωρίζαμε, ωστόσο, ότι θα παίξουμε απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και θα μας ανάγκαζε να παίξουμε σε ένα υψηλό επίπεδο και ρυθμό και στις καθυστερήσεις μας ξέφυγε ακόμα και ο βαθμός της ισοπαλίας».

Για το αν υπήρχε άγχος μέσα στην εβδομάδα, λόγω του πρώτου εντός έδρας αγώνα στο φετινό πρωτάθλημα που οδήγησε σε ατομικά λάθη: «Δεν υπήρχε άγχος μέσα στην εβδομάδα. Ήταν το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας και μας κόστισε στο να βρούμε τα πατήματά μας στο γήπεδο. Πιθανόν αυτά τα λάθη να συνετέλεσαν στο να χάσουμε την αυτοπεποίθησή μας στο παιχνίδι».

Για το ποια είναι τα συναισθήματα του, αλλά και των παικτών του Αστέρα μετά το ξεκίνημα με τις δύο ήττες στο πρωτάθλημα: «Είναι δύσκολο να βγάλουμε συμπεράσματα, είναι ακόμα πολύ νωρίς. Γνωρίζαμε ότι το πρόγραμμά μας ήταν δύσκολο τις πρώτες δύο αγωνιστικές. Και στα πρώτα δυο παιχνίδια πιστεύω πως είχαμε ευκαιρίες για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Κι αυτό είναι αυτό που πρέπει να αποκομίσουμε από το σημερινό παιχνίδι. Αν γυρίζαμε το χρόνο 15 μέρες πίσω, θα ήταν δύσκολο να σκεφτούμε πως θα ήμασταν "ζωντανοί" μέχρι το 90' και στα δύο παιχνίδια».

Για το αν η διακοπή θα λειτουργήσει ευεργετικά για τον Αστέρα: «Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε με την προπόνησή μας, καθώς έχουμε πολλούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι καινούργιοι και πρέπει να γνωριστούν μεταξύ τους εντός αγωνιστικού χώρου. Θα είμαστε σίγουρα πολύ καλύτεροι μετά από 15 μέρες, γιατί έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης».

Για τον Χουαρέγκι κι αν η έλευση του θα αλλάξει το σύστημα του Αστέρα: «Τα τελευταία λεπτά το σύστημά μας ήταν 4-1-4-1. Στα πρώτα λεπτά δεν πατούσαμε καλά γι' αυτό και αλλάξαμε τον σχηματισμό μας σε 4-5-1. Όσο περισσότερα παιχνίδια πάρει η ομάδα στα πόδια της και μπορέσει να προσαρμοστεί, αυτό θα είναι το καλύτερο για εμάς. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που μελετάμε τους αντιπάλους μας και ψάχνουμε να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα θα αισθάνεται καλύτερα μέσα στο γήπεδο, γι΄αυτό πιστεύω πως και η διακοπή θα μας βοηθήσει αρκετά».

Για το αν στην προσπάθεια να παίξει η ομάδα του κάθετα στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, είχε εντοπίσει κάποιο πρόβλημα εκεί ή είναι ο τρόπος που θέλει να παίζει η ομάδα του: «Από την ημέρα που άλλαξε προπονητή η ΑΕΚ, στην αμυντική της γραμμή παίρνει κάποιο ρίσκο με το να ακολουθούν οι ποδοσφαιριστές τους αντιπάλους τους. Γι' αυτό είπα στα παιδιά να κάνουν κάποια κίνηση στην οποία δεν θα πήγαινε η μπάλα εκεί, ώστε να εκμεταλλευτούμε τη δεύτερη κίνηση στην πλάτη».

Για το πως αξιολογεί την εικόνα της ΑΕΚ και αν αιφνιδιάστηκε από την εικόνα της: «Τα τελευταία δύο της παιχνίδια κατάφερε και τα πήρε, κάτι που είναι θετικό για την ΑΕΚ. Δεν θα είμαι εγώ εκείνος που θα ανακαλύψει το ταλέντο που διαθέτουν αδιαμφισβήτητα οι παίκτες της ΑΕΚ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x