Stoiximan Super League

Χιμένεθ: «Η ΑΕΚ κέρδισε στα γήπεδα το πρωτάθλημα, οι άλλες ομάδες είχαν έξτρα κίνητρο απέναντί μας»

Ευτυχισμένος για την κατάκτηση του τίτλου από την ΑΕΚ, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την αντιμετώπιση που είχε η «Ένωση» από τους αντιπάλους σε σχέση με άλλες ομάδες, δήλωσε ο Μανόλο Χιμένεθ.

Την άποψη ότι η πορεία της ΑΕΚ και ο τρόπος που έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αμφισβήτηση εξέφρασε ο Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ανδαλουσιανός σημείωσε ότι οι αντίπαλοι της «Ένωσης» στο πρωτάθλημα είχαν έξτρα κίνητρο, ενώ ανέφερε ότι ενδεχόμενη αλλαγή της απόφασης για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Ισπανία θα χαρακτηριζόταν σκάνδαλο.

Κατά τ’ άλλα, ευχαρίστησε (και μάλιστα ονομαστικά) όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος και όλους τους παίκτες που από πέρυσι έβαλαν τις βάσεις για το σημερινό κατόρθωμα, ενώ παραδέχθηκε ότι η χαρά που έδωσε η ΑΕΚ σε τόσους ανθρώπους μετά από 24 χρόνια καθιστά τη σημερινή την κορυφαία στιγμή της καριέρας του.


Αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ:

Για το αν πόσο εύκολο είναι να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα: «Η ΑΕΚ έχει κερδίσει στο γήπεδο αυτό το πρωτάθλημα. Στην Ισπανία λέγεται ότι αυτό (σ.σ. το να αλλάξει η απόφαση) θα ήταν ένα σκάνδαλο. Νομίζω ότι όλοι οι ουδέτεροι φίλαθλοι είδαν την κανονικότητα σε μια ομάδα, στην ΑΕΚ. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Κερδίσαμε περισσότερα ματς από κάθε ομάδα και κάναμε κάτι πολύ δύσκολο.

Ήταν πολλά παιχνίδια που παίζαμε με αντιπάλους που είχαν έξτρα κίνητρο. Το να παίζεις με αντίπαλο που δίνει το 100% είναι το μεγαλείο του ποδοσφαίρου. Εμείς όμως παίξαμε με κάθε αντίπαλο στο μάξιμουμ, γι’ αυτό το ποδόσφαιρο λέει ότι πρωταθλήτρια είναι η ΑΕΚ. Η αλήθεια είναι πως όποιος θέλει να σκεφτεί κάτι άλλο που δεν παίζεται στο γήπεδο, εμένα δεν με απασχολεί».


Για τον απολογισμό της σεζόν, την καλύτερη και τη χειρότερη στιγμή: «Για να κάνω μια σύντομη ανάλυση θα πρέπει να έχω χρόνο να σκεφτώ για να μην ξεχάσω κάτι. Ξεκινήσαμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις με μια ομάδα που μέχρι πρόσφατα έπαιζε στο Europa League. Ίσως ήταν νωρίς να την αντιμετωπίσουμε. Έστω και έτσι όμως, θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει την πρόκριση στο εκτός έδρας ματς με την ΤΣΣΚΑ.

Ο Αραούχο ήρθε αργότερα και όχι από την αρχή, τραυματίστηκαν οι Μάνταλος, Γιόχανσον, Τσιγκρίνσκι και Τσόσιτς. Πάμε και παίζουμε ένα ματς στο «Σαν Σίρο» που δεν είχα τη σύνθεση που είχα σκεφτεί να παρατάξω. Μετά απ’ αυτό το ματς κάναμε το χειρότερο ματς της σεζόν στην Τρίπολη και μετά έπρεπε να δώσουμε μεγάλη μάχη και να παλεύουμε για κάθε βαθμό γιατί, όπως είπα και πριν, οι αντίπαλοι είχαν έξτρα κίνητρο με εμάς.

Δεν χάσαμε κανένα ντέρμπι από ελληνική ομάδα, στην Ευρώπη αποκλειστήκαμε αξιοπρεπώς και ενώ υπήρξαν διαιτητικά λάθη στο πρώτο ματς. Έγινε μια τεράστια προσπάθεια από τους παίκτες μου και είμαι περήφανος που προπονώ ένα σύνολο που είναι καταπληκτικά άτομα. Η χειρότερη στιγμή είναι το ματς με τον Αστέρα. Αν και είχαμε πολλές απουσίες, δεν νιώθω περήφανος όταν το σκέφτομαι.

Για τη θετική στιγμή, θα πω όλες που μου χάρισαν στα Σπάτα και στο γήπεδο αυτοί οι παίκτες. Με όλον τον σεβασμό, ό,τι απόφαση κι αν ληφθεί σε δεύτερο βαθμό, η θέση της FIFA είναι αρκετά ξεκάθαρη. Ελπίζω να το έχουν υπόψη αυτό εκείνοι που αποφασίζουν.

Κάναμε τεράστια δουλειά που ξεκίνησε από πέρυσι που ήρθα στην ΑΕΚ και όχι από το καλοκαίρι. Από την 9η θέση βγήκαμε πρώτοι στα πλέι οφ, ήμασταν η καλύτερη ομάδα στον β’ γύρο και πρέπει να ευχαριστήσουμε κι άλλους που προσέφεραν σε αυτό. Μπορεί να ξεχάσω κάποιους, αλλά θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες που έβαλαν τα θεμέλια για να διεκδικήσουμε φέτος το πρωτάθλημα. Εγώ πραγματικά δεν θα ήμουν τίποτα χωρίς τους υπαλλήλους που υπήρχαν στην ΑΕΚ από την προηγούμενη σεζόν. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Αισθάνομαι πρωταθλητής χάρη σε όλους αυτούς που προανέφερα και πρέπει να συνεχίσω τη δουλειά με όλη την αξιοπρέπεια που αξίζει στην ΑΕΚ. Δεν θέλω να μιλήσω άλλο, γιατί ήδη είπα πολλά».


Για το αν είναι η σημερινή η καλύτερη στιγμή στην καριέρα του: «Είμαι πολύ περήφανος για όλες τις στιγμές που έχω ζήσει. Είχα κερδίσει τέσσερις φορές το πρωτάθλημα με τη β’ ομάδα της Σεβίλλης, ήμουν στο Κατάρ, έκανα μια φοβερή σεζόν στη Σαραγόσα, αλλά αυτή είναι η κορυφαία στιγμή της καριέρας μου. Γιατί ήταν το πιο δύσκολο απ’ όλα και είδα ανθρώπους να το χαίρονται και να το γιορτάζουν έτσι μετά από 24 χρόνια. Στην αρχή δεν καταλάβαινα, αλλά έρχονταν πολλοί και μου έλεγαν ότι ήθελαν να πάρουμε το πρωτάθλημα για τον πατέρα τους που είχαν χάσει.

Σήμερα κάναμε πραγματικότητα το όνειρο πολλών ανθρώπων και είμαι χαρούμενος που κάναμε ευτυχισμένα τόσα άτομα. Γι’ αυτό είμαι χαρούμενος και ακόμα περισσότερο για τον φίλο μου τον Αντρέα (σ.σ. ο μικρός φίλος της ΑΕΚ που του έχει αφιερώσει και προηγούμενες νίκες), ο οποίος είναι φανατικός φίλος της ΑΕΚ και πραγματικός πρωταθλητής. Κάθε παιχνίδι που παίζω η σκέψη μου είναι σε αυτόν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x