Ελλάδα

Χούμπελ στη Γ.Σ. της ΕΠΟ: «Παραπονιέστε για την διαιτησία για να πιέζετε τους διαιτητές»!

Στην αποκάλυψη ότι FIFA/UEFA εξετάζουν το ενδεχόμενο να πληρώνουν εκείνες τον Βίτορ Μέλο Περέιρα, προχώρησε ο Χέρμπερτ Χούμπελ, που «τα έχωσε» στους Έλληνες παράγοντες για διαιτησία και βία.

Με την ομιλία του προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης των FIFA/UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, ξεκίνησε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.

Ο Αυστριακός παράγοντας έστειλε μήνυμα στους ανθρώπους του ποδοσφαίρου ότι… πρέπει να σωθούν μόνοι τους και όχι να τους σώζουν οι διεθνείς ομοσπονδίες, είπε ότι οι αστυνομικοί στα ελληνικά γήπεδα είναι περισσότεροι και από την… Λωρίδα της Γάζας, ενώ άφησε αιχμές για την στάση των παραγόντων απέναντι στους διαιτητές, αποκαλύπτοντας ότι μετά τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας στην Ε.Ε. της ΕΠΟ, FIFA και UEFA εξετάζουν το ενδεχόμενο να αναλάβουν εκείνες την αμοιβή του προέδρου της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα.

Αναλυτικά η ομιλία του Χέρμπερτ Χούμπελ:

«Γνωρίζω ότι όλοι σας χαίρεστε που είμαστε εδώ. Κάποιοι ίσως όχι. Όμως το σημαντικό είναι ότι είμαστε εδώ.

Χθες το βράδυ μου έδειξαν ένα γνωμικό. Το “δεν επιθυμούμε να μας σώσετε. Σταματήστε να μας σώζετε”! Αυτή η πρόταση είναι πάρα πολύ σωστή. Γιατί εσείς, τα εμπλεκόμενα μέλη του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα πρέπει να σωθείτε εντός των κανόνων.

Η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ δεν ήρθαμε εδώ από μόνοι μας για να σας ξεπεράσουμε, να είμαστε πάνω από σας. Μην ξεχνάτε την ιστορία, υπήρξαν περίοδοι που το ελληνικό ποδόσφαιρο έφτασε στα όρια του αποκλεισμού. Ένα βήμα ήταν να έρθει η Προσωρινή Διοίκηση για να επανέλθει στο σωστό δρόμο. Χρειαζόμαστε την Ελλάδα, είστε μέρος της ποδοσφαιρικής οικογένειας. Όμως κάθε μέλος έχει και υποχρεώσεις.

Δεν επιτρέπεται να υπάρχει βία. Η βία δεν είναι αποδεκτή κατά κανέναν τρόπο. Πρέπει να έχουμε τελικό Κυπέλλου με θεατές. Γιατί δεν επιτρέπεται να πηγαίνουν οι φίλαθλοι και των δύο αντιπάλων στο γήπεδο; Γιατί να υπάρχουν περισσότεροι αστυνομικοί απ’ ότι φίλαθλοι. Περισσότεροι από τη Λωρίδα της Γάζας! Η βία δεν επιτρέπεται. Το ποδόσφαιρο πρέπει να ενώνει τους ανθρώπους.

Μιλάω ενώπιον της κοιτίδας της δημοκρατίας, θα πρέπει να είστε υπόδειγμα. Δώστε μας την ευκαιρία να συνεργαστούμε, να σεβόμαστε τα βασικά ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και να υπάρχει αλληλεγγύη. Πρέπει να συνεργαζόμαστε.

Πριν από 11 χρόνια ήσασταν μια από τις κορυφαίες ομάδες, ακόμα είστε. Ήσασταν πρωταθλητές Ευρώπης. Αλλά σας παρακαλώ να το κάνετε με τον ίδιο τρόπο, τηρώντας τα διεθνή πρότυπα.

Θέλω επίσης να αναφερθώ στη διαιτησία. Όποτε ερχόμαστε εδώ, οι ομάδες παραπονιούνται. Αν η ομάδα σας κερδίζει 5-0, πρέπει να κερδίζει 7-0. Δίνεται πέναλτι στο 67ο λεπτό. Αυτά τα συνεχή παράπονα έχουμε την αίσθηση ότι τα χρησιμοποιείτε για να ασκείτε πίεση στους διαιτητές. Στην Ισπανία η προστασία είναι τεράστια στους διαιτητές.

Δεν θα πάρουμε τα ηνία για να σας πούμε τι θα κάνετε. Ο ρόλος μας είναι να υπάρξει μία καλή γενιά Ελλήνων διαιτητών. Και οι ξένοι διαιτητές κάνουν λάθη, όπως οι Έλληνες.

Εκβιασμοί, απειλές, επιρροές δεν επιτρέπονται επ’ ουδενί. Αυτό είναι κάτι που δεν θα γίνει ανεκτό από τα διεθνή ποδοσφαιρικά όργανα.

Μετά από συναντήσεις και συνεχή παράπονα που υπήρξαν, ο πρόεδρος της ΕΠΟ μου ζήτησε η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ να κάνουν ένα ακόμα βήμα για τη στήριξη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τον επόμενο χρόνο, η κάλυψη των μισθών του κ. Περέιρα να καλυφθεί από τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ. Μετέφερα αυτό το μήνυμα, δεν μπορώ να σας πω ότι έχει περάσει, αλλά υπάρχουν καλές πιθανότητες. Δεν θα είναι πλέον επιχείρημα το οικονομικό. Οι μισθοί των υπόλοιπων δύο μελών της ΚΕΔ καλύπτονται ούτως ή άλλως από τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ.

Είστε μία υπέροχη χώρα, με υπέροχους ανθρώπους, γιατί να μην υπάρχει και υπέροχο ποδόσφαιρο; Να είστε προσγειωμένοι και να μη μαλώνετε όλη την ώρα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x