Ελλάδα

Ζέκα στον ΣΠΟΡ FM: «Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην είναι σε Euro και Μουντιάλ»

Υποχρέωση των παικτών της Εθνικής είναι να ξεχάσουν όσα έγιναν και να κάνουν ότι μπορούν για την πρόκριση στο Euro, δήλωσε μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ο Κάρλος Ζέκα.

«Δεν με ενδιαφέρει η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου». Αυτή ήταν η αφοπλιστική ατάκα του Κάρλος Ζέκα, με τον πολιτογραφημένο Έλληνα διεθνή να τονίζει στον ΣΠΟΡ FM ότι η Εθνική Ελλάδας είναι υποχρεωμένη να βρίσκεται στις μεγάλες διοργανώσεις.

Ο αρχηγός της Κοπεγχάγης, έδωσε το σύνθημα για την επόμενη μέρα της Εθνικής, τονίζοντας πως είναι αυτοσκοπός η πρόκριση στο Euro 2020, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παραμονή του Μίχαελ Σκίμπε στο τιμόνι της Εθνικής.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ζέκα στον Σωτήρη Κωσταβάρα

Για την παρουσία του στην Κοπεγχάγη: «Ο προπονητής μου με πιστεύει και νομίζει ότι μπορώ να είμαι αρχηγός και μπορώ να βοηθάω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Ήμουν αρχηγός σε μια μεγάλη ομάδα και θεώρησε ότι έχω τα προσόντα να το κάνω. Χαίρομαι που με πιστεύει»

Για τις διαφορές στο πρωτάθλημα της Δανίας με την Ελλάδα: «Εδώ το ποδόσφαιρο είναι πιο δυνατό, οι παίκτες παίζουν πιο δυνατά, χρειάζεται πολύ τρέξιμο, δύναμη και physical game. Αυτή είναι η βασική διαφορά»

Για την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τον αποκλεισμό: «Είμαστε στεναχωρημένοι. Θέλαμε να πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Όμως ξέρουμε ότι τα δώσαμε όλα. Αυτό πλέον έχει περάσει και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κοιτάμε μπροστά. Δεν είναι δυνατόν να μην είναι η Ελλάδα στις μεγάλες διοργανώσεις. Η κλήρωση δεν με ενδιαφέρει και πολύ. Στόχος μας είναι πλέον το επόμενο Euro»

Για το αν θα άλλαζε κάτι από όσα έγιναν: «Τώρα όλα είναι εύκολα, να λες το τι θα άλλαζες. Κάναμε το καθήκον μας και πιστεύω ότι μπορούσαμε να περάσουμε. Δεν έχει νόημα να λέμε τώρα άλλα. Το ποδόσφαιρο ξέρετε πως είναι, πολλά αλλάζουν στο γήπεδο. Η Κροατία είναι μεγάλη ομάδα, με μεγάλους παίκτες. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα τώρα. Ό,τι έγινε, έγινε. Κάναμε ότι μπορούσαμε. Πρέπει να υπάρχει περηφάνια για την Εθνική»

Για τον Μίχαελ Σκίμπε: «Είναι σωστή επιλογή να μείνει ο Σκίμπε. Έχει κάνει καλή δουλειά μέσα σε ένα δύσκολο όμιλο με μια πολύ μεγάλη ομάδα όπως το Βέλγιο και η Βοσνία. Ο προπονητής μας έκανε ότι έπρεπε και άξιζε να συνεχίσει μαζί μας. Είμαι χαρούμενος που έμεινε γιατί εκείνος μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στην Εθνική ομάδα. Αν έγιναν λάθη δεν έγιναν μόνο από τον προπονητή. Λάθη κάνουν όλοι. Έκανε και εκείνος κάποια, κάναμε και εμείς αρκετά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x