Stoiximan Super League

Ρότσα στον ΣΠΟΡ FM: «Τόσο καλό διάβασμα παιχνιδιού μόνο ο Κυράστας και ο Ουζουνίδης»

Ο τρόπος με τον οποίο ο Μαρίνος Ουζουνίδης καταφέρνει να διαβάζει την εξέλιξη του παιχνιδιού θυμίζει αρκετά τον αξέχαστο Γιάννη Κυράστα, όπως υπόστηριξε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα στον ΣΠΟΡ FM.

Η τακτική που ακολουθεί ο Μαρίνος Ουζουνίδης και ο τρόπος με τον όποιο καταφέρνει να «διαβάσει» την εξέλιξη του παιχνιδιού είναι μοναδικός και θυμίζει αρκετά αυτόν του αξέχαστου Γιάννη Κυράστα, όπως τόνισε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο Αργεντινός προπονητής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή των Αλέξη Σπυρόπουλου και Μάνου Σπανόπουλου όπου υποστήριξε πως ο προπονητής του Παναθηναϊκού είναι ο λόγος για τον οποίο οι φίλοι του «τριφυλλιού» μπορούν να παραμείνουν αισιόδοξοι και να ελπίζουν ενόψει της επόμενης περιόδου.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τη φυγή του Μάρκους Μπέργκ είπε χαρακτηριστικά πως όταν κλείνει ένας κύκλος πάντα ανοίγει ένας καινούριος.

Τέλος, αναφερόμενος στην ανησυχία των φίλων του Παναθηναϊκού σχετικά με την επόμενη μέρα των «πρασίνων», εξέφρασε την άποψη πως χρειάζεται υπομονή και πως ο Παναθηναϊκός είναι ένας τεράστιος σύλλογος που δεν πρόκειται να εξαφανιστεί.

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM:

Για τον Μαρίνο Ουζουνίδη:
«Είναι η ελπίδα των φίλων του Παναθηναϊκού. Ο Μαρίνος έχει δείξει ότι δουλεύει αρκετά και αυτό είναι που δίνει αισιοδοξία στους φίλους της ομάδας. Από όταν ήταν παίκτης είχε αρκετά μειονεκτήματα ως αθλητής, ωστόσο μπορούσε να διαβάζει εκπληκτικά το παιχνίδι και να κρύβει τις αδυναμίες του. Δύο ανθρώπους έχω δει να το κάνουν αυτό τόσο καλό. Ο δεύτερος ήταν ο Γιάννης Κυράστας. Καλά κάνει ο κόσμος και ελπίζει στο Μαρίνο, γιατί αυτός έχει τη δυνατότητα να κρατήσει τον Παναθηναϊκό στο επίπεδο που του αξίζει και να του δώσει την αίγλη που του αρμόζει».

Για τη ζωή μετά το Μπεργκ:
«Κλείνει ένας κύκλος ανοίγει ο επόμενος. Για εμάς τους Αργεντινούς παραδείγματος χάριν σταμάτησε ο Μαραντόνα και λέγαμε δεν θα υπάρξει άλλος. Και έπειτα ήρθε ο Μέσι. Σε καλύτερη έκδοση μάλιστα».

Για την ανησυχία των φιλάθλων του Παναθηναϊκού:
«Θα υπάρχει πάντα επόμενη μέρα. Ειδικά για ένα τόσο μεγάλο και γνωστό σωματείο. Για αυτούς που γνωρίζουν το πρόβλημα από πολύ κοντά υπάρχουν προβλήματα. Όμως ένα σωματείο όπως ο Παναθηναϊκός δεν εξαφανίζεται. Ο κόσμος ίσως χρειάζεται να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα και να κάνει υπομονή για να έρθει το καλύτερο μέλλον. Αυτά βέβαια ισχύουν με τα τωρινά δεδομένα και εφόσον δεν προκύψει ένας νέος μεγάλος επενδυτής. Και αν έρθει τελικά αυτός θεωρώ πιθανότερο πως θα είναι από το εξωτερικό, μια και ο Έλληνας γνωρίζει τα δεδομένα και τις δυσκολίες. Σε ένα ποδόσφαιρο περίεργο που έχει χάσει πολλά πράγματα από το παρελθόν, όπου έχει χαθεί ο ρομαντισμός».

Για την ενασχόληση του με τις ακαδημίες:
«Βρίσκομαι στο χώρο από το 1992. Όταν ήμουν στην Αργεντινή είχα την τύχη παρ’ ότι έμενα πολύ μακριά από το Ροζάριο να με δει κάποιος και να με προτείνει στη Νιούελς Ολντ Μπόις. Από τότε είχα στο μυαλό μου πως όταν σταματήσω θα ασχοληθώ με τα μικρά παιδιά. Και όταν ήμουν στο Παναθηναϊκό προπονητής, δεν σταμάτησα να προπονώ και να παρακολουθώ τους παίκτες των ακαδημιών. Σε αυτό θα αναφερθώ και στο σεμινάριο «Γκέραρντς camp» που θα διεξαχθεί από αύριο (30/06) στο Ηράκλειο σχετικά με την συμπεριφορά που θα πρέπει να έχουν οι προπονητές προς τα νεαρά παιδιά. Σε τέτοιες ηλικίες ο προπονητής είναι μεγαλύτερο πρότυπο ακόμα και από τους γονείς για τα νεαρά παιδιά. Πρέπει να δίνει τις σωστές συμβουλές και να τα καθοδηγεί όπως πρέπει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x