Γενικά

Χτίζεται άγαλμα του Ινιέστα στο Αλμπαθέτε!

Ένα άγαλμα προς τιμήν του Αντρές Ινιέστα θα ανεγερθεί σε κεντρικό πάρκο του Αλμπαθέτε, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης!

Η τεράστια προσφορά του Αντρές Ινιέστα στο ισπανικό, αλλά και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι αδιαμφισβήτητη και όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Αλμπαθέτε, Μάνουελ Σεράνο, αποφασίστηκε να χτιστεί ένα άγαλμά του στην πόλη, ως ένδειξη αναγνώρισης στον 34χρονο μέσο.

Ο Ινιέστα κέρδισε τα πάντα με την Μπαρτσελόνα, φορώντας τη φανέλα της από το 2002 έως το περασμένο καλοκαίρι, όταν και αποχώρησε για να αγωνιστεί στην Ιαπωνία, ενώ παράλληλα αγωνίστηκε 131 φορές με την εθνική Ισπανίας. Μάλιστα ήταν αυτός που με δικό του γκολ, στην παράταση του μεγάλου τελικού κόντρα στην Ολλανδία, χάρισε στη «Φούρια Ρόχα» το πρώτο της Παγκόσμιο Κύπελλο το 2010 στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Σύμφωνα με την ισπανική «As», ο διαγωνισμός μέσω του οποίου θα αποφασιστεί ποιος θα είναι ο καλλιτέχνης που θα αναλάβει την κατασκευή του αγάλματος είναι ήδη σε εξέλιξη και ο νικητής θα ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο του 2019, με την ολοκλήρωση του έργου να αναμένεται μέχρι τον Ιούλιο του 2020.

«Ο Αντρές αντιπροσωπεύει τις αξίες της κοινωνίας του Αλμπαθέτε, που είναι η ταπεινοφροσύνη, η απλότητα και η συνεχής προσπάθεια», ήταν τα λόγια του δημάρχου του Αλμπαθέτε, Μανουέλ Σεράνο.

Aυτό, πάντως, δεν θα είναι το πρώτο άγαλμα που έχει χτιστεί για χάρη του Αντρές Ινιέστα, αφού υπάρχει ήδη ένα μπρούτζινο άγαλμα που τον απεικονίζει, στο Φουεντεαλμπίγια, το χωριό στο οποίο γεννήθηκε ο Ισπανός άσος, τον Μάιο του 1984.

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x