Champions League

Ζαπακόστα: «Η καλύτερη νύχτα της καριέρας μου»

Ο διεθνής Ιταλός αμυντικός, Νταβίντε Ζαπακόστα, δεν αμφέβαλε στιγμή πως το επίσημο ντεμπούτο του στο «Στάμφορντ Μπρίτζ» αποτέλεσε την κορυφαία νύχτα της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport», ο πρώην παίκτης της Τορίνο ανέφερε τις εμπειρίες του από τον πρώτο του αγώνα στο «σπίτι» της Τσέλσι. Στον εναρκτήριο αγώνα της φάσης των ομίλων του Champions League, σημείωσε ένα καταπληκτικό γκολ που "στιγμάτισε" την ευρεία επικράτηση της Τσέλσι επί της Καραμπάγκ (6-0).

Στην εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου ο Ζαπακόστα "μετακόμισε" στο Λονδίνο, καθώς ο συμπατριώτης του και προπονητής των «μπλε», Αντόνιο Κόντε, αναζητούσε μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση του Μόουζες για το δεξί άκρο της άμυνας των πρωταθλητών Αγγλίας. Μία εντυπωσιακή αλλαγή στην καθημερινότητα του 25χρονου άσου, την οποία και σχολίασε.

«Ειλικρινά πριν σουτάρω κοίταξα στο σημείο του πέναλτι για αμαρκάριστο συμπαίκτη. Έπειτα σούταρα και από εκείνο σημείο και μετά δεν κατάλαβα τίποτα. Αισθάνθηκα στιγμές πρωτόγνωρης έκστασης. Η μπάλα στα δίχτυα, οι πανηγυρισμοί των οπαδών και οι αγκαλιές με τους συμπαίκτες μου. Η καλύτερη νύχτα της καριέρας μου χωρίς αμφιβολία. Ποτέ δεν είχα ξαναζήσει μία παρόμοια εμπειρία. Το ντεμπούτο μου στο Champions League, το πρώτο μου παιχνίδι στο «Στάμφορντ Μπρίτζ» και ένα θεαματικό γκολ. Όλα ήταν υπέροχα. Έμαθα πως έγινα ο 100ός Ιταλός ποδοσφαιριστής που σκοράρει στη διοργάνωση.

Δεν το γνώριζα και με κάνει να αισθάνομαι ακόμα καλύτερα. Έφτασα στο Λονδίνο μετά τους αγώνες με την εθνική ομάδα. Ζω μεταξύ προπονητικού κέντρου και ξενοδοχείου. Ψάχνω για σπίτι. Οφείλω να βελτιώσω τα αγγλικά μου και θα ξεκινήσω μαθήματα από αυτή την εβδομάδα. Η εμπειρία στη Τσέλσι ισοδυναμεί με 360 πτυχία επομένως η γνώση των αγγλικών είναι πολύ σημαντική. Είναι μία αποφασιστική περίοδος της ζωής μου και πρέπει να τη ζήσω έντονα. Γκολ όπως αυτό με τη Καραμπάγκ έρχονται μία φορά στη ζωή σου, όμως η καθημερινότητα είναι μία διαφορετική ιστορία».

Επιμέλεια:Γιώργος Κουτρέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x