Stoiximan Super League

Χιμένεθ: «Τώρα η ΑΕΚ είναι δυνατή σε όλα τα επίπεδα»

Μια ΑΕΚ που είναι ισχυρή από όλες τις απόψεις βλέπει ο Μανόλο Χιμένεθ, ενώ τονίζει πως με το νέο γήπεδο θα γίνει ακόμη πιο δυνατή. «Έχω δεθεί με την ΑΕΚ από τότε που δεν πληρωνόμασταν», τόνισε.

Δυνατή παντού είναι η ΑΕΚ πλέον, όπως δήλωσε με βεβαιότητα ο Μανόλο Χιμένεθ τονίζοντας πως με το νέο γήπεδο θα γίνει ακόμη πιο ισχυρή. Μιλώντας στη Nova ο Ανδαλουσιανός τεχνικός εξήρε τους παίκτες του για τις νίκες επί του Ολυμπιακού, αναφέρθηκε στις αγωνιστικές επιλογές του και την αλλαγή του Γιακουμάκη, αλλά και στο πώς αποφάσισε τη λίστα για το Europa League, ενώ αποθέωσε και πάλι τον Μπακάκη.

Αναλυτικά, ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε στη Nova για:

-τις επιλογές του στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τη δικαίωσή του: «Ένας προπονητής πρέπει να παίρνει αποφάσεις κάθε στιγμή, από την αποστολή μέχρι και την ενδεκάδα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι με συνεχή δραστηριότητα, τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς και πρέπει να παίρνεις συνέχεια αποφάσεις. Όταν παίρνεις αποφάσεις και τα πράγματα πηγαίνουν καλά είναι θετικό, όταν δεν πάνε καλά, είναι αρνητικό. Για να πάρει κάποιος αποφάσεις δεν πρέπει να το σκέφτεται εκείνη τη στιγμή, αλλά να δουλεύει και να βασίζεται σε ό,τι γίνεται καθημερινά στις προπονήσεις. Ο παράγοντας της τύχης είναι σημαντικός επίσης. Ένας δάσκαλός μου είχε πει ότι όσο πιο πολύ δουλεύεις, τόσο περισσότερη τύχη έχεις. Στα χαρτιά μπορεί να είναι όλα εύκολα, αλλά η εφαρμογή είναι δύσκολη. Γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια οι παίκτες, για όσα κατάφεραν απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, όπως ο Ολυμπιακός.

-την αλλαγή του Γιακουμάκη και το γκολ που πέτυχε στο Φάληρο: «Με το πέρασμα του χρόνου ένας προπονητής αποκτά εμπειρία και με ένα κοίταγμα στα μάτια μπορεί να καταλάβει αν ένας παίκτης είναι έτοιμος να βοηθήσει ή όχι. Όταν σκέφτηκα να βάλω τον Γιακουμάκη ήταν μια αυθόρμητη απόφαση. Τον είδα πόση ένταση είχε στο ζέσταμά του. Ετοιμαζόμασταν να βάλουμε τον Λόπες, αλλά μπαίνοντας ο Γιακουμάκης ήταν το μήνυμα πως πάμε για να κερδίσουμε. Το μετέδωσε αυτό το μήνυμα στους συμπαίκτες του. Ο Γιακουμάκης έχει καταλάβει ότι πρέπει να δουλέψει για να βελτιωθεί σε κάποιους τομείς, αλλά πιστεύω πως στο άμεσο μέλλον θα είναι ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής για την ΑΕΚ. Είναι ένας παίκτης με τον οποίο πρέπει να υπάρχει υπομονή, δεν πρέπει να βιαζόμαστε με τους νεαρούς παίκτες. Τα αποτελέσματα δίνουν χαρά στην ομάδα, οι αποφάσεις λαμβάνονται για καλό, ακόμη κι αν πικραίνουν κάποιον».

-το μερίδιο που έχει στην ΑΕΚ και τις επιτυχίες της: «Δεν οφείλει ο κόσμος να μου δώσει τις ευχαριστίες. Είναι η δουλειά μου. Όταν είσαι κάπου που αισθάνεσαι άνετα-βγάζουμε έξω τα υλικά αγαθά- πολλαπλασιάζεται η δική σου θέληση να προσφέρει στον κόσμο που σε εκτιμά. Λόγω της παιδείας που έχω, σε όποια ομάδα κι αν είμαι δένομαι μαζί της και προσπαθώ για το καλύτερο. Με την ΑΕΚ όταν κερδίζουμε δεν το απολαμβάνω σαν προπονητής μόνο, αλλά και σαν φίλαθλος. Χαίρομαι που βοηθώ την ομάδα. Φυσικά κάθε περίοδος μπορεί να σε χαρακτηρίσει. Τώρα η ΑΕΚ είναι δυνατή σε όλα τα επίπεδα. Υπάρχει ένα άτομο που στηρίζει και βοηθά στα έξοδα μιας επαγγελματικής ομάδας, που κάθε μέρα είναι και περισσότερα. Το συναίσθημα που μου έχει δημιουργηθεί για την ΑΕΚ είναι από την πρώτη περίοδο. Τώρα πληρωνόμαστε όλοι στην ώρα μας, τότε υπήρχαν άτομα που έφευγαν από το σπίτι τους με μηχανάκι κι έμεναν εδώ για να γλιτώσουν τα έξοδα. Εκεί κατάλαβα ότι αυτή η ομάδα δεν είναι μόνο μια επαγγελματική ομάδα. Είναι κάτι παραπάνω. Τότε άρχισα να νιώθω κάτι διαφορετικό για την ΑΕΚ. Ευτυχώς τώρα έχουμε έναν άνθρωπο που στηρίζει την ομάδα, τη βοηθά να μεγαλώνει, γι’ αυτό και η ομάδα πρέπει να συνεχίσει να μεγαλώνει. Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι θα το προσπαθήσουμε. Μακάρι να συνεχίσουμε όλοι μαζί κι όταν μπούμε στο νέο γήπεδο να είμαστε ακόμη πιο δυνατοί».

-το ματς με τον Αστέρα: «Η εμφάνιση στην Τρίπολη ήταν η χειρότερή μας φέτος. Το συζητάμε εδώ και καιρό φέτος. Η ομάδα πρέπει να εμφανίζεται σε κάθε ματς το ίδιο έτοιμη και να έχει την ίδια αγωνιστική συμπεριφορά, είτε παίζει με τη Μίλαν είτε με τον Αστέρα Τρίπολης. Μόνο έτσι θα συνεχίσει να είναι σε ανταγωνιστικό επίπεδο παίζοντας σε διαφορετικές διοργανώσεις κάθε 2-3 μέρες. Πρέπει να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να κοιτάμε μπροστά».

-την κατάσταση του Χουλτ και το λόγο που δεν δηλώθηκε στο Europa League: «Η λίστα της Ευρώπης έχει να κάνει με νούμερα. Είναι 23 οι παίκτες που μπαίνουν στη λίστα και μπορούν να γίνουν μέχρι τρεις αλλαγές. Έχουμε δύο ποδοσφαιριστές με σοβαρούς τραυματισμούς και άλλους δύο που έφυγαν. Αν μπορούσαμε, θα είχαμε κάνει και πέντε αλλαγές. Έπρεπε να κάνουμε μια αλλαγή στο τέρμα και όταν έπρεπε να αποφασίσουμε για τη λίστα, με τον Τσόσιτς τραυματία και τον Βράνιες αβέβαιο αν θα μείνει, έπρεπε να βάλουμε κι έναν στόπερ. Έμενε μία θέση, ανάμεσα σε Μασούντ, Μοράν και σε Χουλτ. Έπρεπε να πάρω μια απόφαση ανάμεσα στους τρεις. Μπορείς να σκεφτείς ότι είναι άδικο αυτό, αλλά οι μεγάλες ομάδες θα μπορούσαν να ενισχύονται και να αλλάζει η λίστα κάθε φορά».

-τις σέντρες του Μπακάκη: «Ο Μπακάκης κάνει τις καλύτερες σέντρες, την μπανάνα όπως εγώ τη λέω (γέλια). Το πιο σημαντικό είναι πως είναι ένας καταπληκτικός αμυντικός. Σε μια ομάδα πρέπει να παίζουν πάντα οι καλύτεροι. Δεν είναι πρόβλημα να υπάρχουν στην ΑΕΚ ο Γκάλο και ο Μπακάκης, το θέμα είναι να παίρνεις τα καλά τους, στον έναν επιθετικά και στον άλλον αμυντικά. Ο Ολυμπιακός έβαλε τρία διαφορετικά εξτρέμ απέναντι στον Μπακάκη και κανένας δεν μπόρεσε να τον περάσει. Με ευχαριστεί να βλέπω παίκτες στο 100%, ο Μπακάκης αφήνει την ψυχή του στο γήπεδο. Ελπίζω τη μέρα που θα κάνει κάποια λάθος ο κόσμος να το χειροκροτήσει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x