Κύπελλο Ελλάδας

Χιμένεθ: «Οι παίκτες μου τα έδωσαν όλα, στον Βόλο μας... έκλεψαν και μας έδειραν» (video)

Ο Μανόλο Χιμένεθ ανέφερε πως η ΑΕΚ έκανε το καλύτερο δυνατό στον τελικό, δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του και θυμήθηκε τον Βόλο, μιλώντας για «κλοπή».

Εμφανώς απογοητευμένος ήταν ο Μανόλο Χιμένεθ μετά την απώλεια του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ.

Παρόλα αυτά, ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ έμεινε ευχαριστημένος από τους παίκτες του και την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν, υποστήριξε πως ο ΠΑΟΚ δεν ήταν ανώτερος αλλά εκμεταλλεύτηκε το ένα λάθος της ομάδας του και σκόραρε, ενώ θυμήθηκε και τον τελικό του Βόλου, λέγοντας χαρακτηριστικά «μας κλέψανε, μας δείρανε».

Τέλος για τον διαιτητή ανέφερε πως δεν αλλοίωσε το αποτέλεσμα, παρότι ο ίδιος θεωρεί πως κακώς δεν δόθηκε το πέναλτι στον Κάνιας.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Μανόλο Χιμένεθ:

Αν η ΑΕΚ έκανε το καλύτερο δυνατό που μπορούσε: «Η ΑΕΚ το προσπάθησε απόλυτα, τα έδωσαν όλα οι παίκτες μου. Στο ποδόσφαιρο μπορείς να παίξεις καλά ή κακά, δεν είμασταν κατώτεροι, ήταν ένα ματς ισορροπημένο. Κάναμε ένα λάθος και το εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος. Δεν ξέραμε πως να εκμεταλλευτούμε τα λάθη του ΠΑΟΚ. Παίξουμε όσο καλύτερα μπορούσαμε, με όλους τους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές και χωρίς να είμαστε κατώτεροι, πρέπει να δεχτούμε την ηττα. Δεν είμασταν όμως και ανώτεροι».

Πού κρίθηκε το ματς: «Μία φάση ήταν καθοριστική, υπήρξαν κάποια συνεχόμενα λάθη και αυτό ήταν το καθοριστικό σημείο. Παίζει και ο αντίπαλος, βέβαια. Πιέσαμε ψηλά. Μπήκαμε από την αρχή με τέσσερις παίκτες που μπορούσαν να παίξουν στην επίθεση αλλά και στο κέντρο, ρισκάραμε αλλά δεν κερδίσαμε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για το ότι η ΑΕΚ έδειξε να μην το... παλεύει τόσο και να απογοητεύει τον κόσμο της: «Πιστεύω ότι προσπαθήσαμε αλλά οι Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος είναι πολύ καλοί και έμπειροι παίκτες. Παίζουν πολλά χρόνια μαζ΄λι και ξέρουν την άμυνα, δίνουν τον ρυθμό αλλά μπορούν και να ελέγξουν τον ρυθμό. Πόνσε, Λιβάγια, Μάνταλος αλλά και ο Μπογέ δεν σταμάτησαν να προσπαθούν. Εσύ προσπαθείς και ο αντίπαλος προσπαθεί να σε σταματήσει. Ο αντίπαλος ήταν ανώτερος επειδή εκμεταλλεύτηκε την μία φάση, υπήρξε άλλη μία που ο Μπάρκας αντέδρασε σωστά και εμείς τις δύο καθαρές φάσεις δεν τις εκμεταλλευτήκαμε και δεν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε».

Γιατί παίζει έτσι η ΑΕΚ φέτος στα ντέρμπι, σε σχέση με πέρυσι: «Υπάρχουν μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα. Τα ντέρμπι είναι σημαντικά για να πάρεις τον τίτλο. Όπως είπα και πριν, το ποδόφαιρο έχει αυτή τη μορφή, δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί. Μπορείς να κερδίσεις οκτώ ντέρμπι αλλά και να χάσεις άλλα τόσα. Το σημαντικό είναι όπως είπα και στους παίκτες ότι το προσπάθησαν. Το χειρότερο είναι η απογοήτευση που πήρε ο κόσμος, εμείς. Ξαναλέω ότι τα παιδιά το προσπάθησαν και δεν μπορώ να τους καταλογίσω τίποτα».

Για το ότι η ΑΕΚ δεν είχε παίκτες να παίξουν στο ένας εναντίον ενός όπως έκανε ο Πέλκας στο γκολ αλλά και για το γεγονός πως δεν είχε καθαρό εξτρέμ στην ενδεκάδα: «Που βρίσκονται, όμως, αυτά τα εξτρέμ... Σήμερα προσπαθήσαμε να έχουμε εξτρέμ τον Χουλτ και τον Μπακάκη. Όταν έχεις παίκτες που μπορούν να συνδυαστούν όταν συγκλίνουν, τότε αφήνουν χώρους για να ανέβουν τα μπακ και τόσο ο Μπακάκης όσο και ο Χουλτ το προσπάθησαν. Με την ποιότητα του Γκάλο όταν μπήκε, το παλέψαμε περισσότερο. Με τους παίκτες που έχει η ΑΕΚ, υπήρξε μια αλλαγή που μας έκανε ζημιά. Βγάζω τον Μπακασέτα και τρία λεπτά μετά που ζητάει αλλαγή ο Μπακάκης. Με τα τρία στόπερ και τα δυο μπακ-χαφ δημιουργούσαμε προβλήματα. Αλλάξαμε ξανά την ενδεκάδα και τότε ναι υπήρξε έλλειψη των εξτρέμ».

Για το ότι πιθανότατα θα παραμείνει και ποιες κινήσεις χρειάζεται η ομάδα: «Χρειαζόμαστε κάποιους παίκτες που μπορούν να προσφέρουν περισσότερο, όπως είναι ο Αλμπάνης. Ήταν δέκα μέρες άρρωστος, περιμένω από αυτόν πολλά περισσότερα. Πρέπει να δώσει την μάχη του για να πάρει την θέση του στην ομάδα. Χρειαζόμαστε την ταχύτητά του ως ομάδα».

Για το ότι η ΑΕΚ έχασε τρίτο σερί τελικό από τον ΠΑΟΚ: «Πρέπει να αναλύσουμε τα νούμερα του σημερινού ματς. Στον Βόλο μας κλέψανε, μας δείρανε, τα πάντα έγιναν στον Βόλο. Χάσαμε δίκαια πέρυσι και φέτος υπήρχε μοιρασιά, μας έβαλαν ένα γκολ και το VAR . Δεν ήταν καθοριστικός ο ρόλος του διαιτητή. Μας κλέψανε στον Βόλο, χάσαμε δίκαια πέρυσι . Πιστέψαμε ότι επειδή πήραμε το πρωτάθλημα, οπότε τα είχαμε πάρει όλα. Σήμερα ήταν ο πιο ισορροπημένος τελικός αλλά ο ΠΑΟΚ . Είναι κακό να ξεχνάς το παρελθόν, το πως πήρε ο ΠΑΟΚ ένα Κύπελλο. Ένα ήταν δίκαιο και ένα όχι».

Για το γεγονός ότι δεν υπήρξε καθόλου κόσμος στο γήπεδο: «Εγώ που είμαι από άλλη χώρα και αγαπώ την Ελλάδα, γι αυτό βρίσκομαι εδώ. Αυτό που προσπαθώ να δω πάντα, είναι ότι η εικόνα των Ελλήνων δεν είναι αυτή που βγαίνει στο εξωτερικό. Αν συνεχιστεί αυτό το άσχημο θέαμα στις κερκίδες, δεν θα μπορέσουν οι γονείς ν απάρουν . Στην Ισπανία παλιά συνέβεναν καμιά φορά επεισόδια, όχι τόσο σοβαρά. Στο παλιό γήπεδο της Εσπανιόλ ήταν ένας γονιός με το παιδί του, πέταξαν ένα καπνογόνο και καρφώθηκε στο στήθος του παιδιού και πέθανε. Μετά δεν συνέβη ξανά τίποτα. Οι αρχές πρέπει να το φτιάξουν αυτό. Παίξαμε με περισσότερους αστυνομικούς από κόσμο. Τι νομίζετε θα πουν στο εξωτερικό... Πρέπει να έχεις πάθος, νεύρο να διαμαρτύρεσαι αλλά να μην ρισκάρεις την ζωή του άλλου».

Γιατί είπε για κλοπή στον Βόλο ενώ χθες στη συνέντευξη Τύπου δεν ανέφερε κάτι τέτοιο και αν το έκανε για... fair play προς τον αντίπαλο πριν τον τελικό: «Αυτό το ξέρει όλη η Ελλάδα για τον τελικό του Βόλου... Αυτό που με ενοχλεί είναι όταν ένας επόπτης κάνει επίτηδες ένα λάθος... Αυτό είναι fair play;»

Για το αν διαπίστωσε στους παίκτες του αν είχαν κάποιο... ψυχολογικό πρόβλημα στο γήπεδο μετά το 1-0: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω, δεν μπορώ να πω ποιος παίκτης επηρρεάζεται περισσότερο και ποιος λιγότερο. Η ομάδα μπήκε πολύ καλά, πίεσε ψηλά και στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ο αντίπαλος μας αιφνιδιάσε. Ήταν ένας τελικός χωρίς ωραίο ποδόσφαιρο, κακός για τον θεατή. Ψυχολογικά, η ομάδα τα έδωσε όλα...».

Γιατί διαμαρτυρήθηκε στο τέλος στους διαιτητές: «Είδα στο κινητό τη φάση του πέναλτι αλλά πρέπει να σεβαστώ την απόφαση του διαιτητή. Από τους δέκα διαιτητές κάποιοι θα έδιναν πέναλτι... Για εμένα είναι πέναλτι αλλά δέχομαι την απόφαση του διαιτητή και δεν έκρινε το τελικό αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x