Ως… επέκταση του αγώνα με αντίπαλο την Ξάνθη χαρακτήρισε το σημερινό ματς απέναντι στον Ατρόμητο ο Μπόρχα Χιμένεθ, με τον Ισπανό τεχνικό των Αρκάδων να στέκεται στη συνέντευξη Τύπου στο πλάνο που υπάρχει και να μιλάει για τον Χαουρέγκι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ:

Για το αν περίμενε την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου: «Πιστεύω ότι και στο προηγούμενο παιχνίδι με αντίπαλο την Ξάνθη, είχαμε καλή εικόνα και χάσαμε αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Σήμερα κατά κάποιο τρόπο είδαμε τη συνέχεια εκείνου του δευτέρου ημιχρόνου. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί και θεωρώ ότι έπρεπε να έχουμε τελειώσει το παιχνίδι εκεί».

Αν υπήρχε πίεση στον ίδιο ή στους ποδοσφαιριστές του: «Οχι, καμία πίεση. Ξέρουμε ότι η ιδιότητα του προπονητή έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Βρισκόμασταν στην τρίτη αγωνιστική έχοντας αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, δύο ομάδες που είναι ένα επίπεδο ψηλότερα από τις υπόλοιπες ομάδες. Και νομίζω ότι και κόντρα στην Ξάνθη αξίζαμε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Είναι θέμα δουλειάς και υπομονής».

Για τον αν έχει προσαρμοστεί στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα: «Το συζητούσα πριν λίγο με τους συνεργάτες μου. Υπάρχει μια νευρικότητα στην Ελλάδα κι αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων. Στην Ισπανία είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Καθένας πρέπει να δουλεύει όπως πρέπει και να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες μέσα στους αγώνες και να είναι πιστός στο πλάνο του».

Για την κατάσταση του Χαουρέγκι: «Είναι κουρασμένος. Δεν έκανε κανονική προετοιμασία κι ως εκ τούτου δεν είχε παιχνίδια στα πόδια του, οπότε γνωρίζαμε ότι θα ήταν διαθέσιμος για 60-65 λεπτά».

Για το αν έχει καταλήξει στους βασικούς του ποδοσφαιριστές: «Οπως καταλαβαίνω εγώ το ποδόσφαιρο, έχει να κάνει με την κάθε εβδομάδα. Δεν θα παντρευτώ κάποια ενδεκάδα, οπότε προτεραιότητα θα έχουν εκείνοι που βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση».