Europa League

Χιμένεθ: «Να προσθέσουμε ένα λιθαράκι στην ιστορία της ΑΕΚ»

Ως ένα παιχνίδι που θα προσθέσει ένα ακόμη λιθαράκι στην ιστορία της ΑΕΚ χαρακτήρισε το αυριανό ματς της Ένωσης με την Ριέκα ο Μανόλο Χιμένεθ.

Την ευκαιρία να κάνει ένα ακόμα βήμα στη διοργάνωση και να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ θα έχει η ΑΕΚ στο αυριανό παιχνίδι με την Ριέκα, σύμφωνα με τον Μανόλο Χιμένεθ.

Ο τεχνικός της Ένωσης χαρακτήρισε το ματς με τους Κροάτες ως ένα ματς-ευκαιρία ώστε να προστεθεί ένα ακόμα λιθαράκι στην ιστορία της ομάδας και ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να υπάρχει άγχος στους παίκτες αλλά όρεξη για δουλειά καθώς μόνο έτσι θα έρθει το θετικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε για:

«Ένα σημαντικό παιχνίδι, ευκαιρία για να κάνουμε ένα ακόμα βήμα στην διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ. Φυσικά δεν θα είναι καθόλου εύκολο γιατί και η Ριέκα θα έχει κάνει τους υπολογισμούς της. Κανένα παιχνίδι στην Ευρώπη δεν είναι εύκολο».

-τα τεχνικά στοιχεία του ματς: «Ήταν το πρώτο παιχνίδι που παίξαμε στην Κροατία και υπήρχε διάθεση και όρεξη. Στη συνέχεια η όρεξή μας με τα αποτελέσματα μεγάλωσε και έχουμε την ίδια διάθεση. Μένουν δύο δύσκολα παιχνίδια που θέλουν πολλή δουλειά. Η Ριέκα είναι μία ομάδα με πολύ γρήγορους ποδοσφαιριστές και θέλει να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Αν βασιστώ στα αποτελέσματά τους εκτός έδρας είναι αλήθεια ότι μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα εκτός. Αυτό πρέπει να μας αυξήσει τη συγκέντρωση και την προσπάθεια μας στο αυριανό ματς».

-τους παίκτες που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μετά και τις επιλογές του στο ντέρμπι: «Δεν ξεκούρασα κανέναν κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι Τσόσιτς και ο Τσιγκρίνσκι δεν έπαιξαν επειδή δεν ήταν στο 100%. Έπαιξαν αυτοί που ήταν στην καλύτερη κατάσταση. Έχω πολλή διάθεση να αρχίσω να υπολογίζω τον Κονέ που δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Ήταν καιρό εκτός όμως νομίζω πως πλέον, μπορεί να μας βοηθήσει. Είναι διαφορετικό το να είσαι σε καλή φυσική κατάσταση και να έχεις ρυθμό. Το σημαντικό είναι πως υπολογίζω σε όλους τους παίκτες. Για μία ομάδα απαιτητική και φιλόδοξη όπως η ΑΕΚ όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί και στις τρεις διοργανώσεις και εγώ υπολογίζω σε όλους μου τους παίκτες».

-το αν υπάρχει άγχος και πίεση στην ομάδα: «Αυτό που συμβαίνει τώρα και πρέπει να ισχύει είναι να υπάρχει έξτρα κίνητρο για να προσθέσουμε ένα λιθαράκι στην ιστορία της ΑΕΚ. Δεν πρέπει να έχουμε έξτρα άγχος αλλά να βασιστούμε στη δουλειά μας και να έχουμε όρεξη για την συνέχεια. Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζεις με την ιστορία και το σήμα, μόνο παίζοντας ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x